Moron peräkonttikirppis tuotti 10 700 euroa - Moro - Aamulehti

Moron peräkonttikirppis tuotti 10 700 euroa RuokaNysselle – Katso tästä tallenne kirppiksen erikoislähetyksestä

Tällä kertaa seurakuntien RuokaNysselle saatiin kokoon 10 700 euroa, jolla rahoitetaan ruoka-avun jakamista tamperelaisille vähävaraisille.

Rattaissa on Riku Oksanen ja hän on onnellinen kolmen euron laivasta. Ruotulassa asuvan Oksasen perheen mielestä äitienpäivää oli mukava viettää näin. Vasemmalta Elias, Laura, Aino ja Saku.

16.5.2019 10:00

Moro, Keskustori

Moron kevään peräkonttikirppispäivä sujui mukavan leppoisasti viime sunnuntaina. Sää oli tuulen vuoksi kolea, mutta vettä ei sentään satanut.

Peräkonttikirppis on Moro-lehden ja Tampereen seurakuntien yhteistyössä järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma. Myyntipaikkojen sekä makkaranmyynnin ja Tapuli-kahvion tuotot käytetään seurakuntien RuokaNyssen hyväksi. RuokaNysse on entinen kauppa-auto, joka jakaa ruoka-apua vähävaraisille tamperelaisille.

Tällä kertaa tuloja kertyi 10 700 euroa.

Myyjät kiittelivät Keskustorilla sitä, että tässä tapahtumassa pääsee juttusille ostajien kanssa voi neuvotella hinnasta sekä kertoa tavaroiden tarinoita.

Jukka ja Toni vauhdissa Moron peräkonttikirppiksellä äitienpäivänä.

Vili Remes oli innoissaan pyssystä, jonka hinta oli kaksi euroa. Vilin ja myös hänen äitinsä Johanna Peltosen mielestä se oli vähän. Mukaan lähti Arabian voipytty, käsiraudat ja monta muuta lelua.

Sanna Leivon nukke oli ehkä 1850-luvulta ja siitä hän pyysi viittätoista euroa. Hänkin oli tyytyväinen siihen, että säätila oli kohtalaisen mukava.

Johanna ja Taina Huikka viettivät äitienpäivää myymällä tavaraa pyöräpaikoilla. He tulivat Ylöjärveltä. Johannan kädessä hänen siskonsa nalle. Kaksikko kiitteli sitä, että vaikka tuuli niin ei onneksi satanut vettä.

Tapuli-kahvilan talkoolainen Vuokko Giltig kertoi, että lukijoiden voittoon äänestämä kuppikakku oli maistunut kahvittelijoille ja niitä oli mennyt hyvin kaupaksi.

Tässä yksi näkökulma kirppispäivään.

Asko Tyrkön mielestä makkara oli hyvää.

Stalinin rintakuvan tarkoitus oli herättää huomiota ja pyydystää asiakkaita. Sillä ei ollut pohjahintaa ja se oli peräisin nuorten miesten isovanhemmilta.

Peräkonttikirppiksen myyntipaikat arvotaan. Halukkaita oli kaksituhatta. Autopaikan sai noin 400. Lisäksi puistossa oli niin sanottuna pyöräpaikkoja noin sata.

Pannumyssy lienee itäeurooppalainen. Sen pyyntihinta oli kahdeksan euroa.

Näistä syntyi kaupat. Myyjä Marianna Inkeroinen oli ystävänsä kanssa myymässä. Marika Salo ja Miikka Lahti olivat täyttäneet kassinsa pienillä vaatteilla.

Sukulaisporukka Sisko Nieminen, Klara Kivimäki ja Sanna Kivimäki arvostivat sitä, että Moron peräkonttikirppis on sosiaalinen tapahtuma, jossa pääsee juttelemaan ostajien ja oman porukan kesken.

Kristiina Koski osti vitosella Jutta Koivistolta repun. Jutta on ollut aikaisemmin myymässä kaverien siivellä. Nyt hän sai ensimmäistä kertaa oman myyntipaikan ja tyhjensi komeroitaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut