Henkilöautoilu Aleksanterinkadulla Tampereella saa jatkua toistaiseksi - Moro - Aamulehti

Kuunteleeko kaupunki pelastuslaitoksen toivetta? Suljetaanko Aleksanterinkatu yksityisautoilta?

Bussit alkavat ajaa Aleksanterinkadun kautta, kun ratikkatyöt alkavat Hatanpään valtatiellä. Pelastuslaitos on huolissaan paloautojen ja ambulanssien kulkemisesta ruuhkassa.

5.12.2019 11:00

Moro, Siperia

Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Teemu-Taavetti Toivonen esitti viime viikon Morossa, että Aleksanterinkadun henkilöautoliikennettä pitää rajoittaa pelastusajoneuvojen nopean kulkemisen varmistamiseksi Hatanpään valtatien ratikkatyömaan aikana.

Aleksanterinkadusta tulee bussien kiertotie Hämeenkadulta etelään ja luvassa on noin 40 bussia tunnissa. Mitä mieltä Tampereen kaupungin liikennesuunnittelussa ollaan asiasta?

Aiotteko sulkea Aleksanterinkadun Hatanpään valtatien ratikkatöiden ajaksi, suunnittelupäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta?

– Lähdemme liikkeelle tiedotuksen keinoin. Pyrimme ohjaamaan Aleksanterinkatua läpikulkevaa liikennettä muille reiteille. Tämä on kokonaisuuden kannalta tärkeää, jotta liikenne Aleksanterinkadulla sujuu ja järeämpiin kieltoihin ei tule tarvetta. Täyskieltoa ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa.

Miten pelastusajoneuvojen kulku aiotaan Aleksanterinkadulla turvata?

– Tilannetta seurataan tarkasti. Pelastuslaitoksen toiminnan turvaaminen on ensisijainen asia, joten jos merkittäviä ongelmia tulee, voidaan joutua harkitsemaan myös rajoituksia. Liikenne Kyttälän alueen kiinteistöille pitää kuitenkin jollakin tavoin turvata.

Miten pysäköintiä suunnitellaan rajoitettavaksi?

– Pysäköintiä rajoitetaan Aleksanterinkadulla Hämeenkadun eteläpuolella ja Suvantokadulla joukkoliikenteen ja pelastuslaitoksen toiminnan varmistamiseksi.

– Alustavien suunnitelmien mukaisesti Aleksanterinkadun länsipuolen pysäköinti poistetaan ja itäpuolen vinopysäköintiä muutetaan kadunsuuntaiseksi. Verkatehtaankadun ja Otavalankadun välille jää vain kaksi lyhytaikaista pysäköintipaikkaa. Suvantokadulla joukkoliikennejärjestelyt edellyttävät pysäköintipaikkojen poistamisen. Aleksanterinkadulta poistetaan myös pyöräpysäköinti Hämeenkadun läheisyydestä.

Muuttuuko Verkatehtaankadulla ajaminen?

– Aleksanterinkadun ja Verkatehtaankadun liittymään on tulossa väistämisvelvollisuutta osoittavat liikennemerkit Verkatehtaankadulle.

Mitä vaikutuksia mahdollisilla rajoituksilla on keskustan liikenteeseen?

– Liikenteen toimivuutta keskustassa tilapäisjärjestelyillä on simuloitu liikennemallilla. Joukkoliikenteen Aleksanterinkadun tilapäisreitin aikana kesään 2021 asti keskustan liikenneverkon välityskyky on koetuksella.

Mihin muihin katuihin tilanne vaikuttaa?

– Aleksanterinkadun reitin sujuvuuden heikentyminen vaikuttaa muiden muassa Hämeenpuiston, Rautatienkadun ja Itsenäisyydenkadun liikenteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos