Moron lukijoiden Juice-muistot - Moro - Aamulehti

Juicen ylistämä konepelti on yhä tallessa – Mestarin neuvo Rautiaiselle oli: "Älä ny ruttaa tota"

Moron lukijoilta tuli paljon mahtavia muistoja Juicen kohtaamisesta.

Juicen kehuma Toyota Mark II:sen konepelti on yhä tallessa Rautalammilla asuvalla Jukka Rautiaisella.

23.8.2019 8:00

Moro, Siperia

Moro pyysi lukijoiltaan Juice-muistoja, koska syksyllä lähtee konserttisalikiertueelle Juice Originals-yhtye. Siinä soittaa monia Juicen kanssa kiertäneitä muusikkoja.

Tampere-talossa yhtye esiintyy 24. syyskuuta. Sinne Moro arpoi kaksi lippua muistelijoiden kesken. Voittajille on lähetetty sähköpostia.

Muistoja tuli erittäin mukavasti ja niistä kuvastuu Juice Leskisen suuri sydän, mestarillisuus sanankäyttäjänä ja myös myöhempien vuosien väsymys.

Jutun pääkuvaan liittyy kiva Juice-tarina. Rautalammilla asuva Jukka Rautiainen kohtasi Juicen1980-luvun puolivälissä Iloharjun keikan jälkeen. Juice kutsuttiin katsomaan Rautiaisen käyttöautona tuolloin ollutta Toyota Mark II:sta. Sen konepeltiin oli maalattu Juice ja kitara.

– Juice kommentoi konepellin nähdessään, että "Älä nyt ruttaa tota" ja tallessa se on edelleen, vaikka auto on jo laitettu korkealaitaiseen aikaa sitten.

– Lisäksi Juice totesi kuvastaan, että hieman liian kirkkaat silmät, Rautiainen muistaa.

”Tarjosin kossupaukut”

Tässä kaikki lukijoiden Juice-muistot nautittavaksesi, ole hyvä:

Vuonna 1977 sain tarjota mestarille kossupaukut Koivurannassa ja Juice lupasi laulaa Lohikoski hereicam! Sit kuunneltiin korva tarkkana ja Juankoskihan sieltä tuli, mut sainpahan tarjota ryypyt Juicelle!

Pekka Kolmonen

Kesälomareissulla lapsena satuttiin Juicen kanssa samaan hotelliin ja hissiin. Pikkuveli itkeskeli siinä vähän väsymystään kun ilta oli. Juice koko kansan miehenä kysyi, että voisiko ottaa tenavan syliin, jos se auttaisi. No, pikkuveli pääsi syliin ja itku loppui samalla hetkellä. Hissistä poistuessa isäni kysyi Juicelta mitäs suunnitelmia on seuraavaksi tiedossa. Juice vastasi rauhalliseen tyyliinsä: "Kuselle menossa" ja toivotti hyvät illanjatkot.

Eetu Alatalo

Juice keikkaili 80-luvun puolivälissä Lohjan Tanhuhovissa. Kesken biisiä yksi paikallinen ääliö änki lavalle. Yliaho tuuppasi tunkeilijan yleisön sekaan. Sai suosionosoitukset!

Rami Varonen

Olin bändikavereiden kanssa Tavastialla Grand Slamin keikkaa katsomassa ja kiertue taisi olla jo loppupuolella ja Juice taisi kärsiä lievästä kiertueväsymyksestä. No, joka tapauksessa Juicella oli tapana keikoillaan kertoa tarinoita/vitsejä, joiden kohteena tuohon aikaan esimerkiksi Väyrynen oli. Tarinoinnin alettua GS:n soittajat nojailivat kitaroihinsa, rumpali laittoi kepit tomin päälle ja jutun jatkuessa yleisö alkoi huudella toiveitaan "Tarzanin alushousuista", jolloin Juice ilmaisi ettei he ole mikään jukeboksi.

Hän alkoi moittia yleisöä toiveiden esittämisestä ja kertoi mieluummin olevansa keikalla Mansessa kuin Helsingissä. Yleisö yltyi buuaamaan Juicelle, mutta ei tilanne siitä kuitenkaan pahemmaksi muuttunut, ajateltiin vain, että Juicella on itsellään huono ilta. Bändi oli parhaassa iskussa tuohon aikaan, mutta mestarin oma kunto alkoi jo osoittaa parhaan terän taittumisen alkaneen.

Henry Kilpeläinen

Flashback - Juice pelaamassa ystävineen Trivial Pursuit -peliä silloisessa Leena ja Pekka ravintolassa.

Leena Nikander

Juice on ollut mukanani aina Einarin polkupyörästä lähtien. Kirjallinen tuotantonsa on ollut keräilyni kohteena ja 15 vuoden jaagaamisen jälkeen olen saanut kaikki kokoelmiini, Kuusi Kuusisonettia ja Räkä ja Roiskis niistä suurimpina voittoina. Kerran keikalla Klubilla, Kiveä ja sämpylää aikoihin. Normi keikka, ammattitaitoista tekemistä, loisto bändi ja mestarin solvauksille altis yleisö.

Hannele Janhunen

Ollessani jalkamurtumani takia Kys:ssä 2015 juhannuksena sattui huoneeseeni potilaaksi tulemaan nainen, joka piristi todella kovasti minua! Hän kertoi asuvansa Juankoskella. Juice oli ollut heillä useasti vierailemassa ja hänellä on harvinaisia kuvia Juicesta heidän pihallaan ja miten ihania juttuja hän kertoi Juicesta nuorena poikana. Minulle tuli todella hyvä mieli, vaikka nilkkaani sattui niin pirusti ennen leikkaukseen pääsyä! Kiitos mukavista muistoista.

Virpi Miettinen

Juice oli kutsuttu Nokian kirjastoon kertomaan mielikirjoistaan. Yleisöä oli aika paljon ja Juice siinä esitteli suosikkikirjailijoitaan muiden muassa Lauri Viidan, Kalle Päätalon, Eino Leinon ja Juhani Peltosen. Kesken kaiken hän lausahti: "Mä käyn nyt kusella", poistui hetkeksi ja jatkoi siitä luontevasti eteenpäin. Esitys oli mielenkiintoinen, Juicellahan oli sana hallussaan.

Ritva Lehtonen

Rönnin alalavalla 70-luvun puolessa välissä olimme joraamassa Juicen tahtiin. Tanssin tuiskeessa uudenko luokkasormukseni tippui lattialle. Menin Juicen luo pyytämään häntä kuuluttamaan, että sormukseni tippui. Juice sanoi, että kuuluta itse! Ja minä kuulutin, mutta sormustani ei löytynyt.

Sippe-61

Aikoinaan Juice osui taas kerran kyytiin. Väliin puhuttiin, väliin ei. Kerran kertoi, että olisi hommannut moottoripyöräkortin, mutta kun siinä on se kypäräpakko. Ihmettelin asiaa ja kysyin, mitäs pahaa siinä on? Mitä helvettiä teen ehjällä päällä, jos koko muu ruumis on ihan paskana.

Tarmo Hussi

Asuin Hervannassa lapsena 70-80 lukujen vaihteessa ja Juice tuli muutaman muusikkokaverinsa kanssa meidän yläkertaan kyläileen. Se oli niin huikeeta, että vieläkin sitä muistelee.

Elina Hakonen

Valitettavasti ainoa live-muistoni Juicesta on Valkeakosken Työväen musiikkitapahtumasta vuonna 2003. Tehtaan kentällä oli konsertti, missä Juice esiintyi kaikkea muuta kuin hyvässä hapessa.

Tuuli Fernelius

"Juice presidentiksi" -t-paitaa ylpeänä kantaneena herra itse tuli vastaan, kyllä teiniä ujostutti..

Mika Valkama

Oli vuosi 1972 tai 1973, kun Nilsiän Yhteiskoulun ilmoitustaululla oli juliste, jossa kerrottiin koululle olevan tulossa esiintymään Juice Leskinen. Ihmettelin sisarelleni, että kukahan tuo mahtaa olla. Hän sanoi, että kyseessä on hänen luokkakaverinsa Leskisen Elinan serkku. Totesin, että ai jaa joku juankoskelainen tyyppi. Eipä tarvitse mennä kuuntelemaan. Ei tullut käytyä Juicen keikoilla myöhemminkään, vaikka Juicen tuotannosta pidänkin. Harmi!

Aino Svärd

Nuorena tyttönä kuulin ensimmäisiä kertoja Juicen kappaleita. Maalla serkkujeni luona vinyylilevyiltä ja myöhemmin kasettisoittimista. Ihailevin silmin ja korvin elin sitä aikaa, kun serkut käärivät sätkiä salaa vanhemmiltaan ja polttelivat yläkerran huoneessa Juicen biisit soidessa taustalla. Halusin olla kui he, kunhan ensin kasvaa iisoksi tytöksi! Eesti ja Ei elämästä selviä hengissä yms. kappaleet jäivät mieleeni.

Marjo Turunen

Mansikkakarnevaaleilla Suonenjoella joskus 80 luvun alussa oli Juice ja Coitus Int. Oli huikea keikka ja paljon väkeä.

Ulla Myöhänen

Suonenjoella oli aikoinaan kaksi tanssilavaa vierekkäin; perinteinen puinen kesälava, jossa oli "aikuisten tanssit" ja myös urheilukäytössä ollut kaarihalli, jossa soi nuorten musiikki. Juice jäi mieleen hänen kävellessään näiden kahden lavan väliä, suuntaa en muista enkä vuotta. Tunnistin päähän kiedotusta huivista. Olin jo Juice fani silloinkin. 70-lukua kuitenkin.

Maarit Turunen

Taisi olla vuosi -73, kun Harri Rinne tuli pyytämään, että voisinko heittää hänet, Juicen ja Mikon heidän keikalleen Tampereen ylioppilastalolle? Minulla oli mahdollisuus käyttää silloisen työpaikkani pakettiautoa ja lupasin kyllä viedä heidät tälle heidän tiettävästi ensimmäiselle keikalle. Soittovälineet osin he olivat kertomansa mukaan vuokranneet.

Olin tutustunut Harriin, kun hän asui Otavalankadulla viereisessä talossa, kun itse asuin Tuomiokirkonkadulla. Tutustuin tietysti sitten tämän tuttavuuden myötä Mikkoon ja Juiceenkin ja seurasin heidän musiikkiharrastustaan Harrin asunnolla käydessäni. Heitin tuon soittokamojen vientikeikan sitten sovitusti ja sovittiin, että tulen hakemaan yöllä kamat pois Ylioppilastalolta. Kävi niin, että en herännytkään sovittuun aikaan, vaan nukuin siis pommiin. Herättyäni menin heti Harrin luokse, jonne pojat olivat jo tulleet keikalta, mutta kamat jäivät sitten Ylioppilastalolle. Sovittiin, että mennään hakemaan ne vasta aamulla. Tällainen muisto tuosta ajasta.

Kyösti Kalevo

Kasvoin kuusilapsisen perheen kuopuksena, neljän siskon ja yhden isoveljen pikkuveljenä. Elin lapsuuttani 70-luvulla ja 80-luvun alussa. Siskoni diggasivat ja kuuntelivat Juicea, joten kasvoin jo lapsena sisään Juicen musiikkiin ja olen sitä aina digannut. Vihdoin kun tulin teini-ikään, olin menossa kovasti Virtain Rantarockiin katsomaan Juicen ja Grand Slamin keikkaa, aikatauluista ei ollut oikein hajuakaan kun ei ollut internettiä. Festaripaikalle ehdittyäni suureksi pettymyksekseni Juice ja GS olivat juuri lopettaneet keikkansa. Jäi iäksi näkemättä tämä legendaarinen kokoonpano.

Myöhemmin nuorena aikuisena olin onneni kukkuloilla kun näin Juice Leskinen ETC -bändin Ruodeveden Noitarockissa, vuosi taisi olla 1992. Mestari oli hyvässä vireessä ja kokoonpanon sointi virkistävä viuluineen. Vielä paljon myöhemmin, kun maestro jo köpötteli kepin kanssa, olin duo-keikkaa katsomassa Virroilla silloisessa Ravintola Eetvartissa, jossa säestäjänä oli Ari Kankaanpää kitaroineen. Verbaliikka oli silti vielä terävää ja homma toimi vaikka fysiikka alkoi pettää. Surullinen oli mestarin kohtalo ja harmittavan vähän tuli keikkoja todistettua, mutta onneksi on levyt olemassa.

Markku Touronen

Vuonna 1973 olin palannut Sveitsistä Suomeen ja Tampereelle. Olin ollut au-pairina Lausannessa. Tampereella lähdin viihteelle tuttuun ravintolaan Ylioppilastalolle. Jono oli melkoinen, kuten siihen aikaan yleensä. Kuulin ravintolan ovella puhuttavan ranskaa ja kun sitä olin oppinut Sveitsissä änkesin mukaan keskusteluun ja näin ollen jonon kärjille. Jonossa tapaamani fransmannin kanssa elämä jatkuikin 10 vuoden ajan. Yliopppilastalolla soitti Coitus Int. Lattialla istuen kuuntelimme laiheliinia isossa valkeassa paidassa, eli Juicea.

Irma Valkeejärvi

Olen olen Juicen musiikin ihailija jo ihan alusta saakka. Tämän tiesi tietty myös vaimovainaani, joka soitti Juicelle ja pyysi tätä esiintymään täytettyäni 30 vuotta vuonna 1992. No eihän mestari tullut, mutta oli soittanut ja jättänyt puhelinvastaajaamme synttärionnittelut.

Jukka Itä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos