Ruokakassikeräys on tuottanut jo 158 055 euroa, Pirkanmaan Osuuskauppa antoi apua saman verran kuin oli nimikilpailussa äänestäjiä

Paikalliskeskuksen nimeksi tuli Risma – osallistujia oli 7 065, joten POK antoi ruokakeräykseen 7 065 euron edestä ruokaa.

Elli Aro (vas.) auttoi lastaamaan Ruokapankille meneviä elintarvikkeita koordinaattori Marja Palkosen käydessä noutamassa avustusruuat Kalevan Prisman ryhmäpäälliköltä Mikko Mäeltä.

Moro, Kaleva

Tampereen ev. lut. seurakuntien ja Moro-lehden käynnistämään Ruokakassikeräykseen annetaan uusia avustussummia huimaa vauhtia. Lehden painoon mennessä keräykseen oli tullut 158 055 euroa.

Uusimpana yrityslahjoittajana tukijaksi lähti Pirkanmaan Osuuskauppa 7 065 euron arvoisella ruokaerällä.

Petri Ahokainen seurakuntien Ruokapankista on kiireinen mies, sillä hän kuljettaa kaikki lahjoitukset ruokakasseihin pakkaamista varten.

Erikoisen suuruinen summa muodostui siitä, että Kalevan Prisma järjesti syyskuussa nimikilpailun, jolla haettiin kuvaavaa nimeä tulevaisuuden paikalliskeskukselle. Sen osana toimii Kalevan Prisma.

Pirkanmaan Osuuskauppa palkitsi kilpailun voittajan vuoden ruoilla.

– Haluamme myös kiinnittää huomion kasvaneeseen ruoka-avun tarpeeseen. Täydennämme Ruokapankin kautta jaettavia ruoka-apukasseja 7 065 eurolla eli summalla, joka vastaa Kalevan Prisman nimikilpailuun tulleiden ehdotusten määrää. Summa on siis euro per ääni, selventää toimialajohtaja Ville Jylhä.

Tällä summalla saadaan 800 ihmiselle viisi lisätuotetta ruokakassiin. Tuotteet valittiin yhdessä Ruokapankin kanssa.

Voit osallistua ruokakassikeräykseen klikkaamalla hiirellä tästä.

Kasseihin pakataan Kulta-Katriina -kahvia, Fazer-alku -pikapuuroa, Rainbow-appelsiinimehua, Knorr-spaghetteria ja Sallinen-maapähkinöitä.

Paikallisia tuotteita

Ruokapankin koordinaattori Marja Palkonen selvittää, että viesti Tampereen ruokajonoista ja Ruokakassikeräyksestä on kiirinyt lähes jokaisen tamperelaisen korviin. Paikalliset elintarviketuottajat ja myös tavalliset kaupunkilaiset suhtautuvat Ruokapankin yhteydenottoon nyt erittäin myönteisesti.

– Yrityksiin on helppo soittaa, moni tervehtii, että moro Moron Marja.

– Haimme juuri Linkosuolta 10 lavaa kaurasipsejä, Saarioinen on ollut hyvin antelias. Martat halusivat antaa meille maitoa. Myös keskusteluja erilaisista muista avustusmuodoista on käyty.

Ruokapankin kuorma-auto on joulun alla tuttu monen liikkeen ja elintarviketuottajan lastaussillalla.

Vähitellen seurakuntien Ruokapankilla ryhdytään valmistautumaan jouluun ja joulukassien rakentamiseen.

– Yritän hankkia kaikki joulukassiin tulevat tuotteet lähistön elintarviketuottajilta, jotta voimme osaltamme tukea niiden toimintaa, Marja Palkonen linjaa.

Nimikilpailun ratkaisu

Kalevan Prisman järjestämään nimikilpailuun tuli siis 7 065 ääntä.

Voittajaksi valittiin Risma ja palkinto eli vuoden ruuat arvottiin kaikkien Rismaa ehdottaneiden kesken.

Voit osallistua ruokakassikeräykseen klikkaamalla hiirellä tästä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut