Kilpailut ja kyselyt

Äänestys on nyt avoinna: Valitse vuoden 2018 Tampereen positiivisin persoona, ilmiö ja nuori

Osallistu positiivisimpien valintaan ja pääset mukaan arvontaan, palkintona on lahjakortteja ja kesähattuja äänestäjille.

Emil Bobyrev
Äänestys on nyt avoinna: Valitse vuoden 2018 Tampereen positiivisin persoona, ilmiö ja nuori

Panimomestari Tuomas Pere äänestettiin viime vuonna Tampereen positiivisimmaksi persoonaksi. Sinä voit vaikuttaa siihen, kuka voittaa tänä vuonna.

Jari MylläriMoro

Tampereen arvovaltaisin äänestys on nyt käynnistetty. Ketkä ihmiset, ilmiöt ja yhteisöt ovat sinun mielestäsi tänä vuonna edistäneet positiivisuudellaan koko kaupungin etua?

Esiraati teki pitkän työpäivän etsiessään ehdokkaita.

– Viime vuoden tapaan äänestys on jaettu kolmeen kategoriaan, etsimme vuoden positiivisinta nuorta tamperelaista, positiivisinta ilmiötä ja positiivisinta persoonaa. Lisäksi kaupunkilaiset voivat ehdottaa esiraadille omaa ehdokasta, joka ei jostakin syystä päässyt esiraadin ehdokaslistalle, selvittää järjestäjän eli Tammerkosken nuorkauppakamarin projektipäällikkö Juho Liljeroos.

Positiivinen nuori -ehdokkaat ovat alle 25-vuotiaita. Positiivinen persoona on jo kerännyt kannuksia elämässään ja urallaan. Ilmiöt ja yhteisöt taas kelpaavat esimerkiksi jopa koko Suomen mittakaavassa. Äänestäjät voivat halutessaan nimetä myös oman ehdokkaan.

Juttu jatkuu tämän lomakkeen jälkeen. Jos ehdokkaasi on jo selvillä, äänestä tästä.

Ehdokkaat esitellään alempana jutussa.

Yksi lähtee jatkoon

Suomen nuorkauppakamarit sekä Positiivarit valitsevat ja palkitsevat kunniamaininnalla vuosittain Vuoden positiivisimman suomalaisen.

Esiraati valitsee, kuka Tampereen osakilpailun kolmesta kategoriavoittajista jatkaa kaupungin edustajana valtakunnalliseen kilpailuun.

Vuoden positiivisin voi olla henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut ympäristössään positiivisesti esimerkiksi merkittävillä saavutuksilla, auttanut muita onnistumaan pitkäjänteisellä työllä tai on muuten osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta.

Tampereella vuoden positiivisin on valittu vuodesta 2004 lähtien. Tänä vuonna kilpailu järjestetään siis jo 15. kerran.

Kilpailun nettisivut löytyvät osoitteesta positiivisin.fi ja Facebook-sivut osoitteessa facebook.com/vuodenpositiivisintamperelainen ja #positiivisintre.

Esiraadissa olivat mukana Harri Airaksinen Tredeasta, Maarit PyökäriTampereen Työväen Teatterista, Jaana TöytäriPositiivareilta, Juha Herrainsilta Tammerkosken nuorkauppakamarista sekä viime vuoden voittaja, panimomestari Tuomas Pere. Moroa edusti tuottaja Jari Mylläri.

Äänestä ja voita

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan kolme 50 euron lahjakorttia Pyynikin käsityöläispanimon Brewhouse-ravintolaan tai kauppaan sekä kymmenen upeaa Moron kesähattua.

Tänä vuonna raadin valitsemat ehdokkaat eri sarjoissa ovat seuraavat.

Positiivisin ilmiö

Jari Mylläri
Ikurin Virelä.

Ikurin Virelä.

Ikurin Virelä: Ikurin Virelän Jääveistospolku (Ikurin Vire ry ja Ikurin-Haukiluoman omakotiyhdistys) ihastutti tamperelaisten lisäksi myös ulkopaikkakuntalaisia. Morossa lausahdettiin, että polku oli vaikuttavampi kuin Helsingin valoviikot. Talkootöillä kokonaisuudessaan rakennettu ja ylläpidetty polku toi talvella 2018 positiivisen tuulahduksen yhteistyön voimasta ja hymyn kansan kasvoille.

Jonne Renvall
Opiskelijan Tampere ry.

Opiskelijan Tampere ry.

Opiskelijan Tampere ry: Opiskelija Tampere ry on vuonna 2007 perustettu järjestö, jonka tarkoituksena on ajaa opiskelijoiden etuja katsomatta opiskelupaikkaan. Tämän järjestön vanavedessä perustettiin samankaltaiset järjestöt muun muassa Jyväskylään ja Turkuun. Alansa pioneeri on auttanut opiskelijoita löytämään asuntoja, edullisia opiskelijadiilejä sekä markkinoinut Tamperetta Suomen opiskelijaystävällisimpänä kaupunkina.

Eriika Ahopelto / Aamulehden arkisto
Rajaportin sauna.

Rajaportin sauna.

Rajaportin sauna: Rajaportin sauna (Pispalan saunayhdistys ry) on kylvettänyt tamperelaisia perustamisvuodestaan 1906, ja on näin ollen Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Sanotaan, että Rajaportilla kävijällä fyysisen puhdistumisen lisäksi saunan henki ja löyly keventävät ja puhdistavat niin mieltä kuin sieluakin. Rajaportin sauna on myös niitä harvoja paikkoja, joissa voi kohdata aitoa Tampereen murretta.

Positiivisin persoona

Stefan Bremer
Juha Hurme.

Juha Hurme.

Juha Hurme: Kirjailija, ohjaaja Juha Hurme on raivannut tiensä suomalaisten sydämiin laajalla tuotannollaan. Uusin kirjallinen teos Niemi palkittiin Finlandia-palkinnolla. Hurme käsittelee asioita rehellisen avoimesti. Teatterin ja kirjallisuuden moniosaajana hän luonut elämyksiä kaikenikäisten ihmisten mieliin jo 1980-luvulta. Juhan mielestä positiivisuus on lannistumattomuutta, siksi se on tärkeää.

Ei tietoa
Mervi Ahola.

Mervi Ahola.

Mervi Ahola: Ratinan kauppakeskuksen johtaja Mervi Ahola on tunnettu kasvo Pirkanmaalla kauppiaiden ja kaupanalan vaikuttajien keskuudessa. Hän on tehnyt pitkän uran erilaisissa johtotehtävissä Tampereen seudulla. Hänen johtamistyyliään ja elämänasennettaan on luonnehdittu erityisen positiiviseksi. Mervi sanookin itse, että positiivisuudella saavuttaa enemmän!

Ei tietoa
Heikki Salo.

Heikki Salo.

Heikki Salo: Pispalalainen laulunikkari ja kansan viihdyttäjä Heikki Salo on tehnyt teoksia monelle suomalaiselle suuryhtyeelle, kuten Popedalle, Rajattomalle ja Yölinnulle. Parhaiten hänet tunnetaan Miljoonasateen keulakuvana sekä Herra Heinämäen luojana. Heikki on omalla urallaan viihdyttänyt kaikkia suomalaisia ikään katsomatta.

Positiivisin nuori

Jukka Ritola / Aamulehti
Matias Mäkiranta.

Matias Mäkiranta.

Matias Mäkiranta: 16-vuotias Matias Mäkiranta piti viime kesänä kesäkahvilaa Lempäälässä. Palkkasi työntekijöitä ja laittoi omat tuotot poikimaan. Sijoittamisessa ja muussa toiminnassa Matias korostaa kestävän kehityksen tärkeyttä. Kestävästä kehityksestä ja kiertotaloudesta Matias olikin puhumassa Nuorten Agenda 2030 puheenjohtajan roolissa metsäteollisuuden päättäjille maaliskuussa Finlandia-talolla. Matias itse sanoo, että positiivisuus on uskoa tulevaisuuteen ja siihen, että huomenna meillä kaikilla on parempi maailma jossa elää ja tehdä töitä.

Ossi Ahola / Aamulehden arkisto
Julius ja Noora.

Julius ja Noora.

Julius ja Noora:Julius Lehtinen, 22, ja Noora Kivelä, 21, ovat niitä harvoja suomalaisia, jotka ovat saaneet kutsun ja viettäneet itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa. Kutsun taustalla oli Juliuksen ja Nooran pitkäjänteinen ja pidetty vapaaehtoistyö nuorten parissa. Julius ja Noora ovat vaikuttaneet monien eri yhdistysten kautta nuorten elämään.

Aamulehden arkisto
Emmiina Lehtonen.

Emmiina Lehtonen.

Emmiina Lehtonen: Vuoden Suomen paras nuori kokki 2018 on Emmiina Lehtonen, jonka taitoja pääsee nykyään aistimaan Tullin Saunalla. Emmiina opiskelee viimeistä vuottaan Tampereella restonomiksi. Tinkimätön nuori nainen on tunnettu vaatimattomuudestaan: kilpailuunkin hänet kannusti oma opettaja.

Äänestä omia suosikkejasi.


Kommentit (7)

  • Mirja

    Ikurin Vireen jääveistokset on paras. Sydän oikein sulaa.

  • Jukka

    Hyvä Emmiina!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio