Mielipide: Urheilu saa vain rippeet veikkausvoitoista

"Suomessa herrat kuin rouvatkin kabineteissaan päättävät jakaa rahaa turhuuteen, muun muassa kalliiseen oopperaan."

Jukka Ritola
Mielipide: Urheilu saa vain rippeet veikkausvoitoista

Kirjoittajan mielestä urheilu saa vain rippeet veikkausvoittovaroista.

Matti Hirvonen

Aikoinaan Veikkaus perustettiin urheilutoiminnan tukemiseksi. Matkan varrella veikkausvoittovaroja on alettu jakaa sinne sun tänne, ja urheilulle on jaettu enää rippeet. Rahanpuute on näkynyt kouriintuntuvasti myös maamme urheilumenestyksen heikkenemisenä. 

Toisin on tilanne Norjassa. Siellä veikkaajat saavat itse rastittaa veikkauskuponkiin kohteen, minne haluavat veikkauksesta kertyvien voittovarojen kohdentuvan. Urheiluunhan valtaosa tavallisesta kansasta Suomen kokoisessa vuonomaassa haluaa rahojaan lahjoittaa, minkä johdosta menestys varsinkin talviurheilussa on käsittämättömän hyvää.

Suomessa herrat kuin rouvatkin kabineteissaan päättävät jakaa turhuuteen, muun muassa kalliiseen oopperaan, jota käy katsomassa vain eliittiväki. Heillä olisi varaa matkustaa vaikka ulkomaille aariaa kuuntelemaan.

Seuraavissa vaaleissa voisi joku puolue nostaa vaaliteemaksi veikkausvoittovarojen jakamisen demokraattisesti. Jos ei Norjan tavoin voida kuponkiin rastittaa haluttua avustuskohdetta, niin aletaan sitten järjestää erikseen urheiluveikkauksia ja kulttuuri yms. veikkauksia.

Nykyisillä hiihtovalmentajilla, kuin myös Teemu Selänteellä ja Kimmo Kinnusella sekä muillakin ex-urheilijoilla, on hyviä ideoita kuinka maamme urheilumenestys saadaan jälleen paremmaksi, mutta rahaa tietysti tarvitaan. Sitä saadaan, kunhan annetaan demokratialle sijaa veikkaustoiminnassa.

Nyt monet jättävät veikkaamatta, koska rahat valuvat kohteisiin, jonne niiden ei pitäisi mennä.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Veikkaus ja sen edeltäjät(, kuten myös YLE) oli aikoinaan läänitetty pelkästään punikeille. Siksi se tukee monikulttuuria, omiensa taidetta ja vasemmiston omia järjestöjä. Rahat menevät keskivertokansalaisen mielestä kaikkialle sinne, minne ei pitäisi. Kirjoittaja ei ilmeisesti ole huomannut, että mm. PS on ehdottanut rahanjakoon muutoksia iät ajat sitten. Ei silti ole pelkoa, että tuohon tulisi muutosta, koska kaikilla vanhoilla puolueilla on omat laitoksensa, josta roiskitaan isoja rahoja omiin mielitekoihin. Itse jätän keskivertokansalaisena YLE:n ja Veikkauksen palvelut kokonaan käyttämättä.

  • Nimetön

    ”Mielipide: Urheilu saa vain rippeet veikkausvoitoista”

    Pelin maksajat eli veikkaajat ja lottoajat voivat esittää saman väitteen omalta osaltaan. Maksajat saavat sittenkin vain rippeet.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio