Ylis'festarit tuo Jenni Vartiaisen ja muut tähdet Nokialle – Hiedanrannan Kuivaamolla nähdään uusi vintage-sisustamisen tapahtuma

Katso tästä, minne kannattaa suunnata lauantaina.

Aleksi Poutanen
Ylis'festarit tuo Jenni Vartiaisen ja muut tähdet Nokialle – Hiedanrannan Kuivaamolla nähdään uusi vintage-sisustamisen tapahtuma

Jenni Vartiainen nousee Ylis'festareiden pääesiintyjäksi lauantaina.

Anni Tolonen

Suomen kenties parhaita koko perheen festareita vietetään lauantaina 12.8. Nokian Pitkäniemessä. Tänä vuonna festarilavalle nousevat Jenni Vartiainen, Anssi Kela, Klamydia, Elias Kaskinen & Päivän Sankarit sekä Herra Heinämäen lato-orkesteri, jota johtaa Tampereen oma Heikki Salo.

Lapsille ja lapsekkaille on tarjolla oheisohjelmaa, kuten poniratsastusta, pomppulinna, kasvomaalausta ja kaverikoiria. Edellisten vuosien tapaan festareilla on monipuolinen ruokamaailma ja basaarialue ostosten tekoa varten.

Ylis'festarit on koko perheen päihteetön elämys- ja musiikkitapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 1999 lähtien. Tapahtuma teki kävijäennätyksensä vuonna 2016, kun festareilla vieraili noin 7000 kävijää.

Festarit järjestetään nykyään Nokian Pitkäniemen järvimaisemissa. Tapahtuman nimi on kuitenkin haluttu pitää muistona ajoilta, jolloin festaripaikka oli Ylöjärven Ylisillä.

Ylis'festarit on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestävät Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollon ja psykiatrian toimialueet.

Ylis'festarit 12.8. kello 13–19 Nokian Pitkäniemessä.

Konsta Leppänen
Särkänniemen Koiramäki muuntuu perisuomalaiseksi satokauden näyttämöksi.

Särkänniemen Koiramäki muuntuu perisuomalaiseksi satokauden näyttämöksi.

Elias Lahtinen
Hiedanrannan Kuivaamon Vinstage-tapahtumassa sisustusalan ammattilaiset neuvovat parhaat niksit sisustuksen saloihin.

Hiedanrannan Kuivaamon Vinstage-tapahtumassa sisustusalan ammattilaiset neuvovat parhaat niksit sisustuksen saloihin.

Pakopaikka

Antiikkikynttilöiden valamista, villan kehruuta ja kankaiden valmistusta. Koiramäen sadonkorjuujuhlissa tunnistetaan myös marjoja ja sieniä ja iloitaan loppukesän sadosta. Päivän aikana kuullaan myös musiikkia, kun Kulttuuriosuuskunta Uulu konsertoi kello 14 teemalla Miten Suomi soi.

Koiramäen sadonkorjuujuhla 12.8. kello 11–18 Särkänniemessä.

Päivän paras

Uusi kodinsisustamiseen erikoistunut Vinstage-tapahtuma hemmottelee sisustajia ja keräilijöitä erilaisilla vintagen, vanhan designin ja antiikin vaihtoehdoilla. Vintage-sisustamisen näyttämöksi muuttuu Tampereen Hiedanrannan miljöö, jonka kulttuuritila Kuivaamo tarjoaa 2000 neliön verran näyttelytilaa.

Vinstage 12.–13.8. Kuivaamolla.


Kommentit (1)

  • -A-

    Jos haluaa kerran kesässä kokea festarin, jossa ei ördätä alkoholin kanssa ja jossa huomioidaan kanssakulkijat, niin Ylisfestarit on oikea kohde. Se on hyvän mielen tapahtuma, koska kehitysvammaiset ihmiset ovat niin elämäniloisia ja positiivisia. Tapahtumasta jää hyvä mieli pitkäksi aikaa, ja meillä terveillä olisi aika paljon opittavaa siitä asenteesta, jolla tätä tapahtumaa järjestetään. Olin Ylisfestareilla toissa kesänä. Myöskin festivaalin alue vehreässä Pitkäniemessä oli mieleenpainuva.
    Tänä vuonna en ole paikalle menossa, mutta toivotan mukavaa festaria! 😊

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio