Tampere-talolla juhlitaan 50-vuotiasta: Love Records oli vaihtoehtoisen tuotantopolitiikan pioneeri

Tampere-talo
Tampere-talolla juhlitaan 50-vuotiasta: Love Records oli vaihtoehtoisen tuotantopolitiikan pioneeri

Sami ja Maarit Hurmerinta esiintyvät Love Recordsin juhlakonsertissa Tampere-talossa.

Anu Ala-KorpelaAamulehti

Mainio kaarti suomalaisia tähtiä konsertoi yhdessä Love Recordsin juhlissa. Maineikas levy-yhtiö Love Records täytti joulukuussa 50 vuotta. Sen kunniaksi pidetään nyt juhlakonsertti Tampere-talossa.

Lavalle nousevat Eija Ahvo, Sinikka Sokka, Maarit ja Sami Hurmerinta, Mikko Alatalo, Pepe Willberg, Freeman, Harri Saksala, Pelle Miljoona ja Jukka Gustavson yhdessä Rakkaus-orkesterin kanssa. Kapellimestarina toimii Lasse Sakara.

Love Records oli vaihtoehtoisen tuotantopolitiikan uranuurtaja. Sen perustivat jazzmuusikko Christian Schwindt, toimittaja Atte Blom ja muusikko Henrik Otto Donner, koska levy-yhtiöt eivät heidän mielestään huomioineet uutta kotimaista musiikkia riittävän laajalti.

Love Records julkaisi ensimmäisenä Kaj Chydeniuksen Lauluja. Yhtiö julkaisi kaiken kaikkiaan lähes 400 LP-levyä. Tuotantoon kuului rockia, poliittisia lauluja, laulelmia, poppia sekä lastenmusiikkia ja kansanmusiikkia.

Tampere-talon Iso sali 22.4. klo 19. Liput 43/38 euroa.

Pakopaikka. Hervantalainen itämaisen tanssin yhdistys Mihrimah ry juhlii 20-vuotista historiaansa harrastajanäytöksellä Tampereen steinerkoulun Aurora-salissa. Pirkanmaalaiset tanssijattaret kokoontuvat jälleen yhteen näyttämään taitojaan, ja koreografioita on parisenkymmentä perinteisestä egyptiläisestä tyylistä modernimpaan ilmaisuun.

Steinerkoulu 22.4. klo 17.

Päivän paras. Pirkanmaan taidesuunnistus järjestetään nyt jo 13. kerran. Yleisö pääsee vierailemaan ateljeissa, työtiloissa ja gallerioissa ja tapaamaan taiteilijoita työnsä äärellä. Suunnistuskohteita on Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi sopivasti tasan sata ja niistä 70 Tampereella. Kohteisiin on vapaa pääsy.

Taidesuunnistus 22.–23.4. Lisätietoa: taidesuunnistus.net.

Minna Jalovaara

Kommentit (1)

  • taiteilija

    Kenenkähän taideteoksia tuossa alimmassa kuvassa on? Jos minä olisin niiden tekijä, olisin hyvin vihainen ettei nimeä mainita missään!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio