Paina tämä nimi mieleesi: Ringa Manner tekee juuri nyt Suomen kehutuinta ja kiinnostavinta poppia

Viikonlopun Säv/San-festivaalilla hänen lisäkseen Telakan lavalle nousee muun muassa Jonna Tervomaa.

Heta Saukkonen
Paina tämä nimi mieleesi: Ringa Manner tekee juuri nyt Suomen kehutuinta ja kiinnostavinta poppia

Ringa Manner eli The Hearing nähdään Telakan Säv/san/sov-festivaalissa perjantaina. Hän on yksi vuoden 2017 Teosto-ehdokkaista.

Jussi SaarinenAamulehti

Jos et vielä tiedä, kuka Ringa Manner on, kirjoitapa nimi paksulla tussilla muistivihkoosi.

Hän on siis se sama nainen, joka laulaa Aurinkomatkojen mainoksessa sen upean, utuisen version Pave Maijasen Lähtisitkö -klassikosta. Jotkut muistanevat Mannerin myös tyttörokkibändi Pintandwefallin Cute Pintinä.

Viime vuodet hän on kuitenkin tehnyt musiikkia The Hearing -nimen alla. Manner vastaa itse kaikesta: hän luo konerytmeillä, utuisilla melodioilla ja kuulailla harmonioilla täyteläistä äänimaisemaa – ja laulaa kaiken lisäksi uskomattoman kauniisti.

Tuloksena on kaksi levyä ja nippu hehkuttavia arvioita.

VIDEO: The Hearingin Faint-musiikkivideo.

Eniten suitsutusta on saanut uusin albumi Adrian (2016). Se oli ehdolla Nordic Music Prizen saajaksi eli parhaaksi pohjoismaiseksi albumiksi. Nyt se kisailee vielä Teosto-palkinnosta Suomessa. Palkintoraadin mukaan levy on ”orgaanismekaaninen kokonaisuus, joka muistuttaa lajityypin perinteestä ja samalla kuulostaa omanlaiseltaan”.

Tamperelaisille tarjoutuu viikonloppuna hyvä tilaisuus tutustua Mannerin äänitaiteeseen, kun The Hearing esiintyy Säv/San-festivaalissa Telakalla.

Perjantaina Mannerin lisäksi lavalle nousevat Robert Ensio Niemistö ja Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho. Lauantaina taas kuullaan Nightbirdia, Ashwini Gore-Deshpandea ja Anne-Mari Kivimäkeä.

Säv/San

Missä & milloin? Tampereen Telakalla 24.–25.3.

Mitä? Kansainvälinen lauluntekijäfestivaali.

Mitä maksaa? 15 e / päivä, 25 e / 2 päivää.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet