Pirkanmaa

Minne lauantaina? Hiedanranta tarjoaa puutarhajuhlat, Viikinsaari maailmanmusiikkia

tomi vuokola
Minne lauantaina? Hiedanranta tarjoaa puutarhajuhlat, Viikinsaari maailmanmusiikkia

Hiedanrannan kartano tunnetaan myös Lielahden kartanona. Lauantaina sen pihalla on puutarhajuhlat.

Annastiina AiraksinenAamulehti

Nyt on Hiedanranta kulttuuria, taidetta ja hyvää ruokaa pullollaan!

Hiedanrannan puutarhajuhlat levittäytyvät kartanon puistoon ja Näsijärven rantaan. Ilmaistapahtumassa on tarjolla musiikkia, tanssia, taidetta ja katuruokaa.

Hiedanrannan historiaan pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla, jotka starttaavat kello 15 ja kello 17. Alueelle mahtuu niin Nottbeckien ylvästä aatelishistoriaa, tehdaskulttuuria kuin nyt Hiedanrannan haltuun ottanutta uutta kaupunkikulttuuriakin.

Puutarhajuhlien lomassa järjestetään Swäg Open Air, joka tarjoaa elektronista ja urbaania musiikkia ulkoilmassa. Tapahtumaan on 18-vuoden ikäraja, mutta ohjelmaa yltää kartanon puiston kaikille avoimelle alueelle.

tomi vuokola
Ensikertalaisetkin saavat kokeilla graffitimaalausta ja koristella tämän betoniseinän Sparycankontrolissa.

Ensikertalaisetkin saavat kokeilla graffitimaalausta ja koristella tämän betoniseinän Sparycankontrolissa.

Myös Spraycankontrol-katutaidetapahtuma jatkuu juhlien ajan ja tarjoaa yleisölle graffiti-/katutaidetyöpajan. Lapsetkin pääsevät kokeilemaan graffitimaalausta SirkusRakkausPumPumin työpajassa.

Hiedanrannan Puutarhajuhlat klo 14. Swäg Open Air klo 16. Sraycankontrol klo 13. Lielahdenkatu 14, Tampere.

Videovinkki: Muistoja Hiedanrannasta

Hiedanranta aukesi yleisön käyttöön 17. kesäkuuta. Aamulehti kävi tuolloin Swäg-festivalilla katsomassa, miltä meno uudessa kaupunkikulttuurin pyhätössä näyttää.

Katso video Hiedanrannan Swäg-festivalilta ja fiilistele tulevan lauantain Swäg Open Airia.

Pakopaikka: Kuokkimaan

Haluaisitko tehdä jotain konkreettista luonnon suojelemiseksi? Nyt on oiva tilaisuus, sillä Suomen Luonnonsuojeluliitto järjestää suon ennallistamistalkoot. Kaksipäiväiset talkoot alkavat lauantaina Keuruulla, Pihlajaveden Raatosuolla. Mukana voi olla koko viikonlopun tai vain käväistä auttamassa.

Pihlajavedentie 1 A, Keuruu la 20.8. kello 8.

SILJA VIITALA
Viikonloppuna on tarjolla monenlaista kirpputoria.

Viikonloppuna on tarjolla monenlaista kirpputoria.

Päivän paras: Kirppiksiä

Kirpputori Kupla järjestää Ruovedellä peräkonttikirppiksen. Samaan aikaan Nokialla on Koskenmäellä useita myyjiä pihakirppiksellä. Myös Tampereen Viinikassa koko perheen syystapahtumassa on muun ohjelman lisäksi kippis.

Lauantaina 20.8. peräkonttikirppis Joensuuntie 6, Ruovesi klo 9, pihakirppikset Kalamiestenkatu 9, Nokia klo 10 ja Kaartotie 1, Tampere klo 12.

Annastiina Airaksinen
Festivaalit ja tapahtumat ovat tänä kesänä vetäneet hyvin väkeä Viikinsaareen.

Festivaalit ja tapahtumat ovat tänä kesänä vetäneet hyvin väkeä Viikinsaareen.

3 syytä laivareissuun: Maailmanmusiikki valloittaa Viikinsaaren

Manse World Festival on maailmanmusiikkitapahtuma, joka järjestetään Viikinsaaressa 20. elokuuta.

Paikalla jammailevat taitavat muusikot ympäri palloa. Suomalaista taituruutta edustaa reggae-muusikko Puppa J.

1. Lavalle nousee Zimbabwesta Suomeen muuttanut muusikko ja musiikkituottaja Hilton Marowa ja hänen bändinsä The Family of Gondwana.

2. Viikinsaareen saapuu yksi harvoista pitkän linjan mbira-naismuusikoista maailmassa, zimbabwelainen ja nykyään Saksassa asuva Stella Chiweshe. 3. Esiintyjäkaartissa kuullaan muusikoita myös Irakista, Senegalista, Jamaikalta ja Brasiliasta.

Manse World Festival, Viikinsaari la 20.8. klo 13–23. 10 euron pääsylippu sisältää laivamatkan ja kaikki ohjelmanumerot. Lauantain ensimmäinen laiva saareen lähtee Laukontorilta kello 12.

Videovinkki: Pyynikillä saa nauraa

Virta Vie Pyynikille -festivaali johdattelee Pyynikin kesäteatterille myös lauantaina, jollon vuorossa on Niko Kivelän, Jaakko Saariluoman ja Ilari Johanssonin yhteinen stand up -esitys, Suuri stand up show.

Virta Vie Pyynikille -festivaali, Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3, Tampere, la 20.8. kello 16 ja kello 19.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Oho! Ilmaista ruokaa Hiedanrannassa. Täytyypä mennä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio