Minne keskiviikkona: Hiedanrannan uuden kaupunginosan tulevaisuus avautuu lehtilukusalissa

Minne keskiviikkona: Hiedanrannan uuden kaupunginosan tulevaisuus avautuu lehtilukusalissa

Tältä näyttää Hiedanranta yhdessä alueen ideakilpailun fantasiakuvassa. Ehdotuksen nimi on Watermarks.

Markus Määttänen

Tampereelle nousee ihan uusi kaupunginosa 25 000 ihmiselle Hiedanrantaan. Tämä on jättimäinen investointi tulevaisuuteen. Hiedanrantaan rakennetaan myös ratikkalinja. Tampereen läntistä puolta Hiedanranta puskee eteenpäin vielä voimakkaammin kuin Tesoman rakentaminen 1960-luvun lopulla.

Minkälainen uudesta kaupunginosasta tulee?

Hiedanrannan suunnittelun kansainväliseen ideakilpailuun saatiin 39 ehdotusta. Nyt niihin kaikkiin pääsee tutustumaan kahden päivän ajan entisessä pääkirjaston lukusalissa.

Näyttelyssä voi myös jättää kirjallisen palautteen ehdotuksista.

Yleisön kommentit toimitetaan tiedoksi tuomaristolle, joka tekee ratkaisunsa tammikuussa.

Hiedanrannan suunnittelua jatketaan kilpailusta saatavan aineiston pohjalta.

Hiedanrannan ideakilpailun 39 ehdotusta esillä lehtilukusalissa, Puutarhakatu 1, ti 15.11. ja ke 16.11. klo 10.30–19.30. Työt ovat esillä myös Tampereen kaupungin verkkosivuilla: www.tampere.fi/hiedanranta

Pakopaikka

Petri Vanhanen

Kirjojen poisto. Kirjoista on tullut pakolaisia nykyihmisen elämässä. Moni hävittää kirjansa ja sen myötä identiteettinsä ympäriltään. Samaa tekevät myös kirjastot, käytännön pakosta. Näitä kodittomiksi jääneitä kirjoja myydään nyt Hervannan kirjastossa. Mene Hervantaan ja anna turvapaikka kirjalle.

Poistomyynti Hervannan kirjastossa, Insinöörinkatu 38, ke 16.11.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Siis 25 000 asukasta! Ratikkasuunnitelman perusteluissa väitettiin, että ratikan ansiosta sinne saadaan asunnut 31 000 ihmiselle. Tämän ansiosta kupunki saisi tonteista 50 miljoonaa enemmän. Mites tässä taas näin kävi. VTT:n laskelma ei siis pitänyt tässäkään paikkaansa.

  • Nimetön

    Kun ratikkapäätöstä jyrättiin läpi käytettiin perusteluna, että alueelle saadaan asunnot 31 000 ihmiselle.
    Väitettiin, että ratikan ansiosta alueelle saadaan 16 000 asukasta enemmän. Nytkö tuokin väite on osoittautunut suoraksi valehteluksi.

    Kunka paljon siinä ratikkasuunnitelmassa on valetta? Tuntuu, että koko suunnitelma ja sen perusteet on silkkaa valehtelua. Sillä se päätös saatiin aikaan. Valhe – emävalhe – ratikkasuunnitelma.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio