MainosTampereen Messut

Ratikalla Hervantajärven poluille, sukkulabussilla kansallispuistoon – kotimaanmatkailu voi alkaa yllättävän läheltä

Kotimaan Matkailumessut nostavat esiin Suomen kiinnostavimmat loma-, retkeily- ja kulttuurikohteet Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 6.–7.5.2023.

Helvetinjärven maisema on osa kansallismaisemaamme ja järven rannalla oleva näköalatasanne suosittu kuvauspaikka.


Kuvittele astuvasi Tampereella Ratikkaan ja olevasi kohta Hervantajärven retkeily- ja luonnonsuojelualueella. Tai nousevasi kesäviikonloppuna bussiin ja pian matkaavasi kohti Isojärven, Seitsemisen tai Helvetinjärven kansallispuistoa.

Ekokumppanit Oy:n retkeilypalvelupäällikkö Petri Mäkelän ei silti tarvitse vedota mielikuvitukseen, vaan hän voi puhua ja vinkata ihan oikeista asioista.

”Tamperelainen luonto on saavutettavissa Ratikalla, sillä Hervantajärven päätepysäkiltä on matkaa vain 700 metriä ensimmäiselle nuotiopaikalle. Ratikalla liikkuminen on lisäksi ekologista, eivätkä parkkipaikatkaan ruuhkaudu perillä”, hän luonnehtii erinomaisen helposti saavutettavissa olevaa retkikohdetta.

Totta on myös Outdoor Express -sukkulabussi, joka vie kesäviikonloppuisin heinä–elokuussa Tampereen keskustasta suoraan kolmen kansallispuiston luontoon.

”Kansallispuistolinjan bussivuoroihin voi hankkia liput Matkahuollon kautta. Kyseessä on uusi konsepti, ja toivottavasti sille on hyvin kysyntää, jotta bussilinjat saadaan vakiinnutettua.”

Pispalan maisemat Tampereelta ovat monen pyöräilijän mieleen. Tänä keväänä nähdään komea polkupyöräparaati Tampereen keskustasta Kotimaan Matkailumessuille. Se lähtee Sorsapuistosta lauantaina 6.5. kello 12 ja on osa puistossa kello 11 alkavaa pyöräilyviikon avajaistapahtumaa.

Ei kahta ilman kolmatta, joten Mäkelä vinkkaa vielä yhden luontomatkakohteen läheltä: vuoden 2020 retkikohteena palkitun Tampereen Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen.

”Se on oikein hyvä päivän tai päivän ja yhden yön rekikohde. Alueella on arkkitehtonisesti uniikkeja laavuja, vanhaa metsää kaupungin lähellä sekä 20 kilometriä polkuja.”

Artikkeli jatkuu vinkkilaatikon jälkeen.

Nostot

Messuvinkkejä

■ Vuoden kotimainen matkailuyritys palkitaan lauantaina 6.5. kello 13.15, Reissulava.

■ Varala – liikunnallinen lapsiparkki molempina messupäivinä kello 10 –17, osasto E1100. Toiminnallista tekemistä kaiken ikäisille (suositus 5–10 vuotta, pienimmät lapset vanhemman kanssa).

Kulttuuria

■ Pirkanmaan festivaalien kesä sekä esimakua Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin ohjelmistosta lauantaina 6.5. kello 10.30, Reissulava. Festivaalikesä sisältää tapahtumia tanssin, musiikin, teatterin ja kuvataiteen ystäville.

■ Jukka Rintala - kesän näyttelyt ja taiteilijan vinkit kesäiseen Savonlinnaan lauantaina 6.5. kello 15.30, Reissulava. Taiteilija ja muotisuunnittelija Jukka Rintala kertoo kesän näyttelyistä sekä antaa omat vinkkinsä kesäiseen Savonlinnaan.

Matkailua pakulla

■ Ainon van life -vinkit ja pakuilun kirjoittamattomat säännöt lauantaina 6.5. kello 11.30, Reissulava. Pakumatkaaja Aino Huilaja avaa suositun van lifen saloja ja paljastaa omat suosikkikohteensa Suomessa.

Polkupyöräparaati Tampereen keskustasta messuille

Näyttävä polkupyöräparaati lähtee Kotimaan Matkailumessuille Sorsapuistosta Tampereen keskustasta lauantaina 6.5. kello 12 ja saapuu messualueelle kello 12.45. Polkupyöräparaati on osa pyöräilyviikon avajaistapahtumaa, jota vietetään Sorsapuistossa kello 11 alkaen.

”Pyöräkulkueen järjestävät Tampereen polkupyöräilijät ry, Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry ja Ekokumppanit Oy yhteistyössä Tampereen Messujen kanssa”, Mäkelä kertoo.

”Messujen päälavalla kello 13.30 alkava paneelikeskustelumme liittyy lähiretkeilyyn ja luontomatkailuun. Mukana ovat asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas Metsähallituksen luontopalveluista, mielekkään vapaa-ajan kouluttaja Emilia Mäkiranta esteettömyyteen erikoistuneesta Matrocks Oy:stä, retkeilevän perheen edustaja, erä- ja luonto-opas Suvi Björk, hyvinvointitieteitä edustava Tampereen yliopiston tutkijatohtori Kirsi Salonen sekä Hiking Travel Hit Ky:n luontomatkailuyrittäjä Tuire Tyllilä.

Suosittu Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue voitti Vuoden retkikohde -kilpailun vuonna 2020. Monet arkkitehtien suunnittelemat laavut ihastuttavat kävijöitä.

”Yksi iso aihe on juuri luontomatkailu, jota halutaan edistää Tampereella, sen kaupunkiseudulla ja koko Pirkanmaalla. On esimerkiksi hyvä kysyä, mitä esteitä meillä on kehittyä ja miksi mahdolliset esteet eivät ratkea.”

Liikkuminen lähiluonnossa sekä luonnon saavutettavuus taajamissa ja kaupungeissa Mäkelän mukaan kiinnostaa asukkaita.

”Esillä ovat esimerkiksi kaupungin kasvun, matkailun ja metsätalouden näkökulmat. Esimerkiksi Tampereella kaupunki on tehnyt isot taustatyöt metsien käytöstä, jotta on voitu parantaa retkeilymahdollisuuksia ja -palveluita”, Petri Mäkelä summaa.

Info

Kotimaan Matkailumessut

■ Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 6.–7.5.2023.

■ Juontajana Mikko "Peltsi" Peltola.

■ Kotimaan Matkailu esittelee

- luontokohteita ja lomakeskuksia

- teattereita ja vauhdikkaita aktiviteettejä

- kaupunkilomia hotelleineen

- lapsiperheiden ikisuosikkeja

Aukioloajat

Lauantaina 6.5.2023 klo 10–17

Sunnuntaina 7.5.2023 klo 10–17

Linkkejä hyödyllisiin sisältöihin

Messujen ohjelman löydät täältä.

Voit ostaa lippusi täältä.

Tutustu näytteilleasettajiin ennakkoon täällä.

Seuraa meitä Facebookissa.

Lue myös: