MainosTampereen Messut

”Koko heppaväki tulee sinne” – Euroopan mestari Jone Illi kilpailee Tampereella ja kertoo nyt, mitä odottaa uraltaan

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.–16.4.2023 järjestettävät Hevoset-messut on Suomen suurin hevosalan messutapahtuma. Tänä keväänä esteratsastusareenalla käydään kolmipäiväinen estekilpailu Hankkija Horse Show.

”Kaikki, jotka rakastavat hevosia ja työskentelevät hevosten parissa, ovat silloin paikalla”, esteratsastuksen Euroopan mestari ja hevosurheilun superlupaus Jone Illi sanoo odotetuista Hevoset-messuista.


Hevoset-messut on Jone Illille jo ennestään tuttu hevosväen tapaamispaikka, mutta seuraava kerta on siksi erityinen, että silloin hän saapuu ensimmäistä kertaa paikalle kilpailijana ja vieläpä esteratsastuksen juniorien Euroopan mestarina.

”On hienoa nähdä tuttuja ja tavata kavereita, mutta nyt on mukava päästä myös kisaamaan”, 15-vuotias ratsastajalupaus miettii.

”Kaikki heppaihmiset tulevat messuille, ja esimerkiksi meiltä Karijoelta lähtee seuramme Myrkyn Yksityisratsastajien jäseniä isolla joukolla mukaan”, kertoo Jonen sisar Sani Illi, 12, joka veljensä tapaan on mukana valmentaja Kari Nevalan esteratsastusklinikalla.

Tänä keväänä messujen esteratsastusareenalla nähdään kolmipäiväinen estekilpailu Hankkija Horse Show. Kansallinen kilpailutapahtuma alkaa yleisölle avoimilla karsinnoilla perjantaina 14. huhtikuuta ja huipentuu sunnuntaina Hankkija Masters -pudotuskilpailuun, jonka voittaja saa 1000 euron pääpalkinnon.

Jone Illin voitto yhdessä Eolita L -hevosen kanssa esteratsastuksen EM-kisoissa Espanjassa viime heinäkuussa herätti ansaittua huomiota. Vain vähän aiemmin hän oli voittanut Pohjoismaiden mestaruuden sekä joukkuekultaa.

”Muuallakin oltiin hämmästyneitä siitä, että suomalainen voitti lajissa, jossa se ei ihan tavallista ole”, hän sanoo eurooppalaisen hevosväen ja median reaktioista. Nuoren ratsastajan vahvuuksina kiiteltiin muun muassa rohkeutta ja rytmitajua.

”Yllätystä oli mukana siksikin, että aivan siinä mitassa ja tuossa vaiheessa menestystäni ei vielä osattu odottaa. EM-voitto oli hieno saavutus sekä itselle että Suomen koko hevosurheilulle.”

Sympaattinen ja ratsastajaan luottava hevonen on Sani Illin mukaan paras kumppani esteradoilla.

Hevoset-messujen jälkeen Jone Illin lähiajan suunnitelmissa on suunnata jälleen Euroopan esteratsastuskentille.

”Arvokisoihin lähden puolustamaan sekä Pohjoismaiden että Euroopan mestaruutta. Paineita en ole ottanut, vaikka odotukset menestymisestä nousevat. Jatkan uraani tekemällä asioita kuten tähänkin asti, koska niin on tulosta tullut.”

”Ratsastus on suunnitelmissani nyt ykkösenä, ja haluan luoda siitä uran ja tehdä ammatin. Muutkin urheilulajit ovat aina kiinnostaneet, ja voisin kuvitella tekeväni tulevaisuudessa myös urheiluselostajan ja -toimittajan töitä”, pohtii yläkoulun viimeistä luokkaa käyvä ja seuraavaksi lukioon siirtyvä nuorukainen.

Info

Hevoset-messut

■ Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.–16.4.2023.

■ Klinikoita, näytöksiä, esityksiä, rotuesittelyjä ja tietoiskuja sekä laaja valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita.

Aukioloajat

Perjantai 14.4.2023

Hankkija Horse Show -esteratsastuskilpailu C-hallissa.

Voit seurata karsintoja perjantaina 14.4. kello 14 alkaen.

Liput myydään ovelta hintaan 5 euroa/lippu.

Huomioithan, että Expo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina. Perjantaina järjestetään ainoastaan estekilpailuiden karsinnat.

Lauantai 15.4. ja sunnuntai 16.4.2023

Lauantai 15.4. kello 9‒18 (pääovet aukeavat kello 8.30).

Sunnuntai 16.4. kello 9.30‒17 (pääovet aukeavat kello 9).

Huomioithan, että Expo sulkeutuu sunnuntaina kello 17, mutta kilpailut jatkuvat C-hallissa kello 18:aan asti.

Etäpysäköinti ja bussiyhteydet

Paljon kysytty etäpysäköinti on mahdollista Ideaparkissa. Katso lisätiedot täältä.

Messubussi 101 ajaa Tampereen keskustorilta. Myös busseilla 8 ja 12 pääsee messuille.

Viittomakielen tulkkauspalvelu

Hevoset-messut tekee yhteistyötä Tampereen Tulkkikeskuksen kanssa, ja Hankkija-areenan lauantain aamupäivän ohjelma kello 9.30–13 tulkataan viittomakielelle. Lue lisää.

Linkkejä hyödyllisiin sisältöihin

Messujen ohjelman löydät täältä.

Voit ostaa lippusi täältä.

Tutustu näytteilleasettajiin ennakkoon täällä.

Opaskartan klikkaat tästä.

Seuraa meitä Instagramissa.

Tilaa Hevoset-uutiskirje tästä.

Lue myös: