MainosTampereen Messut

Mummon valaisin voikin olla jättiperintö ja talvi-iltana sidottu perho oiva arvokalojen pyytäjä – neljä vinkkiä virkistävään vapaa-aikaan

Virittäydy vapaalle -tapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa esittelee virkistävän vapaa-ajan riennot ja mahdollisuudet pienoisrautateiltä perhokalastajan puroille.

Keräilyn maailma on oikea aarreaitta omien kokoelmien kartuttamiseen.


13.4. 14:41

Pienoisrautatien varrella kohoava Pispalan haulitorni, perhokalastusheittoja altaalla, yllättävä hinta-arvio perintövalaisimesta ja pihanurmikolla ahkeroiva robottileikkuri.

Nappaa tästä mukaasi vinkit Virittäydy vapaalle -messuille, josta saat lisää avaimia virkistävään vapaa-aikaan.

1. Perhomessut: alan uusimmat kuulumiset yhdestä paikasta

”Jo pelkästään se on hienoa, että perhomessut voidaan järjestää parin pandemiavälivuoden jälkeen. Harrastuksen ja kokemuksien jakaminen on tärkeä osa sosiaalista kanssakäymistä, ja nyt jälleen pääsee moikkaamaan tutut ja puolitutut kalastuskauden alussa”, luonnehtii Pirkanmaan Perhokalastajien Jesse Sumanen Perhomessujen merkitystä.

Messuilla voi nähdä alan uutuudet samassa paikassa ja hankkia puuttuvat tarvikkeet.

”Tarjolla on runsaasti vinkkejä perhokalastuksen aloittamiseen ja samalla mahdollisuus tutustua kalastusseurojen toimintaan. Mukana on myös Suomen Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -kampanja, joka edistää tyttöjen ja naisten kalastusharrastusta”, Sumanen vinkkaa.

Lue lisää Perhomessuista.

Seuraa: Facebook, Twitter, instagram

2. Suuri Snadi: pienoisrautatiet viehättävät eri sukupolvia

Suuri Snadi kokoaa messuille yhteen pienoisrautatiet, nukkekodit ja nallet, jenkkiautot sekä vanhat lelut.

”Messuilla kannattaa pienentää itsensä tähän maailmaan ja varata aikaa yksityiskohtien tutkimiseen”, pienoisrautatieharrastaja Johan Sirén kannustaa.

"Teemme Piraken (Pirkanmaan Rautatieharrastajien Kerho) kerhoilloissa pienoisrautatietä teemalla Tampere. Mukaan messuille otamme muun muassa Pispalan haulitornin pienoismallin, joka sijoitetaan Pispala–Santalahti-osaan pienoisrautatietä.”

Pienoisrautatiet kiinnostavat Sirénin mukaan yhtäältä nuorempaa ja toisaalta varttuneempaa polvea, ja tavallista onkin nähdä vaari lastenlastensa kanssa tutkimassa rautatietä junineen ja maisemineen.

”Näytillä on eri vaiheessa olevia pienoismalleja ja pienoisrautateitä, sillä harvemmin kukaan alan harrastaja kokee saaneensa työnsä aivan valmiiksi. Oma pienoisrautatieni nähdään kokonaan koottuna vain messuilla ja on siis harvinaista herkkua. Monilla harrastajilla onkin kotonaan vain yksi pala pienoisrautatietä, joka yhdistetään kokonaisuudeksi mesuille.”

Lue lisää Suuresta Snadista.

Pirkanmaan Rautatieharrastajien Kerho on mukana Suuressa Snadissa ja rakentaa messuille harvoin nähtyjä kokonaisuuksia.

3. Keräilyn maailma: tuo aarteesi arvioitavaksi

Keräilyn maailma on kohtaamispaikka kaikille keräilystä, vanhoista esineistä, postimerkeistä ja levyistä kiinnostuneille. Arviointipisteelle voi tuoda esineitä ilmaiseksi arvioitavaksi.

”Messuille on helppo tulla vaikka vain kuvien kanssa tai ottaa pienimmät esineet mukaansa”, neuvoo Huutokauppahuone Aleksi Oy:n meklari Sami Taustila.

”Suurten ikäluokkien perinnöksi jättämät esineet saavat jälkipolvista uusia omistajia, eivätkä nuoremmat välttämättä tunne niiden arvoa, joka voi olla hyvin pienestä asiasta kiinni, kuten leimasta. Tärkeintä on, etteivät tavarat päädy koskaan suoraan roskalavalle”, Taustila painottaa.

”Ihmisillä ei välttämättä ole käsitystä siitä, kuinka suomalaisen designin arvo on noussut maailmalla ja millaisia summia siitä ollaan valmiita maksamaan.”

Paavo Tynellin suunnittelemat valaisimet ovat Taustilan mukaan hyvä esimerkki tuotteista, joiden hinnat voivat nousta hyvinkin korkealle.

”Olemme saaneet maailmalta ennätyksellisiä myyntihintoja etenkin suomalaisista valaisimista.”

Lue lisää keräilyesineiden arvioinnista.

4. Näytös: robottileikkuri työssään

Kotipihan siisti nurmikko miellyttää silmää, mutta työhön valjastettu robottileikkuri toimii myös toisella tavalla: se vapauttaa kesänviettäjän muihin puuhiin ja vapaa-ajanviettoon.

”Voi vaikka golfata sillä aikaa, kun robotti hoitaa ruohonleikkuun”, Suomen Pienkonepisteen yrittäjä Niilo Mäntylä kiteyttää.

Robottileikkurit eivät ole vain viime vuosien juttu, vaan esimerkiksi tunnettu pienkonemerkki Husqvarna on valmistanut niitä jo yli 20 vuotta.

”Joskus luullaan, että robottileikkuri tarvitsee tasaisen pihamaan, mutta ne selviytyvät hyvin myös monimuotoisista pihoista ja toimivat ylämäessäkin.”

Suuri murros robottileikkurien käytössä on parhaillaan meneillään kotipihoillamme.

”Myymme nykyisin jo enemmän robottileikkureita kuin perinteisiä perässä käveltäviä ruohonleikkureita. Robottileikkurit ovat yhä enemmän tulevaisuutta myös taloyhtiöissä, ja ne vapauttavat kiinteistönhuoltoa muihin tehtäviin”, Mäntylä kertoo.

Lue lisää näytteilleasettajista.

Fakta

Virittäydy vapaalle

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus 22.–24.4.2022.

Messut johdattavat kävijänsä virkistävään vapaa-aikaan. Katseltavaa ja yhteistä tekemistä on luvassa koko perheelle: matkailusta pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin.

Tapahtumaan kuuluvat Piha & Koti, Kotimaan matkailumessut, Keräilyn maailma, Suuri Snadi ja Perhomessut.

Pe–su: Piha & Koti, Kotimaan matkailu

La–su: Keräilyn maailma, Suuri Snadi ja Perhomessut

Aukioloajat

- perjantai 22.4.2022 kello 11.00–18.00

- lauantai 23.4.2022 kello 10.00–17.00

- sunnuntai 24.4.2022 kello 10.00–17.00

Ohjelman löydät täältä

Lippusi voit ostaa täältä

Tutustu yrityksiin jo ennakkoon täällä

Opaskartan klikkaat tästä

Seuraa meitä: Instagram

Näin on huomioitu terveysturvallisuus

Tampereen Messujen tapahtumat toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten sekä terveysturvallisuustoimien mukaisesti.

Lue myös: