MainosTampereen Messut

Kirjojen sivuilta messujen vetonaulaksi – näin voit astua Peppi Pitkätossun ja Ronja ryövärintyttären puutarhaan

Piha & Koti antaa vinkkejä pihaunelmien ja kotihaaveiden toteuttamiseen Virittäydy vapaalle -tapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 22.–24.4.2022.

Piha & Koti -tapahtuma antaa vinkit viherpeukaloille ja kannustukset piharakentajille.


11.4. 15:17

Kultaraha-askelmat vievät värikkääseen puutarhaan, jossa hedelmäpuut ja ruusut reunustavat terassia Huvikummun pihamaalla.

”Halusin tehdä lapsiperheille nähtävää ja koettavaa, jota parhaiten löytyy juuri satumaailmasta. Otin yhteyttä kirjailija Astrid Lindgrenin töiden oikeuksia hoitavaan yhtiöön ja sain luvan toteuttaa Ronja ryövärintyttären ja Peppi Pitkätossun puutarhat”, viherrakentaja Mirva Kallio kertoo.

Nyt nämä puutarhat voi nähdä ja kokea Piha & Koti -messuilla osana Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuutta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 22.–24. huhtikuuta.

”Ronjan maailma edustaa metsämaisemaa, kun taas Pepin puutarha on räiskyvä, rönsyilevä ja värikäs paikka, jossa voi tavata myös Pepin hevosen Pikku-Ukon ja Herra Tossavaisen. Näistä teemoista on mahdollisuus inspiroitua toteuttamaan poikkeavia, hauskoja ja hullunkurisia ideoita omassa puutarhassaan.”

Messuilta voi tehdä löytöjä ja saada ideoita oman pihan laittoon.

Pepin ja Ronjan mielikuvitusmaailmoja tapailevan Kesäkadun lisäksi messuhalliin rakennetaan Pihakatu, jonka varrella astutaan sisään unelmien kasvihuoneeseen, nautitaan kesäkeittiön herkkuja sekä aistitaan vehreällä pihalla Välimeren tuulahdusta sitruspuiden ympäröimänä.

”Italialaisessa puutarhassa on runsaasti nähtävää ajankohtaisista trendeistä: kalusteita, kasvihuoneita ja kesäkeittiöitä”, Kallio luettelee.

”Nyt ihmiset haluavat jatkaa kotinsa sisätiloja ulos, ja esimerkiksi keittiö siirtyy kesäksi terassille. Lasitukset sekä erilaiset pergolat ja katokset toteuttavat näitä toiveita ja suunnitelmia. Osana lähiruokatrendiä monenlaiset syötävät kasvit kiinnostavat, sillä aineksia aterioihin halutaan poimia omasta pihasta.”

Kiinnostus luonnon monimuotoisuuteen taas näkyy Kallion mukaan niittyjen perustamiseen liittyvinä kysymyksinä.

”Piha ei ole yksipuolinen nurmikko, vaan monimuotoisesti rönsyilevä paikka, joka tarjoaa elintilaa kasveille ja eläimille.”

Tärppejä

Myös he ovat mukana messuilla

Jaakko Halmetojan luento tarjoaa laajan läpileikkauksen kasvikunnan ravinnetiheimpien ruoka- ja rohdoskasvien hyödyistä, historiasta ja käyttötavoista. Lauantai 23.4.2022 12.00–12.25 ja sunnuntai 24.4.2022 kello 11.00–11.25, A-hallin Terassi-lava.

Mitä on vastuullinen matkailu? Onko sitä olemassa? Minkälaisia vaikutuksia luontomatkailulla on luonnolle? Muun muassa näitä ajankohtaisia kysymyksiä puheenvuorossaan pohtii toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen. Lauantai 23.4.2022 kello 13.30 –14.00, E-hallin Kylä-lava.

Omalta pihalta kotimaan matkakohteisiin

”Kesäkadun ja Pihakadun kaltaiset inspiraation lähteet voi löytää vain tällaisesta messuympäristöstä”, projektipäällikkö Paula Karhu rohkaisee lähtemään paikan päälle innostumaan uusista ideoista.

”On mahtavaa päästä oikeasti näkemään, koskemaan ja vertailemaan tuotteita sekä kuulemaan asiantuntevia näytteilleasettajia. Messuilta voi myös ostaa mukaansa taimet ja kukkasipulit kotiin.”

Piha ja Koti -tapahtuman kahdella ohjelmalavalla nähdään ja kuullaan sekä asiaa että viihdettä.

”Mukana esimerkiksi on kesäjuhlamuotia kautta aikojen esittelevä muotinäytös.”

Kokonaisuutena Virittäydy vapaalle -tapahtuma johdattaa kävijät virkistävään vapaa-aikaan, johon keskeisenä osana kuuluu matkailu kotimaassa. Esillä on kohteita saaristosta tuntureille: luontoa, teatterikulttuuria, majoituspaikkoja sekä nähtävyyksiä.

”Suomi on täynnä idyllisiä kyliä ja muita vierailukohteita, joita emme vielä tunne, mutta joista voimme saada tietoa messuilta. Pölkinvuoren kasvimaailma ja elämyspuisto Urjalasta on oiva esimerkki kohteesta, joka yhdistää Piha ja Koti -teemaa kotimaan matkailuun.”

”Kesätapahtumiakin on todella paljon ja niihin on helppo lähteä: tapahtumien tavoittamiseen ei tarvita pitkää kesälomaa, vaan viikonloppu tai yksi kesäpäiväkin riittää”, Paula Karhu kannustaa lähtemään löytöretkille.

Mikä tapahtuma?

Virittäydy vapaalle

On jälleen aika tavata muita ihmisiä ja kuulla uusista trendeistä messujen asiantuntijoilta ja näytteilleasettajilta.

Tapahtumakokonaisuus, joka johdattaa messukävijät virkistävään vapaa-aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 22.–24.4.2022.

Koko perheen tapahtumassa nähtävää ja koettavaa matkailusta pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin.

Kokonaisuuteen kuuluvat Piha & Koti, Kotimaan matkailumessut, Keräilyn maailma, Suuri Snadi ja Perhomessut.

Perjantaista sunnuntaihin: Piha & Koti sekä Kotimaan matkailu.

Lauantaina ja sunnuntaina: Keräilyn maailma, Suuri Snadi ja Perhomessut.

Aukioloajat

- perjantai 22.4.2022 kello 11.00-18.00

- lauantai 23.4.2022 kello 10.00-17.00

- sunnuntai 24.4.2022 kello 10.00-17.00

Messujen ohjelman löydät täältä

Voit ostaa lippusi täältä

Tutustu yrityksiin jo ennakkoon täällä

Tutustu Kesäkatuun ja Pihakatuun täällä

Opaskartan klikkaat tästä

Seuraa meitä: Instagram

Näin on huomioitu terveysturvallisuus

Tampereen Messujen tapahtumat toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten sekä terveysturvallisuustoimien mukaisesti.

Lue myös: