MainosTampereen Messut

Keppareita, hevosia ja poneja – tästä saat hyvän lähdön odotetuille Hevoset-messuille

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.–10.4.2022 järjestettävät Hevoset-messut on Suomen suurin hevosalan messutapahtuma.

Keppihevoset eli kepparit yhdistävät luovuutta ja liikunnan riemua sekä edistävät monenlaisia tavoitteita hevosten parissa.


31.3. 10:36

Keppihevosten kepparihallissa aukeaa ravisuora, ja siellä voi kisailla myös koulu- sekä esteratsastuksessa. Silti ehkä kaikkein olennaisinta on lasten luovuus, unelmat ja ilo.

”Onhan se tuunauspisteellä näkyvä lasten ja nuorten mielikuvitus aivan keskeistä keppariharrastuksessa. Keppihevosilla voi olla oma talli ja pilttuut sekä kepparin omistajalla unelmansa ja tavoitteensa ratsastajana”, pohtii Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen.

”Haluamme saada perheet yhteen ja liikkeelle viettämään iloista ja elämyksellistä viikonloppua kanssamme. Hevoset-messuilla hevosala on esillä kaikessa monipuolisuudessaan ja paikalla iso joukko samanhenkisiä ihmisiä tapaamassa toisiaan. Täällä nousee monessa yhteydessä esiin hevosväen yhteisöllisyys ja alan uusimmat kuulumiset”, hän kiteyttää.

Messuilla on hyvä mahdollisuus tutustua eri kilpalajeihin sekä hevosten ja ponien kanssa yhdessä toimimiseen.

Kaksi vuotta järjestelyihin vaikuttaneet pandemiarajoitukset ovat siirtäneet messuja jo neljä kertaa, mikä on Lempisen mukaan vain vahvistanut yhteenkuuluvuutta ja halua kokoontua yhteen.

”Monet harrastukset ja kaverien tapaamiset ovat olleet jäissä jo kaksi vuotta, joten meidän kaikkien odotukset messuista ovat korkealla. Valmisteluissa on voinut huomata, kuinka sitoutuneita näytteilleasettajamme ja kävijämme ovat”, Lempinen kiittelee.

Messukäytössä on kolme isoa hallia, joista kahdessa on näytteilleasettajia sekä kolmannessa Särkänniemen kepparihalli.

”Vuoden 2019 messuilla näimme kepparisuosion suuruuden ja tarpeen lisätilalle. Nyt meillä on yksi kokonainen halli omistettu keppareille: siellä voi nähdä, miten monenlaisia asioita niiden kanssa voi touhuta ja harrastaa. Esimerkiksi tuunausalue oli viimeksi hyvin suosittu, ja siellähän harrastajat pääsevät tekemään vaikkapa erilaisia riimuja.”

Messut tarjoavat nähtävää ja koettavaa sekä ennestään hevosia ja poneja harrastaville perheille että uusille alasta kiinnostuneille messukävijöille.

”Rotuesittelyssä nähdään erilaisia poneja ja hevosia. Myös kilpailutoiminta esittäytyy, ja täällä voi seurata, miten ratsastuskoululaiset valmistautuvat kilpailuihin ja miten voi harrastaa ilman omaa hevosta tai ponia”, Lempinen esittelee.

Vinkki

Kepparit vauhdissa

Keppihevosalue löytyy Särkänniemi-hallista eli Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallista.

Kilpailuihin osallistuminen ei edellytä omaa kepparia, sillä paikan päältä saa lainata ratsua.

Verryttelyalueella voi kuka tahansa voi käydä kokeilemassa kepparointia. Myös keppareiden tuunauspiste on maksuton.

Katso Särkänniemi-hallin keppihevosohjelma tästä

Särkänniemi: ”Halusimme lähteä isosti mukaan”

Yksi kokonainen messuhalli on huvipuistostaan ja Koiramäen eläinpuistostaan tunnetun Särkänniemen nimikkohalli.

”Hevoset-messut on aivan uusi avaus meille, ja halusimme lähteä heti isosti mukaan omalla osastollamme ja näkymällä muutenkin messuilla”, taustoittaa Tampereen Särkänniemi Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Heikki Ihanamäki.

Särkänniemen huvipuisto, hevoset ja ilo ovat aina kuuluneet yhteen.

”Kepparikisoissa on mukana nimikkokilpailujamme, joiden voittajat Pouta Possu -maskottimme palkitsee.”

Huvipuisto avataan varsinaisesti vappuaattona, mutta messuviikonlopusta tulee Ihanamäen mukaan jo kiva kesän aloitus.

”Valmistelemme parhaillaan festaritapahtumia sisältävää ilon kesää Särkänniemeen, ja se näkyy messuosastollamme paitsi ilmeessä myös tarjolla olevina erilaisina lipputuotteina. Tuomme tullessamme myös muutamia huvipuistopelejä.”

Särkänniemen Pouta Possu on mukana messuilla ja palkitsee voittajia.

”Hevosperheet ovat meille hyvin tärkeä ja osuva kohderyhmä. Keppareissakin on mukana samaa iloa kuin huvipuistoissa, ja onhan meillä Särkänniemessä myös Koiramäen eläinpuisto kavioeläimineen”, Ihanamäki summaa.

Tärppejä

Myös he ovat mukana messuilla

Esteratsastaja ja valmentaja Niclas Aromaa pitää messuilla esteratsastusklinikan, jossa nähdään, kuinka hän valmistaa hevosia kilpailuihin. Sunnuntai 10.4.2022 kello 12.40–13.25, A-hallin Hankkija-areena.

Fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuori puhuu ratsastajan kehonhallinnasta. Hän on erikoistunut ihmisen kehon biometiikkaan, vammojen ennaltaehkäisyyn, lihastasapainoon, liikkuvuuteen ja liikkeen hallintaan. Lauantai 9.4.2022 kello 16.00–17.00, A-hallin Bäkkäri-lava.

Kouluratsastaja-valmentaja Ville Vaurion klinikalla korostetaan hyvää yhteisymmärrystä perusasioista hevosen ja ratsastajan välillä, mikä on tärkein perusta uusien asioiden oppimiselle. Klinikka sisältää perusasioiden tarkkailemista ja niiden korjaamista. Lauantai 9.4.2022 kello 10.30–11.15, A-hallin Hankkija-areena.

Freestylehiihtäjä Pekka Hyysalon tarina on rohkaiseva kertomus vakavasti loukkaantuneen nuoren miehen taistelusta takaisin elämään. Lauantai 9.4.2022 kello 13.30–14.30, A-hallin Bäkkäri-lava.

Kenttäratsastaja Pauliina Swindells saapuu Englannista jakamaan kenttäratsastuksen oppeja messuyleisölle ja mukana oleville demoratsukoille. Lauantai 9.4.2022 kello 16.20–17.05, A-hallin Hankkija-areena.

Messujen ohjelman löydät täältä

Voit ostaa lippusi täältä

Tutustu yrityksiin jo ennakkoon täällä

Opaskartan klikkaat tästä

Seuraa meitä: Instagram

Tilaa Hevoset-uutiskirje tästä

Aukioloajat 9.–10.4.2022:

– lauantai 9.4. kello 8.30‒18

– sunnuntai 10.4. kello 9‒17.30

Näin on huomioitu terveysturvallisuus

Tampereen Messujen tapahtumat toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten sekä terveysturvallisuustoimien mukaisesti. Lue lisää.

Lue myös: