Arvaatko mikä tapahtuma houkuttelee toimittaja Ella Kannisen matkustamaan marraskuussa Toscanan sijaan Tampereelle? - Tampereen Messut - Aamulehti
MainosTampereen Messut

Arvaatko mikä tapahtuma houkuttelee toimittaja Ella Kannisen matkustamaan marraskuussa Toscanan sijaan Tampereelle?


8.11.2019 10:10

– Minähän en osaa edes sukkaa kutoa. Olen käsitöissä täysi nolla, toimittaja ja juontaja Ella Kanninen nauraa.

Vaikka Kanninen kokeekin olevansa enemmän käsitöiden ihailija kuin tekijä, suuntaa hän jo toistamiseen innostuneena marraskuussa Tampereella järjestettäville Suomen Kädentaidot -messuille. Kyseessä on Euroopan suurin käsityö- ja designtapahtuma, jossa vaalitaan kotimaista käsityöosaamista. Kanninen juontaa muoti- ja designlavan ohjelman.

Nimestään huolimatta Suomen Kädentaidot -messuilla viihtyäkseen ei tarvitse edes harrastaa käsitöitä. Messuilla voi esimerkiksi nauttia muotinäytöksistä, kuunnella asiantuntijapuheenvuoroja ja mikä parhainta, ostaa uniikkeja joululahjoja. Valikoimista löytyy niin vaatteita, koruja, kenkiä, koristeita, astioita kuin ruokaakin.

”Osaamisen monipuolisuus, upeat järjestelyt ja innostunut tunnelma!”

Suurimman vaikutuksen viime vuoden messuilla Kanniseen teki suomalaisen käsityö- ja designosaamisen laaja kirjo ja monipuolisuus.

– On ainutlaatuista, kuinka paljon erilaista osaamista Suomessa on ja miten se kaikki tiivistyy näihin suuriin messuihin. On ihastuttavaa, miten eri tavoin erilaisia materiaaleja voidaan käyttää. Suomalaiset ovat todella taitavia ja meiltä löytyy valtavasti innostuneita harrastajia, Kanninen kuvailee.

– Tietenkin odotan jälleen myös hienoja muotinäytöksiä, joita oli ilo juontaa viime vuonna.

Ekologisuus ja eettiset periaatteet vahvasti esillä

Viime vuoden tapaan ekologisille ja eettisin periaattein valmistetuille kotimaisille tuotteille on varattu oma teema-alueensa, TH!NK Design Shop. Alueella esiteltävien yritysten liiketoiminnassa ja tuotteissa näkyvät vahvasti ekologiset arvot, kierrätys, materiaalien uusiokäyttö ja kiertotalous.

Kanninen huomasi ympäristöasioiden tärkeyden myös viime vuonna jututtaessaan suunnittelijoita ja valmistajia.

– Tapasin esimerkiksi monta kierrätysmateriaaleja työstävää taiteilijaa. Myös luonnonmateriaalien käyttö ihastuttaa ja mielenkiinnolla odotan mitä uutta tänä vuonna löytyy!

 

Suomen Kädentaidot -messut järjestetään 15.-17.11.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Kyseessä on Euroopan suurin käsityö- ja designtapahtuma, jonka tarjonnasta vastaa yli 700 näytteilleasettajaa. Kävijöitä on vuosittain noin 50 000.

Voit ostaa lippusi ennakkoon täältä.

Lue myös: