MainosTampereen Sähkölaitos

Tampereen mummi ja taata vuokrasivat aurinkopaneelit lastenlapsilleen – ”Lapset saavat tuoton ja oppivat samalla uusiutuvasta energiasta sekä yhteisvastuusta”

Sähkölaitoksen Tarasten Aurinkopuistosta voit vuokrata aurinkopaneelin ja tukea energiaystävällisen energian tuotantoa.

Hippi ja Veli-Matti Heinijoki haluavat välittää lastenlapsilleen tamperelaisuutta: sitä ovat niin jääkiekko kuin aurinkoenergiakin – mummin tekemiä vohveleita unohtamatta.


21.4.2021 6:00

Kasper, Joonatan, Alma ja Tilda. Heillä kaikilla on nimikkoaurinkopaneeli Tarasten aurinkopuistossa Tampereella. Heille yhteistä ovat myös Tampereen mummi ja taata, jotka ovat halunneet kertoa hyvin konkreettisella tavalla uusiutuvasta energiasta lastenlapsilleen.

– Mummi ja taata maksavat kulut, lapset saavat aurinkoenergiasta tuoton, Tampereen taata Veli-Matti Heinijoki naurahtaa ja kertaa roolijaon.

Uusiutuva energia on aihe, jota Heinijoen mukaan sivutaan muutenkin keskusteluissa lasten kanssa.

– Vanhempien lastenlasten kanssa olemme jutelleet energia-asioista, ja varmasti 4-vuotiaan Tildankin kanssa puhumme asiasta aikanaan. Keskustelua on helpompi käydä, kun on jokin selvä kohde, johon viitata. Sellainen on, kun ajamme heidän kanssaan Tarasten Aurinkopuiston ohi.

Veli-Matti ja Hippi Heinijoki haluavat aurinkopaneeleiden vuokraamisella lisäksi osoittaa, mikä merkitys on sillä, kun monet ihmiset toimivat yhdessä.

– Tämä sisältää opetusta ja yhteisvastuuta sekä merkitsee meille yhteistä jutunaihetta, mutta teemmehän me yhdessä lastenlasten kanssa pääasiassa ihan tavallisia asioita: pelaamme monopolia ja jääkiekkoa sekä nautimme mummin tekemistä vohveleista, Veli-Matti kertoo.

Neljästä lastenlapsesta kaksi asuu pääkaupunkiseudulla ja kaksi Itä-Suomessa. Heinijoet haluavat välittää lastenlapsilleen Tarasten Aurinkopuiston kautta myös tamperelaisuutta.

– Olemme molemmat perustamperelaisia ja asumme Pyynikillä. Itse olen kolmannen polven tamperelainen, ja vaimoni suku on asunut täällä niin kauan kuin Tampere on ollut kaupunki, Veli-Matti Heinijoki luonnehtii.

– Kun meille joku soittaa sähköasioissa, vastauksemme on, että haluamme olla oman Sähkölaitoksemme jutuissa mukana. Tampereen Sähkölaitos esimerkiksi tukee junioriurheilua ja kulttuuria. Osana tamperelaisuuttamme myös paikalliset energiahankkeet kiinnostavat meitä, Heinijoki summaa.

Vuokraamalla Tarasten Aurinkopuistosta nimikkopaneelin voit vaikuttaa ympäristöystävällisen aurinkoenergian tuotantoon.

Näin kätevästi voit vuokrata aurinkopaneelin

Oletko pohtinut mahdollisuutta osallistua aurinkoenergian tuottamiseen, mutta kerrostaloasukkaana, vuokra-asujana tai muuten vain et ole pitänyt sitä kohdaltasi mahdollisena?

Yksityisillä kuluttajilla ja kotitalouksilla on nyt todella hyvä mahdollisuus edistää ympäristöystävällisen energian tuotantoa Tampereen Sähkölaitoksen Aurinkopuistossa, jossa on kaikkiaan 1 520 paneelia.

Aurinkopuisto sijaitsee Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n jätteenkäsittelylaitoksen yhteydessä Tarastenjärvellä, jossa puisto on tuottanut uusiutuvaa energiaa heinäkuusta 2018 lähtien. Paneeleiden kysyntä on yllättänyt positiivisesti Sähkölaitoksen.

Kun Aurinkopuistosta vuokraa itselleen tai vaikkapa lapsilleen ja lastenlapsilleen nimikkopaneelin, voi oikeasti olla mukana edistämässä ympäristöystävällisen energian tuotantoa. Useammankin paneelin vuokraaminen on mahdollista: vaikkapa yksi jokaiselle perheenjäsenelle.

Vapaana olevia ja vuokrattavia aurinkopaneeleita voi selata Tampereen Sähkölaitoksen nettipalvelussa aurinkopuisto.sahkolaitos.fi, jossa voi myös tehdä sopimuksen omasta nimikkopaneelista sekä ladata paneelikartalle haluamansa kuvan.

Vuokraaminen on todella helppoa, sillä paneelin voi valita paikkakartalta samalla tavalla kuin paikan elokuvateatterista. Nettipalvelun kautta voi myös seurata Aurinkopuiston koko paneeliston tuotantoa reaaliajassa.

Vuokraaminen onnistuu, vaikka ei olisi Sähkölaitoksen nykyinen sähkön myyntiasiakas. Nimikkopaneeleista tehdään sopimuksia myös yritysten kanssa.

Tampereen Sähkölaitos hyvittää paneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan. Hyvitys on parhaimmillaan euron luokkaa ja kesän aurinkoisina aikoina jopa yli euron. Nimikkopaneelin vuokrahinta on 4,20 euroa kuukaudessa.

Tuotanto vaihtelee vuodenajasta ja sääolosuhteista riippuen. Yhden aurinkopaneelin tuotto on keskimäärin noin 230 kilowattituntia vuodessa. Tällä määrällä voi esimerkiksi pestä 230 koneellista pyykkiä.

Katso täältä vapaana olevat aurinkopaneelit ja tee sopimus jo tänään!

Lue myös: