MainosTampereen Sähkölaitos

Aurinkopuisto laajeni jälleen Tampereella – näin kätevästi voit vuokrata oman aurinkopaneelisi

Voit tukea ympäristöystävällisen energian tuotantoa vuokraamalla pienen palan aurinkoa itsellesi tai läheisellesi Sähkölaitoksen nettipalvelussa.

Vuokraamalla Tarasten Aurinkopuistosta nimikkopaneelin voit vaikuttaa ympäristöystävällisen aurinkoenergian tuotantoon.


15.5.2020 6:00 | Päivitetty 15.5.2020 10:27

Oletko pohtinut mahdollisuutta osallistua aurinkoenergian tuottamiseen, mutta kerrostaloasukkaana, vuokra-asujana tai muuten vain et ole pitänyt sitä kohdaltasi mahdollisena?

Yksityisillä kuluttajilla ja kotitalouksilla on nyt todella hyvät mahdollisuudet edistää ympäristöystävällisen energian tuotantoa, sillä Tampereen Sähkölaitos on jälleen laajentanut Tarasten Aurinkopuistoa.

– Laajensimme sitä kovan kysynnän vuoksi ja asensimme helmikuussa yli 300 uutta paneelia. Nyt niitä on kaikkiaan 1 520, Sähkölaitoksen tuotepäällikkö Suvi Kyllönen kertoo jo toisen laajennuksen taustoista.

Tarasten Aurinkopuisto sijaitsee Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n jätteenkäsittelylaitoksen yhteydessä Tampereen Tarastenjärvellä, jossa puisto on tuottanut uusiutuvaa energiaa heinäkuusta 2018 lähtien.

Sähkölaitos on valmistautunut kysynnän kasvun jatkumiseen ja on valmis rakentamaan Aurinkopuistoa lisää. Nykyinen toimenpidelupa ei tällä hetkellä mahdollista laajentamista.

– Selvitämme mahdollisuutta laajentaa nykyistä puistoa tai rakentaa kokonaan uusi puisto jonnekin muualle, Kyllönen kertoo.

Tarasten Aurinkopuistosta voi vuokrata paneelin vaikka jokaiselle perheenjäsenelle.

Aurinkopuiston paneelit ovat kaikkien vuokrattavissa

Kun Aurinkopuistosta vuokraa itselleen tai vaikkapa lapsilleen ja lastenlapsilleen nimikkopaneelin, voi oikeasti olla mukana edistämässä ympäristöystävällisen energian tuotantoa. Tarasten Aurinkopuistosta voi vuokrata useammankin paneelin: vaikkapa yhden jokaiselle perheenjäsenelle. Nimikkopaneeli on myös hieno lahja läheiselle ihmiselle.

Vuokraaminen onnistuu, vaikka ei olisi Sähkölaitoksen nykyinen sähkön myyntiasiakas. Nimikkopaneeleista tehdään sopimuksia myös yritysten kanssa.

Verkkosivuilla voi nyt paneelikartalle lisätä haluamansa kuvan.

– Aurinkopuisto onkin herättänyt kiinnostusta myös yrityksissä ja urheiluseuroissa, jotka voivat esittäytyä sivustolla esimerkiksi omalla logollaan, Kyllönen sanoo.

Sähkölaitos hyvittää tuotetun sähkön

Tampereen Sähkölaitos hyvittää paneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan. Hyvitys on parhaimmillaan euron luokkaa ja kesän aurinkoisina aikoina jopa yli euron. Nimikkopaneelin vuokrahinta on 4,20 euroa kuukaudessa.

Tuotanto vaihtelee vuodenajasta ja sääolosuhteista riippuen. Meneillään oleva vuosi on tähän mennessä ollut säiden ja olosuhteiden puolesta hyvin suotuisa: aurinkoenergiaa on voitu tuottaa tavallista aikaisemmin jo helmikuulta lähtien.

Yhden aurinkopaneelin tuotto on keskimäärin noin 230 kilowattituntia vuodessa. Tällä määrällä voi esimerkiksi pestä 230 koneellista pyykkiä.

Vapaana olevia ja vuokrattavia aurinkopaneeleita voi selata Tampereen Sähkölaitoksen nettipalvelussa aurinkopuisto.sahkolaitos.fi, jossa voi myös tehdä sopimuksen omasta nimikkopaneelista.

Vuokraaminen on todella helppoa, sillä paneelin voi valita paikkakartalta samalla tavalla kuin paikan elokuvateatterista. Nettipalvelun kautta voi myös seurata Aurinkopuiston koko paneeliston tuotantoa reaaliajassa.

Katso täältä vapaana olevat aurinkopaneelit ja tee sopimus jo tänään!

Lue myös: