MainosPyynikin

Itsenäinen panimo, itsenäisessä Suomessa – Näin voit olla osa kiehtovaa tarinaa ja tulla tamperelaisen lähituottajan omistajaksi

Suomalaisuus, itsenäisyys ja tamperelaisuus ovat Pyynikin kantavia voimia.


12.12.2019 10:50

Pyynikin Brewing Company on ylpeä suomalaisuudestaan. Valttikorteina ovat maailman puhtaimmat raaka-aineet, suomalainen työnlaatu sekä rohkeus.  Pyynikin Brewing Company on syntynyt unelmista ja uskalluksesta ryhtyä itsenäiseksi panimoksi, jota isommat eivät määrää.  Pienestä panimosta on kasvanut kuudessa vuodessa Suomen kuudenneksi suurin panimo. Tämä on osoitus siitä mihin suomalaisella halulla ja sisulla pystyy.

-Kasvumme on ollut melkoista. Ensimmäisenä vuonna teimme noin 35 000 litraa olutta. Nyt tehdään noin kaksi miljoonaa litraa ja muita juomia vielä päälle, kertoo panimon perustaja Tuomas Pere.

Laatua lähialueilta

Suurin osa panimon käyttämistä raaka-aineista tulee lähialueelta. Paikallisten tuottajien tukeminen on yksi tärkeä arvo, joka näkyy panimon toiminnassa. Laadukkaasta lähialueen viljasta ja puhtaasta tamperelaisesta vedestä on hyvä tehdä olutta, joka on palkittu kolme kertaa maailman parhaana World Beer Awards -kilpailussa.

-Meille on tärkeää tehdä yhteistyötä lähialueiden yritysten kanssa. Tämä tukee paikallista taloutta ja kaiken lisäksi lähialueella tuotettavat raaka-aineet ovat erittäin laadukkaita, kertoo Tuomas Pere.

Suurin osa Pyynikin käyttämistä raaka-aineista tulee lähialueelta.

Suomalainen työ

Ilman perinteistä suomalaista työtä Pyynikin tarina ei olisi mahdollista. Tällä hetkellä tamperelaispanimo työllistää reilut kolmekymmentä henkeä. Noin puolet panimon henkilökunnasta on naisia, määrä on suuri miesvaltaisella alalla.

Ylpeys omaan ammattitaitoon, periksiantamattomuus, jatkuva halu oppimiseen ja yhdessä tekemisen henki elää vahvasti Pyynikillä. Näiden avulla panimo on selvinnyt tiukoistakin tilanteista kuten tulipalosta, joka oli lopettaa panimon toiminnan vuonna  2014.

-Tulipalo pysäytti koko toiminnan pitkäksi aikaa kesken ensimmäisen vahvan kasvukauden. Meidän porukka silloin venyi uskomattomiin suorituksiin, ja se auttoi meidät tämän katastrofin yli. Kun olimme selvinneet niin teimme Feeniks savuoluen, muistelee Tuomas Pere.

Suomalaisuutta arvostetaan ulkomailla

Pyynikin Brewing Companyn oluita on tänä vuonna viety yli kymmeneen Euroopan maahan, noin 2400 myymälään. Kiinnostus panimon tuotteita kohtaan on kasvanut myös Aasiassa, jossa alkoholimarkkinat ovat valtavat.  Puhdas suomalainen luonto ja sen antimista valmistetut tuotteet nauttivat suurta arvostusta ulkomailla. Suomalaisiin myös luotetaan. Jos jotain sovitaan niin siitä pidetään kiinni ja kaikki tapahtuu ajallaan.

-Joskus tuntuu, että meillä täällä Suomessa ei aina ymmärretä miten hyvä maine meillä suomalaisilla on, toteaa Tuomas Pere.

Pyynikki huomioi tuotteillaan myös ajankohtaiset juhlakaudet.

Panimon osakkaaksi 125 eurolla

Pyynikin Brewing Companylla on ainutlaatuinen omistuspohja. Panimolla on noin 6000 osakasta. Syksyllä käynnistynyt osakeanti tavoitti jo ensimmäisen 250 000 euron tavoitteen. Seuraava tavoite on 500 000 eurossa.

Ensi vuonna osakkaille on luvassa entistä enemmän etuja. Tähän asti etuihin on kuulunut muun muassa alennukset panimon kauppaan ja Pyynikin Brewhouse -ravintolaan, mahdollisuus kuukausittaisiin erikoisolutpaketteihin sekä osakasiltoihin panimolla.

-Tämän osakeannin jälkeen saamme tehtyä pitkään suunnitellut investoinnit tuotannon puolelle, jotta pystymme vastaamaan kysyntään.  Nyt tilanne on ollut se, että olutta ei ole riittänyt kaikille. Ensi vuonna riittää ja nyt massiivisten laiteinvestointien aika on ohi, eivätkä ne enää rasita panimon tulosta, kertoo Tuomas Pere ja toivottaa kaikki mukaan omistamaan palan kotimaista panimoa.

-Toivotan jokaisen suomalaisen, joka arvostaa itsenäisyyttämme, itsepäisyyttämme, lähituotantoamme ja aitouttamme mukaan hienoon olutperheeseen ja ennen kaikkea tarinaan, joka on vasta aluillaan, jatkaa Pere

Lähde mukaan Pyynikin Brewing Companyn osakkaaksi.

Pienestä oluentekijästä on kasvanut kuudessa vuodessa Suomen kuudenneksi suurin panimo, jonka tuotteet ovat mukana myös suomalaisessa vuodenkierrossa - kuten talvessa!

Lue myös: