MainosPirkanmaan Osuuskauppa

Vinkkejä maistuvaan hiihtolomaan: testaa mikä lähiruokaherkku sopii perheesi ruokapöytään

Laske lomakeittiön stressitasoja ja testaa mikä helppo lähiruokaherkku sopii perheenne lomailuihin, ja voit löytää uusia ideoita keittiöön.

Lähiruokalähettiläs Elina Kaukonen pitää huolta Pirkanmaan S-kauppojen lähiruokavalikoimasta. Hyllyiltä löytyy jo yli 3 000 lähiruokatuotetta – ja valikoima laajenee koko ajan.


13.2. 14:06

Tänä lomana kannattaa suosia lähilomailua ja lähiruokaa

Odotettu hiihtoloma on täällä, ja se tuo mukanaan ruokarumban: kaiken kivan aktiviteetin ohessa pitäisi saada koko perheelle jotain nopeaa, helppoa ja hyvää ruokaa. Kun pulkkamäki vaihtuu nopeasti ruokapöytään, voi ideat olla vähissä.

Lähiruoan suosio kasvaa jatkuvasti ja kotikulmilla tuotettua ruokaa löytyy laajasti omasta lähikaupastakin. Joskus kärryyn eksyy lähiruokaa aivan huomaamatta, sillä moni yhdistää lähiruoan alkutuotantoon. Todellisuudessa tuhansien tuotteiden joukosta löytyy kaikkea, aina jauhoista herkullisiin valmisruokiin.

Info

Ruokaa läheltä

■ Läheltä tulevan lähiruoan reitti ruokapöytään on lyhyt. Pirkanmaan lähituottajat tuovat kauppojen valikoimiin ihania juustoja, herkullisia leipomotuotteita, lihavalmisteita, panimojuomatuotteita ja paljon muuta.

■ Ostamalla lähiruokaa

– tuet paikallista ruokakulttuuria

– luot työpaikkoja ja vahvistat näin alueen taloutta

– vaikutat oman alueen ympäristön tilaan

■ S-ravinnon sivuilta löydät kootusti lähiruokaa sekä gluteenittomana, vegetaarisena että vegaanisena. Löydä suosikkisi tuhansien tuotteiden joukosta: s-ravinto.fi/lahiruoka

Lue myös: