Olisiko yhdistykselläsi käyttöä 1 000–3 000 eurolle? – Nyt on aika ilmoittautua ehdokkaaksi Kannustajat-äänestykseen - Pirkanmaan-osuuskauppa - Aamulehti
MainosPirkanmaan Osuuskauppa

Olisiko yhdistykselläsi käyttöä 1 000–3 000 eurolle? – Nyt on aika ilmoittautua ehdokkaaksi Kannustajat-äänestykseen

Kannustajat-äänestyksessä Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajat ratkaisevat 35 000 euron tukipotin jakautumisen.

– Kierrevyön avulla voimistelijat pystyvät harjoittelemaan turvallisesti kierrevoltteja, Tampereen Voimistelijoiden lajipäällikkö Lotta Nuppola esittelee.


2.4. 6:00

Katso video. Video ja kuvat on otettu syyskuussa 2020.

Viime syksynä tamperelainen voimistelusali oli pitkästä aikaa täynnä vilskettä ja vilinää hyppyineen ja voltteineen, Takamaan kylän nuoret puolestaan kokoontuivat laittamaan yhdessä ruokaa sekä pitämään omaa kioskia ja Pianoseura valmistautui kesän leirin jälkeen järjestämään Pirkanmaan pianokilpailun. Nyt on aika kerätä voimia ja varoja sitä hetkeä varten, kun tämä kaikki on taas mahdollista.

Tampereen Voimistelijoita, ylöjärveläistä Takamaan kyläyhdistystä ja Tampereen Pianoseuraa yhdistää paitsi vireä toiminta lasten ja nuorten parissa myös osallistuminen Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajiin.

– Pääsimme koronasta huolimatta järjestämään viime kesäkuussa pianoleirin, mikä oli koko kevään etäopetuksessa olleille lapsille hieno kokemus, Tampereen Pianoseuran puheenjohtaja Kirsimarja Kiviruusu kiittelee.

Tampereen Voimistelijoiden lajipäällikkö Lotta Nuppola ja valmentaja Petra Uosukainen kertovat seuran hankkineen Kannustajat-tuella viime vuonna kierrevyön sekä uusiin tiloihin alastulomattoja.

Tampereen Voimistelijat tarjoaa kehittymisen mahdollisuuden sadoille nuorille voimistelijoille, joiden harrastusta myös Kannustajat-tuki on edistänyt.

– Kierrevyön avulla voimistelijat pystyvät harjoittelemaan turvallisesti kierrevoltteja, Nuppola esittelee.

Ylöjärvellä keskustan ulkopuolella toimiva Takamaan kyläyhdistys puolestaan ohjaa yhdessä vanhempainyhdistyksen ja koulun kanssa varoja kylän nuorten ja lasten moniin harrastuksiin.

– Hankimme esimerkiksi koulun pihaan pukkitaistelupuomin, kyläyhdistyksen aktiivi Anne Honkanen mainitsee.

Ylöjärven Takamaan kylän lapsille ja nuorille järjestetään monenlaista toimintaa.

Heillä kaikilla on myös yhteinen rohkaiseva viesti muille yhdistyksille:

– Hakemus Kannustajiin on helppo tehdä ja mukaan pääsee todella pienellä vaivalla!

Näin Kannustajat-äänestykseen haetaan

Yhdistykset voivat hakea mukaan äänestykseen 30.4.2021 mennessä täyttämällä hakemuksen täällä.

Pirkanmaan Osuuskaupan 35 000 euron tukipotin jakautumisesta yhdistysten välillä äänestetään toukokuussa, jolloin asiakasomistajat pääsevät valitsemaan yhdistyksen, jolle he toivovat tuen kohdistuvan. Äänestykseen otetaan mukaan kaikki ilmoittautuneet yhdistykset, joiden hakemus täyttää asetetut kriteerit (lue tarkemmin tämän jutun faktalaatikosta).

Potti jaetaan korkeintaan 20:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuus huomioidaan Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: 50 prosenttia tuetuista yhteisöistä on Tampereelta ja 50 prosenttia muualta Pirkanmaalta. Tuki jaetaan siis kymmenelle eniten ääniä saaneelle tamperelaiselle yhdistykselle ja kymmenelle eniten ääniä saaneelle pirkanmaalaiselle yhdistykselle, jonka kotipaikka on muualla kuin Tampereella.

– Kannustajat oli hauska kokemus, ja saimme syksyllä 2019 mukavan potin tukemaan lasten ja nuorten harrastusta, Tampereen Pianoseuran Kirsimarja Kiviruusu kiittelee.

Kummassakin sarjassa suurin jaettava tukisumma on 3 000 euroa ja pienin 1 000 euroa. Lisäksi kaikki äänestyksessä mukana olleet mutta tuen ulkopuolelle jääneet yhdistykset osallistuvat yhden 1 000 euron tukisumman arvontaan.

Äänestyskutsu lähetetään toukokuun aikana sähköpostitse kaikille Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa eivätkä ole kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä. Tulokset julkistetaan kesäkuussa ja tukisumma maksetaan heinäkuussa 2021.

Kannustajat-äänestyksen kriteerit

• Olette rekisteröity yhdistys.

• Teillä on vähintään 50 jäsentä ja tuki ohjataan vähintään 50:lle.

• Toimitte alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tai hyvinvointia edistävän toiminnan parissa.

• Toimintanne on jatkuvaa, ei voittoa tavoittelevaa.

• Ohjaatte tuen harrastetoimintaan, ei liigatasolle.

• Toimitte Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueella.

• Yhdistyksellänne ei ole voimassa olevaa yhteistyösopimusta Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa kilpailevan toimijan kanssa.

• Teille ei tule kahta peräkkäistä äänestystä. Jos yhdistyksen yksi joukkue tai jaosto on ollut Kannustajat-äänestyksessä, tämä ei estä muita hakemasta seuraavaan äänestykseen.

• Keskitätte yhdistyksen hankinnat mahdollisuuksien mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin.

• Teette tukisummalla hyvää omassa yhteisössänne. Kerrotte näistä sydänteoista ennen äänestystä ja raportoitte niistä äänestyksen jälkeen Pirkanmaan Osuuskaupalle ja omissa kanavissanne esimerkiksi somepostauksin ja artikkelein.

• Jokainen mukaan ilmoittautunut seura tai yhdistys tekee 10.5.2021 mennessä valitsemassaan kanavassa ainakin yhden Kannustajat-äänestykseen liittyvän julkaisun ja lähettää siitä tiedon (linkki, kuva tms.) osoitteeseen viestinta.pirkanmaa@sok.fi.

• Tukipotista osalliseksi päässeet seurat ja yhdistykset tekevät 30.9.2021 mennessä julkaisun, jossa he kertovat, mitä hyvää potilla on saatu aikaan tai suunnitellaan tehtäväksi. Pirkanmaan Osuuskauppa voi käyttää näitä tarinoita Kannustajat-markkinoinnissa.

• Ilmoittautumalla mukaan seura tai yhdistys hyväksyy nämä pelisäännöt.

Täytä hakemus täällä.

Lue myös: