MainosOP Tampere

Omat pankkiasiat hoituvat digisti – tai ilman!

Verkko- tai mobiilipankki ei ole jokaisen juttu. Osuuspankilta saa sähköisten palveluiden käyttöön monenlaista tukea ja opastusta tai palvelukokonaisuuden, joka tekee omien pankkiasioiden hallinnasta sujuvaa ilman digiäkin.

Arjesta ja omien pankkiasioiden hallinnasta voi tehdä sujuvaa.


9.5. 8:35

Arjesta ja omien pankkiasioiden hallinnasta voi tehdä sujuvaa – myös ilman nettiä ja verkkopalvelua. Maksukortilla käteisen nostaminen onnistuu monella eri tavalla, ja toisaalta sillä voi myös maksaa ostokset turvallisesti, ilman isoja summia käteistä lompakossa.

Omat laskut voi sopia suoramaksuiksi tai maksaa ne OP:n maksupalvelun kautta: laskut laitetaan silloin OP:n maksupalvelukirjekuoressa Postin kuljetettavaksi. Maksukuoria saa tilaamalla tai pankin toimipisteestä.

Näiden lisäksi OP Tiliviesti -tekstiviesti auttaa tilitapahtumien seurannassa: palvelu lähettää puhelimeen tekstiviestin, kun tilille tulee tai siltä lähtee rahaa. Näin asiakas saa heti tiedon myös laskujen maksusta, tilin saldosta ja muista tilitapahtumista myös paperisten tiliotteiden välissä.

OP:n uusi opas tarjoaa vinkkejä pankkiasioiden itsenäiseen hoitamiseen ilman älypuhelinta tai tietokonetta. Oppaan voi myös ladata ja tulostaa op.fi-sivuilta läheiselle. Tutustu ja lataa opas osoitteesta op.fi/seniorit.

Verkkopankki haltuun Varmuutta verkkoon -opastuksessa

OP Tampere järjestää yhteistyökumppaninsa Mukanetti ry:n kanssa matalan kynnyksen opastustilaisuuksia, joissa neuvotaan ja autetaan sähköisten pankkipalveluiden käyttöönotossa ja arkisessa, turvallisessa käyttämisessä. Kevään aikana Varmuutta verkkoon -tilaisuuteen voi osallistua:

-Vesilahden kirjasto ma 16.5. klo 9–11

-Lempäälän pääkirjasto ma 16.5. klo 12–14

-OP Tampere, Hämeenkatu 12, ke 18.5. klo 12–14

-Hämeenkyrön kirjasto pe 20.5. klo 10–12

-Ylöjärven pääkirjasto Leija pe 20.5. klo 13–15

Pari perusasiaa varmistaa turvallisen käytön

Verkkopalveluiden ja maksukortin käyttäminen on turvallista, kun muistaa muutamat perusasiat. Tärkeintä on, ettei luovuta omia tunnuksia toisen käyttöön tai paljasta omaa tunnuslukua ja salasanaa kenellekään. Jos joku kysyy pankkitunnuksiasi tai korttitietojasi, on syytä epäillä tietojen kalastelua rikollisiin tarkoituksiin. Kun tunnukset pidetään omassa tiedossa, ei ole syytä huoleen.

Verkkopankin osoite www.op.fi tulee kirjoittaa aina itse selaimen osoiteriville, eikä klikkailla sähköpostissa tai tekstiviestissä tulleita linkkejä tai hakukoneiden tulosten kautta.

Apua arjen raha-asioihin luotettavalta läheiseltä

Kun omien pankkiasioiden hoito ei enää suju täysin itsenäisesti, on luotettavien läheisten apu korvaamatonta. Luotettavalle läheiselle voi muun muassa antaa käyttöoikeudet omaan tiliin, jolloin läheinen voi esimerkiksi nostaa tililtä rahaa ja maksaa laskuja. Jos apua tarvitaan enemmän, läheinen valtuutetaan toimeen valtakirjalla, johon yksilöidään ne asiat, joita läheinen voi hoitaa.

Info

Opas pankkiasioiden hoitamiseen ilman sähköisiä palveluita löytyy ladattavaksi ja tulostettavaksi osoitteesta op.fi/seniorit. Oppaan saa myös OP Tampereen toimipisteestä.

Maksukortti, suoramaksu ja/tai maksupalvelu sekä OP Tiliviesti -tekstiviestipalvelu ovat avain sujuvaan asiointiin ilman verkkopankkia.

OP Tampere ja Mukanetti ry järjestävät matalan kynnyksen opastustilaisuuksia sähköisten palveluiden arkisesta ja turvallisesta käyttämisestä, katso lisätiedot op.fi/tampere/tapahtumat.

OP palvelee senioreita ja erityistä tukea tarvitsevia sekä heidän läheisiään numerossa 010 252 9627* ma–pe klo 9–16. Puhelimeen vastaa aina asiantuntija, joka osaa auttaa senioriasiakkaiden erityistarpeissa.

*Puhelun hinta on 0,0835 euroa/puhelu + 0,167 euroa/minuutti.

Lue myös: