MainosKiinteistömaailma

Tiedätkö, mikä on laiturifiilis? Kangasalan osaavimmat kiinteistönvälittäjät Maarit ja Harri paljastavat

Emme ole juristeja tai psykologeja, mutta hoidamme asuntoasiat alusta loppuun asti hyvin huolellisesti ja toimimme kokonaisvaltaisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Vaikka meillä olisi kuinka kiire, aina on aikaa asiakkaalle, sanovat Kiinteistömaailma Kangasalan ja Tampere Koilliskeskuksen yrittäjät Maarit Pelli ja Harri Kalliovalkama.

Kesä ja veden läheisyys ovat Maarit Pellille ja Harri Kalliovalkamalle mieluisia elementtejä. ”Ja Kesäpäivä Kangasalla on aina kiva”, yrittäjät toteavat. Taustalla läikehtii Längelmävesi.


6.9.2022 9:15

Kuvittele tulevaisuuden tilanne: Olet etsimässä perheellesi sopivaa kotia. Sen sijaan että selaat päivä- ja viikkokaupalla kiinnostavan näköisiä asuntoja verkosta tai mobiilisovelluksesta, kirjaudutkin palveluun, jossa tekoäly esittelee sinulle perheesi koon, sen jäsenten töiden, opiskeluiden, harrastusten, viikoittaisen paikasta toiseen liikkumisen tai jopa ruokavalion perusteella sopivat kodit. Se ehdottaa jopa järjestystä, jossa asuntoja kannattaisi mennä katsomaan.

”Kiinteistömaailman järjestelmissä käytetään jo nyt edistyneesti tietoteknistä osaamista ja asiakkaan yksilöllisiä tarpeita hyödyntäviä palveluita. Silti emme vielä arvaakaan, millaisia mahdollisuuksia tekoäly tuo asuntokauppaan tulevaisuudessa”, sanoo Kiinteistömaailma Kangasalan ja Koilliskeskuksen yrittäjä Harri Kalliovalkama.

Vaikka tekoäly voi tehdä kodin valinnassa monta asiaa helpommaksi, se ei silti korvaa osaavaa kiinteistönvälittäjää, joka toimii ammattilaisena kodinvälityksessä ja kaupanteossa. Kodin pitää myös tuntua kodilta.

”Tuskin kukaan ostaa omaa kotia tulevaisuudessakaan näkemättä. Vaikka faktat olisivat paperilla kunnossa, tunne jää puuttumaan, jos ei käy paikan päällä”, sanoo Kiinteistömaailma Kangasalan ja Koilliskeskuksen yrittäjä Maarit Pelli.

Sitä oikeaa tunnetta kohteen valinnassa Harri Kalliovalkama kutsuu kesämökeissä laiturifiilikseksi.

"Kodeissa sitä voisi kutsua vaikkapa olohuone- tai parvekefiilikseksi.”

Teemme laajaa ja näkymätöntä taustatyötä

Tuon fiiliksen kanssa Harri Kalliovalkama ja Maarit Pelli ovat olleet tekemisissä jo pitkään. Pelli on työskennellyt kiinteistönvälittäjänä yli 30 vuotta, Kalliovalkama yli vuosikymmenen.

Heillä on Pirkanmaalla kaksi Kiinteistömaailma-myymälää: Kangasalla ja Tampereen Koilliskeskuksessa.

Pelkästään tunteiden varassa ei toki alalla liikuta. Vaikka kiinteistönvälittäjän työ on asiakaspalvelua, nykyään se on mitä suuremmassa määrin myös asiantuntija- ja tietotyötä.

”Joskus ajatellaan, että välittäjän työ on vain käydä esittelemässä asuntoja. Näin ei ole. Kiinteistönvälityksessä tehdään laajaa ja näkymätöntä taustatyötä, joka vaatii monen alan ammattitaitoa, kuten kaava- ja lakiasioiden tuntemusta”, Kalliovalkama sanoo. Myös välittäjiä koskevat selonottovelvollisuudet, esimerkiksi kiinteistöjen myyntiin liittyvät selvitystyöt, ovat lisääntyneet.

Alan muutos näkyy myös asiakkaalle. Pelkästään asuntokaupan yhteydessä täytettävien asiakirjojen määrä on moninkertainen viime vuosikymmeniin verrattuna.

"Erilaisia asuntokauppaan liittyviä lakeja ja velvollisuuksia on tullut valtava määrä lisää. Asuntokaupan yhteydessä pitää puhua muistakin asioista kuin vain asunnosta. Esimerkiksi rahanpesulakiin ja kuluttajansuojaan liittyviä pykäliä on käytävä asiakkaan kanssa yhdessä läpi. Usein keskustelemme myös rahoitus- ja vakuusasioista”, Pelli toteaa.

Maarit Pellin ja Harri Kalliovalkaman asuntomyymälöissä tehdään monipuolista asuntokauppaa erityisesti Itä-Tampere- ja Kangasala -akselilla. ”Tietotaitoa löytyy laidasta laitaan”, yrittäjäkaksikko sanoo.

Kokeneet välittäjät asialla

Kun asialla ovat valtakunnallisesti arvostetun ketjun kokeneet välittäjät, asiakas voi luottaa, että hommat hoituvat.

"Emme ole juristeja tai psykologeja, mutta hoidamme asuntoasiat alusta loppuun asti hyvin huolellisesti. Meillä kiinteistönvälittäjän tekniikka- ja juridiikkaosaamisen pitää olla automaattista, jolloin kodinvaihtotilanteessa voidaan keskittyä ihmisiin ja heidän asuntoasioihinsa”, Pelli sanoo.

"Toimimme kokonaisvaltaisesti asiakkaan mukaan. Vaikka meillä olisi kuinka kiire, aina on aikaa asiakkaalle”, Kalliovalkama toteaa.

Tietotaitoa löytyy laidasta laitaan

Kiinteistömaailma Kangasala ja Kiinteistömaailma Tampere Koilliskeskus ovat keskittyneet monipuoliseen asuntokauppaan erityisesti Itä-Tampere- ja Kangasala -akselilla.

"Teemme muun muassa paljon kiinteistökauppaa, vanhojen ja uusien asuntojen kauppaa, tonttien kauppaa ja kesämökkikauppaa. Tietotaitoa löytyy laidasta laitaan”, Kalliovalkama sanoo.

Viitisentoista vuotta Kiinteistömaailma-yrittäjänä toiminut Pelli kiittää ketjun antamaa tukea yrittäjälle.

"Saamme tukea ihan kaikkeen yrityksen pyörittämiseen liittyvään. Myös asiakkaalle on iso etu, että saamme yhteyden esimerkiksi ketjun juristipalveluihin nopeasti. Työtä saa toteuttaa oman näköisenä missä toimiikaan ja keskittyä pelkästään kiinteistönvälittämiseen ruohonjuuritasolla paikkakunnan tavoin.”

"Franchising-yrittäjyys on hyvä pohja tämän alan yrittäjyydelle”, Harri Kalliovalkama lisää.

Uusia työhön motivoituneita osaavia välittäjiä ja alalle haluavia palkataan tiimiin mieluusti, sillä tekevälle löytyy töitä.

"Meiltä saa viihtyisän työyhteisön, hyvän koulutuksen ja toimivan markkinan. Välimuoto maaseudun ja kaupungin välissä tarjoaa välittäjille sekä maaseudun että kaupungin hyvät puolet”, Kalliovalkama toteaa.

Koti tuntuu kodilta eikä ole tarvetta vaihtaa

Kiinteistönvälittäjät näkevät työssään paljon erilaisia koteja. Viimeksi haastattelupäivänä Maarit Pelliltä on kysytty, miten monesti hän on halunnut vaihtaa oman kotinsa esittelemäänsä asuntoon. En kertaakaan, hän vastaa.

"Asun Tasanteella paritalossa ja viihdyn erittäin hyvin. Ehkä kyse on juuri siitä, että kotini tuntuu kodilta. Vaikka siinä on meille tällä hetkellä liikaa tilaa, tuntuu vaikealta lähteä etsimään uutta. Siksi ymmärrän oikein hyvin, että on asiakkaita, jotka vuosikausia saattavat hakea sitä oikeaa tunnetta”, Pelli toteaa.

Myös Harri Kalliovalkama viihtyy kodissaan. Hänen omakotitalonsa sijaitsee maalla järven rannassa ja on rakennettu jo ennen kiinteistönvälittäjäksi ryhtymistä.

"Se on paikka, josta muutan pois vain ruumisautolla”, mies vitsailee.

Vapaa-aika on molemmille yrittäjille erittäin tärkeää. Maarit Pelli viettää sitä mieluiten koiran kanssa ulkoillen, Ruovedellä mökkeilen ja metsässä marjastaen ja sienestäen. Harri Kalliovalkama hyppää kesäkaudella mieluiten kanootin kyytiin ja talvella suksille – hän toimii myös muun muassa hiihtokoulun johtajana Sappeen matkailualueen ohjelmapalveluyhtiössä.

Ammattiin kuitenkin kuuluu, että vastuu työstä kulkee vapaa-ajallakin mukana.

"Kalenterin käyttäminen ja ajanhallinta on otettava omiin käsiin. Omilla valinnoilla voi vaikuttaa siihen, että sekä asiakas että itse ovat tyytyväisiä”, yrittäjät sanovat.

Kiinteistömaailma-yrittäjien tarinat

Maaritin ja Harrin Kiinteistömaailma-asuntomyymälöiden yhteystiedot löydät tästä ja täältä.

Suomessa on yli 100 Kiinteistömaailman asuntomyymälää. Niihin pääset tutustumaan täällä.

Kaikkien Kiinteistömaailma Tampereen seudun yrittäjien tarinat ovat luettavissa osoitteessa https://www.aamulehti.fi/mainos/kiinteistomaailma/.

Lue myös: