MainosKiinteistömaailma

Misa, Tommi, Kimmo ja Lasse pyörittävät yhtä Tampereen isoimmista asuntomyymälöistä – Tämän syyn vuoksi heitä suositellaan ja kodinvaihtajat palaavat asiakkaiksi vuodesta toiseen

Kiinteistömaailma Tampere Ratinan yrittäjänelikko Misa Roito, Tommi Luosmala, Kimmo Ärlig ja Lasse Lehtervo panostavat asiakkaan kuuntelemiseen. – Hyvä välittäjä on empaattinen ja kuulee asiat rivienkin välistä. Joskus sopiva koti voi olla jotain ihan muuta, kuin mitä itse suunnitteli.

Kiinteistömaailma Tampere Ratinan asuntomyymälä sijaitsee Tampereen Ratinassa aivan uuden Nokia-areenan kupeessa. Tommi Luosmala, Lasse Lehtervo, Kimmo Ärlig ja Misa Roito kohdistavat isoja odotuksia muun muassa keskustaan nousevaan uuteen kaupunginosaan Kannen alueeseen.


12.5. 10:56

Kun neljä erilaisista taustoista tulevaa ammatti-ihmistä yhdistää voimansa, lopputulos voi olla timanttinen. Ehkä näin voisi todeta Kiinteistömaailma Tampere Ratinan yrittäjänelikosta, johon kuuluvat kiinteistönvälittäjät Misa Roito, Tommi Luosmala, Kimmo Ärlig ja Lasse Lehtervo.

Roito, Luosmala ja Ärlig aloittivat yhdessä yrittäjinä vuonna 2010. He olivat työskennelleet samassa asuntomyymälässä mutta tulleet alalle erilaisia reittejä.

– Halusin näyttää, että tulen pärjäämään.

Hotelli-ravintolaesimieheksi opiskellut Misa Roito päätyi kiinteistönvälittäjäksi parikymmentä vuotta sitten sisuunnuttuaan huonoista kokemuksista, joita hän oli kiinteistönvälittäjistä saanut.

– Sain lähipiiristä varoitteluja, että minun ei pitäisi lähteä alalle, mutta halusin näyttää, että tulen ainakin pärjäämään, Roito kertoo.

Tommi Luosmala työskenteli nuorempana kodinkonemyyjänä, mutta vaihtoi kiinteistönvälityksen pariin, koska kaipasi työhön enemmän merkityksellisyyttä. Välittäjän työstä sitä löytyi. Kimmo Ärlig puolestaan on tehnyt parikymmentä ensimmäistä työvuottaan muurarin hommia ennen välittäjäksi ryhtymistä, jossa on vierähtänyt parikymmentä vuotta.

Lasse Lehtervo liittyi yrittäjäporukkaan viime vuodenvaihteessa. Ennen välitystyötä hän loi pitkähkön uran tuotemyynnin parissa.

– Kaipasin haasteita, ja välittäjän työssä kiinnosti erityisesti työn merkityksellisyys ja se, kuinka isojen asioiden äärellä tässä saa olla, vuonna 2017 välittäjänä aloittanut Lehtervo sanoo.

Vuokrakohteiden välitys tuo lisäarvoa

Kiinteistömaailma Tampere Ratina on sekä paikallisesti että koko valtakunnallisessa ketjussa iso toimija, sillä se työllistää yrittäjien lisäksi lähes 20 kiinteistönvälittäjää.

Isolla porukalla syntyy hyvää tulosta: yritys on palkittu useana vuonna Kiinteistömaailma-ketjun eniten kauppoja tekevänä yrityksenä.

– Asiakas hyötyy siitä, että olemme iso toimija. Isolla toimijalla on paljon kontakteja sekä asiakaspintaa, eli asuntoa ostaville asiakkaille on tarjottavana useita vaihtoehtoja ja myyjäasiakkaille taas useita ostavia asiakkaita, Misa Roito sanoo.

Nelikon yritys myy laaja-alaisesti kaikenlaisia kohteita Tampereen ja lähikuntien alueilta.

– Meidän onnemme on, että alueella on monenlaista myytävää, jolloin jokainen työntekijä pääsee hyödyntämään ammattitaitoaan monipuolisesti, Tommi Luosmala sanoo.

Erikoisosaamista löytyy muun muassa uudiskohteiden parista. Tommi Luosmala on yrityksen oma uudiskohdeosaaja, joka on myynyt viime vuosina paljon uudisasuntoja. Lähitulevaisuudessakin myytävää varmasti riittää: isoja odotuksia kohdistuu muun muassa Tampereen keskustaan rakentuvaan kokonaan uuteen kaupunginosaan Kannen alueeseen, jolle nousee seuraavan reilun vuosikymmenen aikana useita uusia tornitaloja sekä liike- ja toimitiloja.

Myös kolme yrityksen välittäjää saa leipänsä pelkästään vuokrakohteiden välittämisestä, mikä on alalla pieni poikkeus, sillä kaikki asuntomyymälät eivät välitä ainakaan isoissa määrin vuokrakohteita.

– Vuokrasimme lähes 600 asuntoa viime vuoden aikana. Vuokrakohteiden välitys tuo asiakkaalle lisäarvoa, sillä voimme tarjota erilaiset palvelut suoraan, jos asiakas haluaa esimerkiksi vuokrata juuri ostamansa asunnon tai myydä vuokraamansa sijoitusasunnon, Misa Roito sanoo.

Misa Roitolla, Lasse Lehtervolla, Tommi Luosmalalla ja Kimmo Ärligillä on kokemusta eri aloilta ennen kiinteistönvälitysyrittäjyyttä. Kaikkien mielestä välittäjän työn suola on se, että voi tavata erilaisia asiakkaita monenlaisissa elämäntilanteissa.

Miehiltä löytyy myös henkilökohtaisen elämän tietotaitoa erilaisesta asumisesta ja kiinteistöjen rakenteista: esimerkiksi Misa Roitolla on kokemusta omien talojen rakennuttamisesta ja remontoinneista. Lasse Lehtervo on puolestaan tehnyt täyssaneerauksen vanhaan omakotitaloonsa. Kimmo Ärligin rakennuspuolen tietotaitoa hyödynnetään myös viikoittain.

"Kannustamme miettimään mieluummin yön yli"

Yrityksen asiakastyytyväisyys on korkea. Siitä kertovat pitkäaikaiset asiakkuudet ja lukuisat suositukset: moni palaa asiakkaaksi seuraavan kodinvaihdon yhteydessä tai on löytänyt yrityksen tuttavansa hyvien kokemusten perusteella.

– Jos jokin selkeästi askarruttaa asiakasta, itse kannustan häntä pohtimaan päätöstä mieluummin kuin painostan päätöksiin. Ehkä höykyttämällä syntyisi enemmänkin kauppaa, mutta silloin asiakkaat eivät tulisi takaisin eikä suosittelisi meitä muille, Misa Roito pohtii.

– Myös se on tärkeää, että pidämme asiakkaat aina ajan tasalla. Asiakasta pitää informoida aina näyttöjen jälkeen ja muutenkin jokaisessa käänteessä, Tommi Luosmala sanoo.

Asiantuntevia, rentoja ja nuorekkaita välittäjiä

Myös välittäjät viihtyvät yrityksen työyhteisössä. Viime vuosina henkilökunnan vaihtuvuus on ollut hyvin pientä. Tommi Luosmalan mukaan on suuri rikkaus, että henkilöstöstä löytyy eri-ikäisiä ja uransa eri vaiheissa olevia ammattilaisia.

– Meille on haettu ja onnistuttu rekrytoimaan hyviä tyyppejä, joilla on kontakteja hyvin monenlaisiin piireihin, Misa Roito sanoo.

– Porukkaa yhdistää se, että kaikki ovat asiantuntevia, rentoja ja nuorekkaita, Lasse Lehtervo kuvailee.

– Ehkä höykyttämällä syntyisi enemmänkin kauppaa, mutta silloin asiakkaat eivät tulisi takaisin.

Vaikka asuntokauppaan liittyy monimutkaisiakin säännöksiä, vastuita ja velvoitteita ja välittäjän työ on todellista asiantuntijatyötä, Misa Roiton mukaan taito kuunnella asiakasta on yksi kiinteistönvälittäjän tärkeimmistä ominaisuuksista.

– Hyvä välittäjä kuuntelee tarkkaan, millaisia asioita liittyy siihen, mitä ihminen tarvitsee uudelta kodiltaan. Hän kuulee asiat rivienkin välistä. Voi olla, että sopiva koti onkin eri kokoinen ja sijaitsee vielä eri kunnassakin kuin asiakas alunperin suunnitteli, Roito sanoo.

– Pitää olla empaattinen mutta toisaalta hieman kovanahkainen, ettei ala murehtia asiakkaiden tilanteita liikaa.

Toisaalta hyvä välittäjä osaa myös terveellä tavalla ohjata kaupantekotilannetta niin, että asiakas uskaltaa tehdä päätöksen, joka on kenties yksi elämän suurimmista.

– Kynä pitää osata ojentaa oikeaan aikaan, jotta kauppoja syntyy, Tommi Luosmala kuvailee.

Työn suola on välittäminen

Neljän yrittäjän yrityksessä on jaettu vastuita jonkin verran: Misa Roito hoitaa toimitusjohtajana paljon yrityksen juoksevia asioita ja toimii myös vastaavana hoitajana eli henkilönä, jolla on velvollisuus huolehtia erilaisista välitystoimintaan liittyvistä asioista, muun muassa hyvän välitystavan noudattamisesta välitystoiminnassa ja siitä, että toiminnan harjoittaminen on muutoinkin lainmukaista.

Tommi Luosmala toimii pitkälti uudiskohteiden ja rakennusliikkeiden kanssa, ja Kimmo Ärlig on päivittäin työntekijöiden saatavilla ja auttaa arjen toiminnoissa. Lasse Lehtervo on nelikosta se, jolla on eniten ketjun Huippumyyjä-palkintoja, joten muiden töiden ohella hän myös sparraa henkilökuntaa.

Kaikkien yrittäjien mielestä työn suola on kuitenkin nimenomaan asiakaspinnassa työskentely ja toimeksiantojen hoitaminen – ja se, että voi tavata erilaisia asiakkaita monenlaisissa elämäntilanteissa.

Ilman valtakunnallisen ketjun tukea ja brändiä nelikko ei ehkä olisi yritystä perustanut.

– Kiinteistömaailman ketjutoiminta koko maassa on ensiluokkaista. Yrittäjä saa aina apua ja sellaistakin keskusteluapua, jota ei voi käydä henkilökunnan kanssa. Muiden kaupunkien yrittäjäkollegoiden tukiverkosto on todella tärkeä. Tunnettu brändi antaa meille hyvän uskottavuuden ja valtakunnallisen verkoston, jonka ansioista meille tulee suosituksia myös muualta Suomesta, yrittäjät kehuvat.

Sekin on tärkeää, että yrittäjien ääni kuuluu ketjun kehityksessä, sanoo Tommi Luosmala, joka toimii ketjun yrittäjätoimikunnan puheenjohtajana.

Kiinteistömaailma-yrittäjien tarinat

Kiinteistömaailma Tampere Ratina

Tutustu meihin ja tarjontaamme täällä.

Tule käymään asuntomyymälässämme, joka sijaitsee osoitteessa Hatanpään valtatie 18, 33100 Tampere. Puhelin: (03) 3124 2700.

Kaikki Kiinteistömaailman yli 100 asuntomyymälää löydät täältä.

Tämä on toinen osa Tampereen seudun Kiinteistömaailma-yrittäjien tarinoista. Kaikki yrittäjätarinat ovat luettavissa julkaisun jälkeen osoitteessa https://www.aamulehti.fi/mainos/kiinteistomaailma/

Seuraava osa julkaistaan 30.5.2022.

Lue myös: