MainosKiinteistömaailma

Kiinteistömaailma-yrittäjät Tero Naskali ja Timo Talvilaine panostavat välittäjien ammattitaitoon: “Olemme ylpeitä hienosta työporukastamme”

Työssä onnistumisen kokemukset tulevat hyvistä kaupoista, mutta myös onnistumisen kokemusten tarjoamisesta henkilöstölle ja yrityksen pyörittämisen kokonaisuudesta, kolmea Kiinteistömaailma-asuntomyymälää pyörittävät Tero Naskali ja Timo Talvilaine sanovat.

Tero Naskali ja Timo Talvilaine pyrkivät henkilöstön johtamisessa tasapuolisuuteen. – Kaikkia työntekijöitä tuetaan ja autetaan tasapuolisesti, oli kyseessä kokenut tai kokemattomampi välittäjä, yrittäjät sanovat.


28.4. 17:42

Hieman poikkeuksellinen yritys. Näin voisi todeta Kiinteistömaailma-yrittäjien Tero Naskalin ja Timo Talvilaineen yrityksestä, Tammelantorin Asuntopalvelu Oy:stä. Se on onnistunut profiloitumaan kiinteistöjen ja isojen perheasuntojen, erityisesti rivitaloasuntojen, myymiseen.

Siinä missä kiinteistöt muodostavat kiinteistönvälitysyritysten kaupoista tavallisesti noin neljänneksen, Naskalin ja Talvilaineen Kiinteistömaailma-asuntomyymälöissä yli puolet kaupoista on kiinteistökauppoja.

– Kiinteistöjen ja isojen rivitaloasuntojen myynti vaatii paljon enemmän työtä ja tietotaitoa kuin muun tyyppisten kohteiden, mutta meillä se on tuottanut tulosta, Timo Talvilaine sanoo.

Naskali ja Talvilaine pyörittävät yhteensä kolmea eri asuntomyymälää. Vuonna 1994 perustettu Kiinteistömaailma Tampere Hämeenkatu on Kiinteistömaailma-ketjun vanhimpia yrityksiä ja myös vanhimpia kiinteistönvälitysyrityksiä Tampereella. Talvilaine aloitti Hämeenkadun yrittäjänä vuonna 2012, Naskali tuli toiseksi yrittäjäksi vuonna 2020. Lisäksi heillä on Kiinteistömaailman asuntomyymälät Nokialla ja Lempäälän Ideaparkissa.

Profiloitumisesta huolimatta kaksikon myymälät tekevät kaikenlaista asuntokauppaa koko Tampereen ja lähikuntien alueella. Lähitulevaisuudessa isoja odotuksia kohdistuu varsinkin uusimman asuntomyymälän, huhtikuussa 2022 avatun Kiinteistömaailma Lempäälä Ideaparkin alueeseen.

– Ideaparkin alueelle ollaan rakentamassa kymmeniä kerrostaloja ja uusi asuinalue täyteen perheasuntoja. Olemme olleet Lempäälässä jo aiemmin markkinajohtajan asemassa, ja nyt pystymme tarjoamaan välityspalvelut sielläkin paikallisesti.

Elämäntapavälittäjä ja talonrakentaja

Talvilaineella ja Naskalilla on pitkä kokemus rakennus- ja kiinteistönvälitysaloilta. Talvilaine hakeutui kiinteistönvälittäjäksi jo nuorena, suoraan kauppaopiston penkiltä. Suonissa virtaa yrittäjän veri, sillä ennen Kiinteistömaailma-yrittäjyyttä hän ehti perustaa ja myydä kaksi omaa kiinteistönvälitysyritystä.

– Aikoinaan ajattelin, että kiinteistönvälittäjän työ olisi hohdokasta hommaa, jossa ei ole yhtään samanlaista päivää. Hyvistä kaupoista saa toki edelleen virtaa, mutta nyt onnistumisen kokemukset tulevat enemmän yrityksen pyörittämisen kokonaisuudesta ja siitä, että voi tarjota onnistumisen kokemuksia nuoremmille välittäjille, Talvilaine sanoo.

– Diplomi-insinööriksi valmistuttuani en olisi ikinä uskonut tulevani lähellekään kiinteistönvälitysalaa.

Naskali puolestaan on alkuperäiseltä koulutukseltaan diplomi-insinööri, jolta löytyy aiempaa työkokemusta muun muassa ison konsernin vaativista johtotehtävistä sekä omasta rakennusfirmasta.

Tero Naskalilla ja Timo Talvilaineella on asuntomyymälät Tampereen keskustassa, Nokialla ja Lempäälän Ideaparkissa. Molemmat yrittäjät asuvat itse Lempäälässä perheidensä kanssa.

– Diplomi-insinööriksi valmistuttuani en olisi ikinä uskonut tulevani lähellekään kiinteistönvälitysalaa. Kun sain vuonna 2008 laman yhteydessä potkut silloisesta työstäni, löysin kuitenkin itseni rakentamasta ja myymästä taloja. Muutaman talon rakentaminen on antanut hyviä valmiuksia myös kiinteistönvälitystyöhön, vuonna 2016 välittäjänä aloittanut Naskali sanoo.

Esittelyvideot ihan kaikista kohteista

Tasapuolisuus on yksi tärkeimmistä arvoista, joita Naskali ja Talvilaine pyrkivät yrityksessään vaalimaan. Käytännössä se näkyy muun muassa niin, että kaikki yrityksen työntekijät saavat iästä tai työkokemuksesta riippumatta samansuuruista myyntiprovisiota. Ketään ei haluta joukossa eriarvoistaa, vaan mieluummin motivoida tekemään parhaansa.

– Olit virkaiältäsi sitten juniori, keski-ikäinen tai seniori, kaikille on käytössä ihan sama taulukko. Se on mielestämme hieno systeemi, Naskali sanoo.

Myymälöissä on yhteensä kuutisentoista työntekijää harjoittelijat mukaan lukien. Monipuolisessa porukassa riittää niin nuorta energiaa kuin iän tuomaa kokemusta, sillä ikähaitari on parikymppisestä kuusikymppiseen. Tulijat perehdytetään huolella, ja kaikkia työntekijöitä tuetaan ja autetaan tasapuolisesti, oli kyseessä kokenut tai kokemattomampi välittäjä.

– Meillä ei esimerkiksi ole väliportaan esimiehiä, vaan me yrittäjät hoidamme tasapuolisesti kaikkien kolmen asuntomyymälän asioita. Olemme ylpeitä hienosta työporukastamme, yrittäjät sanovat.

Ylpeyden aihetta riittää myös yrityksen menestyksessä. Naskalin ja Talvilaineen asuntomyymälöiden työntekijöitä on palkittu useasti Kiinteistömaailma-ketjun huippumyyjinä. Viime vuonna kaksikon yritys pokkasi ketjun huippuyritys-palkinnon, joka tuli laadukkaiden kohde-esittelyvideoiden ansiosta.

– Ketjulla on myös laadukas markkinointi ja koulutus. Ja juridinen tuki yrittäjille on Suomen parasta

– Ihan kaikista myytävistä kohteistamme, jopa tonteista, tehdään kiinteistönvälittäjän juontamat videot. Olemme myyneet monta isompaakin asuntoa niin, että hyvällä videolla on ollut ratkaisevan iso merkitys asiakkaan kiinnostuksen heräämisessä, Talvilaine kertoo.

Miesten mielestä menestymisessä auttaa paitsi oma ja henkilöstön ammattitaito, myös Kiinteistömaailma-ketjuyrittäjyys. Asiakkaat luottavat alan markkinajohtajaan ja tuttuun brändiin.

– Ketjulla on myös laadukas markkinointi ja koulutus. Ja juridinen tuki yrittäjille on Suomen parasta, kaksikko toteaa.

Harrastuksista vastapainoa työlle

Molemmat yrittäjät asuvat itse Lempäälässä perheidensä kanssa. Naskalin koti on neljäs hänen itse rakentamansa omakotitalo, joka sijaitsee järven rannalla. Talvilaine puolestaan asuu kokonaan saneeratussa 1950-luvun talossa Ideaparkin vieressä, jonka pihasta sekä perheen lapset että aikuiset pääsevät helposti vaikkapa maastopyöräilemään ja enduroa ajamaan.

Kotien valinnassa miehille tärkeitä asioita olivat samat syyt kuin kelle tahansa kotia etsivälle lapsiperheelle.

– Erityisen tärkeää on paikallisten palveluiden, kuten päiväkotien, koulujen ja harrastusmahdollisuuksien läheisyys, Naskali ja Talvilaine sanovat.

Vastapainoa kiireisten yrittäjän työlle tuovat omat ja perheenjäsenten urheiluharrastukset. Molemmat miehet harrastavat moottoriurheilua ja laskettelua, ja molempien lapset viihtyvät muun muassa voimistelun ja joukkuelajien parissa.

Arjen toimivuus on tärkeää, sillä yrittäjille lähes kaikki aika on työaikaa. Kun esimerkiksi Talvilaine lähtee vapaa-ajallaan Ideaparkiin asioille, lähes aina vastaan tulee joku tuttu, jonka kanssa jutellaan asuntoasioista.

Vaikka puhelimeen on vastattava ja sähköpostit vilkaistava iltaisin, kumpikaan ei koe asiaa stressaavaksi – onhan lopulta kyse siitä, että asuntokauppoja syntyy ja yritys pyörii.

– Tulevaisuudelle meillä ei ole isoja suunnitelmia, vaan mieluummin rakennamme olemassa olevaa kokonaisuutta. Tähtäämme siihen, että voimme työllistää ihmisiä, saamme pienellä porukalla hyviä tuloksia aikaan ja kaikilla on kohtuullinen ansio omasta työstään, yrittäjät toteavat.

Kiinteistömaailma-yrittäjien tarinat

Teron ja Timon Kiinteistömaailma-asuntomyymälät

Tutustu Tampereen myymälään ja sen tarjontaan.

Nokialla Kiinteistömaailma löytyy Pirkkalaistorilta.

Lempäälässä meidät löytää Ideaparkista.

Suomessa on yli 100 Kiinteistömaailman asuntomyymälää.

Tämä on ensimmäinen osa Tampereen seudun Kiinteistömaailma-yrittäjien tarinoista. Kaikki yrittäjätarinat ovat luettavissa julkaisun jälkeen osoitteessa https://www.aamulehti.fi/mainos/kiinteistomaailma/

Seuraava osa julkaistaan 16.5.2022.

Lue myös: