MainosKäyttöauto

Uusi sähköautojen tehokas latauskenttä avautui Hatanpäälle

Käyttöauto Tampereen pihalle on avattu uusi sähköautojen suurteholatauskenttä. Rechargen operoimalla kentällä on kahdeksan latauspistettä, joiden yhteiskapasiteetti on 450 kilowattia.


12.10. 14:29

Käyttöauton pihan latauskenttä soveltuu erityisesti sähköautojen nopeaan lataukseen, jossa autoa ladataan esimerkiksi 15 minuuttia. Latauksen hinta on aikaperusteinen, joten tehokas lataus on autoilijalle edullisin.

”Tämä soveltuu mainiosti sähköautoilijoille, jotka haluavat nopean ja tehokkaan latauksen. Ihmiset voivat käydä auton latautuessa meillä esimerkiksi lounaalla tai kahvilla. Moni ei vielä tiedä, että täältä löytyy uudistunut ravintola, jossa saa lounasta noutopöydästä”, kertoo aluejohtaja Harri Mylläri Käyttöauto Tampereesta.

Käyttöauton toisessa kerroksessa sijaitseva ravintola Cheng Long on auki arkisin kello 7.00-18.00 ja lounas on tarjolla 10.30-14.00.

Autojen lautauspaikat ovat kaikkien käytössä ja latauksen voi maksaa kaikilla yleisimmillä sähköautojen latauspalvelujen maksutavoilla. Recharge-operaattorille rekisteröitymättömät voivat maksaa pankki- ja luottokortilla, tekstiviestillä, eri automerkkien applikaatioilla tai esimerkiksi Shellin, Fortumin tai Northen applikaatioilla.

Uuden suurteholatauskentän tolpista seitsemän on varustettu CCS-lautauspistokkeille ja yksi CHAdeMO-liittimellä. CCS on pikalatauksen standardi, joka on yleisin eurooppalaisissa ja Eurooppaan tuotavissa sähköautoissa.

CHAdeMO soveltuu mm. Nissanin ja Mitsubishin ladattavien autojen sekä vanhempien Teslojen pikalataamiseen.

Käyttöautossa sähköautojen kattava valikoima

Käyttöauton sähköisten autojen merkkivalikoima on laaja. Liike edustaa neljää sähköautomerkkiä: Volvoa, Renaultia, Hondaa sekä ainoastaan sähköautoihin keskittyvää Polestaria.

Annamari Joki auttaa sähköautoista kiinnostuneita Polestar-autojen valinnassa.

”Maailma muuttuu ja sähköiset autot yleistyvät vauhdilla. Suomessa myytävistä Volvoista jo 86 prosenttia on ladattavia. Haluamme olla tässä muutoksessa suunnannäyttäjä”, perustelee panostusta sähköautojen latauskenttään aluejohtaja Mylläri.

Sähköautoja on tällä hetkellä kaikista Suomen liikenteessä olevista henkilöautoista vasta noin joka sadas. Siirtyminen joko täyssähköisiin tai hybridiautohin on kuitenkin nopeaa. Tilastokeskuksen mukaan ladattavien autojen osuus ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli vuoden tammi-huhtikuussa 34 prosenttia. Syyskuussa täyssähköisiä uusia henkilöautoja rekisteröitiin ensimmäisen kerran enemmän kuin hybridiautoja.

Recharge on alan vakiintunut toimija Pohjoismaissa

Käyttöauton pihaan Hatanpäälle rakennetun latauskentän operaattori on Recharge Finland. Yhtiö on rakentanut julkista latausverkkoa Suomessa yli kymmenen vuoden ajaa ja syyskuussa avattiin Suomessa tuhannes Recgargen lataupiste.

Käyttöauton suurteholatauskentällä on kahdeksan latauspistettä.

Recharge Finlandin Business Development Managerin Keijo Rouvalin mukaan enää ei ole esimerkiksi ongelma ajaa sähköautolla eteläisestä Suomesta vaikka Utsjoelle.

”Pohjoisestakin Suomesta löytyy latauspisteitä 100 – 150 kilometrin välein.”

”Valta- ja kantaväylän on hyvin varustettu. Suomessahan on enemmän latauspisteitä suhteessa sähköautojen määrään kuin esimerkiksi Ruotsissa”, Rouvali kertoo.

Fakta

Käyttöauton suurteholautauskenttä

Latauskentällä on 8 lautauspaikkaa (7 CCS- ja 1 CHAdeMO-liittimellä).

Latauspaikkojen yhteiskapasiteetti on 450 kilowattia.

Latauskenttä sijaitsee käyttöauto Tampereen pihassa osoitteessa Lokomonkatu 25. Kartta tässä.

Maksutavoiksi sopivat kaikki yleisimmät sähköautojen lautauksen maksutavat.

Operaattorina toimii Recharge Finland.

Käyttöautossa on aina hyvien tarjousten markkinaviikko.

Lue myös: