MainosKäyttöauto

Sähkö-Volvo 52 000 eurolla – Uudet XC 40 ja C40 Recharge -mallit tekevät sähköauton hankinnan mahdolliseksi yhä useammalle

Suomessa myytiin Volvo-henkilöautoja tammikuussa enemmän kuin koskaan aiemmin. Volvojen suosiota vauhdittavat uudet lataushybridit ja täyssähköiset mallit.


10.2. 8:48

Ladattavien autojen osuus Volvon ennätyksellisestä tammikuun myynnistä oli 84 prosenttia.

”Etuvetoiset XC40 ja C40 Recharge -mallit lisäävät täyssähköisten autojen kysyntää, sanoo Käyttöauto Tampereen aluejohtaja Harri Mylläri.

Molemmat Volvon uudet täyssähkömallit, C40 Recharge ja XC40 Recharge, perustuvat alustaltaan suosittuun XC40 -mallin, joka ensimmäisenä Volvona voitti arvostetun Vuoden auto Euroopassa -palkinnon vuonna 2018.

”Nelivetoinen malli kiihtyy reilun 400 hevosvoiman teholla nollasta sadan kilometrin tuntivauhtiin 4,7 sekunnissa, joten tällä autolla onnistuvat ohitukset ja moottoritien kaistalle tulot turvallisesti”, kiittää auton suorituskykyä automyyjä Stanislav Kostyuchenko Käyttöauto Tampereesta esittelyajolla.

Etuvetoisten mallien hinnat alkavat varustelutasosta riippuen 52 000 eurosta.

Uusi yksimoottorinen C40 Recharge on Volvon neljäs täyssähköinen versio. Auton toimintamatka on optimiolosuhteissa yli 400 kilometriä.

Volvo C40-mallin 70 kWh:n akun voi ladata 150 kilowatin pikalatausjärjestelmällä 10:stä 80 prosenttisesti täyteen noin 30 minuutissa. Kotilautauksella sähköisen Volvon ”tankki täyttyy” Kostyuchenkon mukaan esimerkiksi yön tai työpäivän aikana.

Verkon yli päivittyvät softat

XC40:n tavoin uusi C40 Recharge tarjoaa autoilijalle uuden tieto- ja viihdejärjestelmän, joka perustuu Android-käyttöjärjestelmään. Edistyksellisessä järjestelmässä on monipuoliset muokkausmahdollisuudet sekä Googlen palveluita, kuten Google Assistant, Google Maps ja Google Play.

Autojen käyttöä ohjaavien ohjelmistojen päivittyessä uudet Volvo-mallit kehittyvät entisestään ja näihin autoihin ohjelmisto- ja käyttöjärjestelmäpäivitykset tehdään langattomasti. C40 Recharge siis kehittyy ja paranee ajan kuluessa sen sijaan, että se olisi kehityskaarensa huipulla heti tehtaalta lähtiessään.

”Täyssähköautojemme suosio on ylittänyt kaikki odotuksemme. Sähkövoimalinjan osuus XC40-mallin myynnistä edustaa enemmistöä, kun osuus nousi jo viime vuoden vuoden viimeisellä neljänneksellä 53 prosenttiin. Menestyksen myötä olemme innoissamme uudesta C40-mallista ja odotamme, että yhä useammat ihmiset kiinnostuvat sähköautoilusta”, Volvo Car Finlandin operatiivinen johtaja Jouni Jokinen iloitsee.

Volvo saavutti viime vuonna suomalaisten eniten arvostaman automerkin tittelin Taloustutkimuksen ja Kauppalehden Brändien arvostus 2021 -tutkimuksessa. Volvon tavoitteena on tulla pelkkien sähköautojen valmistajaksi vuoteen 2030 mennessä.

Fakta

Volvot Tampereella Käyttöautosta

Täyssähköisen Volvo C40 Rechargen hinta alkaen 52 000 euroa.

Lue lisää Volvo C40 Rechargesta ja varaa koeajo.

Käyttöauton palvelevien autokauppiaat löytyvät täältä.

Käyttöauto Tampere sijaitsee osoitteessa Lokomonkatu 25 Tampere. Katso kartalta.

Lue myös: