Moni autoilija pärjää taajama-ajossa pelkällä sähköllä – Kaksi Renaultia selvisi todella vähällä kulutuksella esittelyajossa Tampereella - Käyttöauto - Aamulehti
MainosKäyttöauto

Moni autoilija pärjää taajama-ajossa pelkällä sähköllä – Kaksi Renaultia selvisi todella vähällä kulutuksella esittelyajossa Tampereella


23.4. 11:20

Suomalaisen keskimääräinen työmatka on noin 15 kilometriä, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Ladattavalla hybridillä, kuten Renault Capturilla työmatkansa ajava voi nauttia arjen ajomatkoistaan kaupunkialueella liki kokonaan sähköllä.

Kuvausryhmä ajoi keväisessä säässä Tampereen keskustassa tyypillistä työmatka-ajoa kahdella uudella Renaultilla. Renault Captur E-TECH Plug-in -lataushybridi liikkui autoa esitelleen Käyttöauton Juuso Kahilan kohtuullisen kuluttavalla kaupunkiajotyylillä reilut 40 kilometriä vain sähköä käyttämällä.

- Auton lataus maksaa kahdesta kolmeen euroa sataa kilometriä kohden, Kahila summaa edullisen autoilun kuluja. Se on vain kolmasosa polttomoottoriautojen kuluista.

Toinen esittelyajon Renault oli uusi Renault Clio E-TECH Hybrid. Sen E-TECH -järjestelmä hyödyntää jarrutusta akun lataamiseen, eikä autoilija Käyttöauton Jake Mattilan mukaan yleensä edes huomaa sitä, milloin auto vaihtaa sähköstä bensiiniin tai toisinpäin.

- Clio kuluttaa bensiiniä vain reilun neljä litraa sadalla kilometrillä. Pienissä nopeuksissa pystytään ajamaan paljon sähköllä ja säästämään kulutuksessa vielä jonkin verran lisää, Mattila laskee.

Ajomukavuutta vahvistavat autojen korkeatasoiset varustelut

Renault Captur Plug-in lataushybridissä on moderni 1,6-litrainen bensiinimoottori, kaksi sähkömoottoria ja älykäs automaattinen monitilavaihteisto eli perinteisesti sanottuna automaattivaihteisto.

Renault Captur E-TECH Plug-in -lataushybridillä ajaa pelkällä sähköllä jopa 50 kilometriä.

Capturin varustelu lisää ajomukavuutta. Korkealuokkaiseen tasoon kuuluvat esimerkiksi vakiovarusteiset lämmitetyt, sähkötoimiset ja LED-vilkuilla varustetut sivupeilit, Multi-Sense-järjestelmä Pure-sähköajotilalla, sähkötoimiset etu- ja takaikkunat, Bluetooth-yhteys sekä USB- ja AUX-liitännät. Pysäköintiä helpottavat etu- ja takatutkat sekä peruutuskamera.

Toisen sukupolven Captur on kasvanut, minkä ansiosta auton sisätilat ovat reilusti aiempaa suuremmat ja esimerkiksi takaistuimella on enemmän polvitilaa, jota voi kasvattaa entisestään liikuteltavan takapenkin ansiosta.

Renault Clio E-TECH Hybridin taloudellisuutta tehostavat lyhyiden matkojen ajaminen sähköllä sekä edistyksellinen ajoakuston latautuminen moottorijarrutuksissa.

Uuden Renault Clion rakenne on aikaisempaan verrattuna lujempi ja jäykempi. Clio on ajo-ominaisuuksiltaan vakaa ajettava maantiellä ja kokonsa ansiosta kuitenkin näppärä kaupunkialueella.

Clion taloudellisuutta voi Capturin tavoin lisätä napin painalluksella ”pakottamalla” auto käyttämään lyhyillä matkoilla vain akkuihin latautunutta sähköä.

Renaultit Tampereella Käyttöautosta

Tutustu Renault Captur E-TECH Plug-in -lataushybridiin ja Renault Clio E-TECH Hybridiin tarkemmin.

Takuu uusille Ranaultin E-TECH hybridi- ja lataushybridi-malleille on neljä vuotta tai 100 000 kilometriä.

Ajoakun takuu on peräti kahdeksan vuotta tai 160 000 kilometriä.

Rahoituskorko Renaulteihin 0 % + kulut (avaus 190 €, käsittelymaksu 9 € kuukaudessa).

Lisäksi Clioon talvirenkaat vanteineen veloituksetta.

Kampanjat ovat voimassa 31.5.2021 saakka ja koskevat erää varastoautoja.

Ota yhteyttä automyyjiimme ja sovi koeajo.

Käyttöauto Tampere löytyy Hatanpäältä osoitteesta Lokomonkatu 25, Tampere.

Katso sijainti kartalta.

Lue myös: