Kuinka Volvon uusi sähköauto pärjäsi koeajossa Tampereen kovimmissa pakkasissa? – Moni asia yllätti - Käyttöauto - Aamulehti
MainosKäyttöauto

Kuinka Volvon uusi sähköauto pärjäsi koeajossa Tampereen kovimmissa pakkasissa? – Moni asia yllätti


10.3. 21:09

Sähköautoilu on helppoa ja vastoin ennakkoluuloja sopii myös Suomen talveen.

Turvallista autoilua yritysasiakkaille opettava Kouluttaja Ari Parkkonen Excelsior Oy:stä otti täyssähköisen Volvo XC40 Rechgargen alleen ja lähti ajelulle Tampereen talveen.

Sähköautoiluun itsekin ihastunut Parkkonen korostaa sen helppoutta ja taloudellisuutta. Ladattavan auton energiakustannukset 100 kilometrille ovat noin kolme euroa.

- Mun omalla kohdallani, kun ajan yli 50 000 kilometriä vuodessa, niin siitä tulee reilun 3000 euron säästö käyttökuluista vuodessa, Parkkonen laskee.

Hän muistuttaa myös kuinka suomalaisten keskimääräinen työmatka on 14 kilometriä. Sähköauton reach, eli toimintamatka yhdellä latauksella voi olla satoja kilometrejä.

Suorituskyky ja helppous yllättävät

Volvo XC40 Rechgargella ajaa yhdellä latauksella kesäkelissä noin 400 kilometriä. Talvella ja kuluttavalla ajotyylillä toimintamatka voi jäädä 250 kilometriin, mutta autoilija pystyy itse pidentämään toimintamatkaa esilämmittämällä akuston ja välttämällä kovia nopeuksia. Akuston lämmitys käy sujuvasti latauksen yhteydessä.

– Kyllä tämä kannattaa käydä koeajamassa ja itse toteamassa ajamisen helppous, Parkkonen vinkkaa. Aika moni on yllättynyt positiivisesti.

– Tämän auton suorituskykyhän on aivan huima. Jos sitä tarvitsee, niin auto kiihtyy 100 kilometriin tunnissa alle viidessä sekunnissa.

Volvo XC40 Recharge on Suomen myydyin täyssähköauto alkuvuonna 2021.

Volvot Tampereella myy Käyttöauto Tampere

Sähköiset Volvo XC40 Recharget ja muut Volvot ovat koeajettavana Käyttöauto Tampereen myymälässä, joka sijaitsee Hatanpäällä osoitteessa Lokomonkatu 25, Tampere.

Varaa koeajo ja lue lisää Volvo XC40 Rechargesta.

Katso sijainti kartalla tästä.

Soita ja kysy asiantuntijoiltamme lisää: 03-2834 700.

Katso täältä Käyttöauto Tampereen tarkemmat yhteystiedot.

Lue myös: