MainosIdeapark

Kauppakeskuksesta tuli merkittävä osa tuhansien ihmisten arkea

Mahtoiko Ideaparkin isä Toivo Sukari tietää yli 16 vuotta sitten, että hänen ideoimastaan kauppakeskuksesta Lempäälässä tulisi keskeinen osa tuhansien ihmisten jokapäiväistä elämää?


28.2. 20:55

Ideaparkin suunnittelijoille oli alusta lähtien selvää, että paikasta tulee enemmän kuin pelkkä kauppakeskus. Keskuksen alkuvuosina Ideapark toi esiin liikekaupunki-nimitystä vahvistaessaan ajatusta kauppakeskuksen kokonaisvaltaisuudesta. Nyt Ideapark Lempäälä on lähellä tuota liikekaupunkia, kun keskus työllistää, aktivoi ja yhdistää jopa tuhansia alueen ihmisiä päivittäin. Sillä on oma päiväkoti, liikuntakeskus ja pian myös kylpylä-uimahalli.

Kaikille avoimia yleisötapahtumia on ideaparkissa viikoittain. Keskusaukion seiväshyppykilpailussa on nähty muun muassa Euroopan mestari Wilma Murto.

Työ- ja harjoittelupaikkoja

Ideapark on ymmärtänyt suuren kauppakeskuksen merkityksen ja vastuun ympäristölleen ja sen ihmisille. Seudun suurimpana työnantajana se tuo taloudellista hyvinvointia ja mahdollistaa ansiotyön tuhansille ihmisille. Ideapark on paikka liikuntaharrastuksille ja monelle nuorelle ponnahduslauta työelämään.

VASTUULLINEN IDEAPARK , OSA 3/3

Tämä natiivisisältö on kolmas osa Ideaparkin vastuullisuudesta kertovasta sarjasta. Katso ja lue myös:

Ideaparkin hiilijalanjälki pieneni merkittävästi.

Miltä näyttää nyt 30 metriä maan pinnan alapuolella Lempäälän uudessa kylpylä-uimahallissa?

Kauppakeskuksen infotiskillä työharjoittelussa oleva Fiona Peltonen kertoo Ideaparkin olleen hänelle osa elämää lapsesta saakka.

”Tämä on ollut mulle kyllä just sopiva. Asun itsekin tässä Lempäälässä, niin tämä silleenkin hyvä. Tulee nähtyä tuttuja ja tutustuttua uusiin ihmisiin”, kertoo työharjoittelustaan Fiona Peltonen.

”Olen koko lapsuuteni täällä viettänyt. On silleen tosi merkittävä paikka ja vanhemmilleni myös varmasti, kun ovat minut tänne aina tuoneet. Yläkerrasta kun on löytynyt oikeastaan aina lapsille aina joku viihdekeskus esimerkiksi, niin sielläkin on tullut vietettyä aika, mikä on ihan superkiva, että sellainen on tarjottu lapsille”, Fiona pohtii.

Kepparikilpailuista koronarokotuksiin

Kauppakeskus tekee tiivistä yhteistyötä Lempäälän kunnan ja monen yhdistyksen kanssa. Oppilaitosyhteistyötä se tekee muun muassa Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) ja Valkeakosken ammattiopiston (VAAO) kanssa. Kunnalle Ideaparkista löytyivät tilat, kun tarvittiin paikka koronarokotuspisteelle tai vaalien ennakkoäänestykseen. Tämän maaliskuun yhteistapahtumia ovat mm. Kesäksi töihin -rekrytapahtuma, josta voi löytää kesä- tai kausityön itselleen sekä eduskuntavaaleja ennakoiva lauantai keskusaukiolla vaalipaneeleineen.

Seudun ihmisten aktivoijana Ideaparkin harrastusmahdollisuudet hyödyttävät isoa joukkoa ihmisiä. Kauppakeskus on harrastuspaikka sadoille liikunnan harrastajille. Bläk Boks on Tampereen Classicin salibandyn F-liigajoukkueiden kotiareena sekä useiden lajien suomenmestaruuskilpailuiden näyttämö ja tuo trendi on vahvistumassa keväällä entisestään.

Vaunuväen Treffit on lastenvaunuikäisten ja heidän vanhempiensa tapaamishetki joka toinen maanantai Ideaparkissa.

Alueen harrastusmahdollisuudet kasvavat vuonna 2024 merkittävästi, kun kauppakeskuksen alle kallion sisään valmistuu kylpylä-uimahalli.

Kouluille, partiolaisille ja yleishyödyllisille toimijoille Ideapark tarjoaa mahdollisuuden järjestää erilaisia tapahtumia.

Vastuullinen Ideapark osa 3/3

Ideapark on tapahtumakeskus, joka työllistää ja aktivoi tuhansia ihmisiä.

Ideaparkin kevät tarjoaa kymmeniä tapahtumia, joista suurin osa on täysin ilmaisia. Lue lisää mm. talvilomaviikkojen mahdollisuuksista.

Kauppakeskus on vuokratulta liikepinta-alaltaan Suomen suurin.

Ideapark tekee töitä vastuullisuuden puolesta.

Lue myös: