MainosVisit Nokia

Vanhat talot avautuvat yleisölle ja Taste of Nokian annokset kutkuttavat makuhermoja – tässä on oppaasi Nokian kesään

Lähijunayhteydet Tampereelta Nokialle tuovat sujuvasti tapahtumiin ja katsomaan vaikkapa maailman parasta frisbeegolfia.

Nokialla pelataan jälleen heinäkuussa maailman parasta frisbeegolfia, joka on erinomainen yleisölaji.


Nokian kesässä on runsaasti erilaisia tapahtumia ja vierailun arvoisia paikkoja, joiden saavutettavuus on lisäksi erinomainen.

”Hyvät lähijunayhteydet Tampereelta tuovat vartissa Nokialle, ja käytössä on myös helppoja maksutapoja esimerkiksi Nysse-kortilla tai mobiililipulla”, vinkkaa Nokian kaupungin markkinointipäällikkö Laura Niittymäki.

Viehättävästä miljööstään tunnetussa Siurossa avoinna Nokian Vanhat talot -tapahtumassa ovat esimerkiksi Knuutilan kartanon ovet.

Vanhojen talojen rakennusperintöä

Odotettu Nokian Vanhat talot -tapahtuma esittelee yksityisiä rakennuksia ja koteja sekä kiinnostavia julkisia tiloja lauantaina 10. kesäkuuta kello 11–17.

”Mukana eri puolilta Nokiaa on yli 20 vanhaa rakennusta, jotka ympäristöineen ja pihoineen tarjoavat nähtävää historiasta, asumisesta, puutarhanhoidosta ja vanhojen rakennusten korjaamisesta”, tapahtumakoordinaattori Salla Kettula esittelee.

”Useissa kohteissa on oheisohjelmaa, kuten pop up -kahviloita, pihakirppareita ja taidenäyttelyitä. Päivän aikana järjestetään opastettuja kiertoajeluita sekä kyläretkiä Nokian kyliin.”

Viehättävästä miljööstään tunnetussa Siurossa avoinna ovat Knuutilan kartanon sekä useiden yksityiskotien ovet. Monia vierailukohteita on myös Tottijärvellä, jossa Vanhojen talojen päivänä järjestetään Hämyslavalla kesätori kello 11–13. Käyntikohteena on myös Pyhäjärven rannalla sijaitseva Kehon siirtolapuutarha.

”Kaikki kohteet ovat maksuttomia, mutta opastetuille kierroksille pitää varata paikka etukäteen”, Kettula ohjeistaa.

Mukana olevat kohteet ja päivän ohjelman näet täältä.

Uusi ravintola Villa Silva on saanut hyvän vastaanoton.

Taste of Nokia

Taste of Nokia -ravintolaviikonloppu kerää hyvän ruoan ja juoman ystävät Nokialle 30.6.–2.7.

”Ravintolat ja kahvilat tarjoilevat silloin makuelämyksiä 3,50 euron hintaisina maisteluannoksina perjantaista sunnuntaihin kello 12–18”, yrityskoordinaattori Tiina Rinne-Järvensivu kertoo.

Ravintola Villa Silva on mukana sekä Vanhat talot että Taste of Nokia -tapahtumassa.

”Upeasta ala carte -listastaan kiitosta kerännyt ja muutenkin hyvän vastaanoton saanut uusi ravintola toimi aiemmin juhlatilana ja on nyt ravintolana avoinna kaikille kävijöille.”

Taste of Nokia -tapahtumassa mukana olevan Pancho Villa Nokian maisteluannoksina ovat Maku El Taco eli tacoannos liha- tai kasvisvaihtoehdolla sekä raikasta kesäsangriaa.

Taste of Nokian yhteydessä yleisön on mahdollisuus osallistua arvontaan keräämällä ravintoloista merkintöjä passiin, joita on saatavilla tapahtumassa mukana olevista ravintoloista ja kahviloista. Merkinnän saa, kun ostaa vähintään yhden maisteluannoksen. Kustakin ravintolasta voi saada yhden leiman yhtä passia kohden. Kuudella leimalla passi on täynnä, ja sen voi jättää mihin tahansa ravintolaan tai kahvilaan palkintojen arvontaa varten.

Viikonlopun aikana käydään myös leikkimielinen kilpailu parhaasta annoksesta. Yleisö voi äänestää suosikkiannostaan ja antaa samalla palautetta tapahtumasta. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkintoja.

Nokian Panimo vaalii oluen valmistuksen perinteitä ja on oiva kohde maistelumatkalle.

Olutelämyksiä Nokian Panimolla

Makuja ja maisteluelämyksiä tarjoilee myös olutperinteitä vaalivan Nokian Panimon yhteydessä toimiva Keisari Kauppa & Taproom. Saatavilla on esimerkiksi oluita, joita on tarjolla vain Taproomissa.

Vierailu panimossa voi olla myös kesäloman retkikohde. Keisari Experience -panimokierroksilla tutustutaan käsityöläispanimon historiaan, oluen panemiseen, raaka-aineisiin, tuotantotiloihin sekä tuotteisiin.

Avoin panimokierros järjestetään kerran kuukaudessa. Ryhmille opastettuja kierroksia on varattavissa sopimuksen mukaan.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Nokia on monipuolinen kesäkohde – katso video:

Frisbeegolfia huipulta: European Open

Maailman parasta frisbeegolfia ei tarvitse lähteä etsimään maailmalta, vaan se tulee lähelle Nokialle, kun European Open -frisbeegolftapahtuma järjestetään 14.–23. heinäkuuta.

Maailman parhaiden frisbeegolfaajien mittelö paremmuudesta tarjoaa yleisölle erinomaisen mahdollisuuden nähdä ja kokea laji parhaimmillaan. Kilpailun jännityksestä voi nauttia joko seuraamalla tapahtumia radalla tai katsomalla livelähetystä isolta näytöltä.

”Viime vuonna tapahtumaviikko keräsi paikkakunnalle noin 15 000 katsojaa”, Laura Niittymäki kertoo.

Frisbeegolf sopii koko perheen seurattavaksi.

”Koska väkeä on runsaasti liikkeellä ja pysäköintitilaa rajallisesti, tämänkin tapahtuman yhteydessä tunnin välein Nokian ja Tampereen välillä kulkeva lähijuna on erinomainen tapa matkustaa. Juna tuo keskustaan, josta matkat pelipaikoille ovat lyhyitä.”

Kilpailijat noin viidestätoista eri maasta tavoittelevat European Open -mestarin titteleitä avoimessa ja naisten luokassa. Yksilökisaa edeltää keskiviikkona 19. heinäkuuta pelattava Presidents Cup, Yhdysvaltain ja Euroopan välinen joukkuekilpailu.

Frisbeegolfin harrastajatkin voivat nauttia Nokia DiscGolfParkin kuuluisasta kilparadasta, sillä European Amateur Open järjestetään Major-kisaa edeltävänä viikonloppuna 14.–16. heinäkuuta.

Elävä musiikki on aina elämyksellistä, ja Tapsan Tahdeilla voi nähdä sekä kuulla maamme eturivin artisteja.

Tapsan Tahdit

Perinteikäs kotimaisen kevyen musiikin tapahtuma Tapsan Tahdit järjestetään Nokian Pirkkalaistorilla 3.–5. elokuuta. Suomalaisten suosikeista lavalle nousevat Mariska, Vesterinen Yhtyeineen, Vicky Rosti & Menneisyyden vangit sekä Arttu Wiskari.

Tapahtuman avajaisissa torstaina 3. elokuuta Iskelmä-Finlandialla palkitaan ansioitunut kevyen musiikin esittäjä, joka myös esiintyy palkitsemistilaisuudessa.

Tapsan Tahdeilla on maksuttomia päiväkonsertteja sekä yhdessä MLL Nokian kanssa lauantaina 5. elokuuta järjestettävä Onnimanni-päivä koko perheelle.

Perinteitä huokuva Hinttalan kotiseutumuseo tarjoaa aikamatkan menneeseen. Samassa yhteydessä voi poiketa myös museoalueen omaan kahvilaan.

Hinttalan kotiseutumuseo

Nokian keskustassa sijaitseva Hinttalan museoalue ja kahvila avautuvat 6. kesäkuuta. Alueella on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä ja kädentaitajien puoteja.

Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria, ja kesäisin oppaat kertovat alueen historiasta kävijöille. Menneen ajan ruoat -näyttely esittelee ruokahistoriamme merkittävimpiä ruokia. Luhti – näkökulmia aikaan -näyttelyssä historiallisia tapahtumia tarkastellaan ensisijaisesti Hinttalan kantatalon ja nykyisen kotiseutumuseon, Kankaantaan kylän ja Nokiana tunnetun paikkakunnan näkökulmasta.

Hinttalan Kahvila palvelee kävijöitä Pytingissä, joka on alueen toinen päärakennus.

Nokia on teatterikaupunki, jossa tänä kesänä jälleen nähdään useita esityksiä.

Kesäteatteria kolmella näyttämöllä

Nokialle nähdään tänä kesänä neljä eri kesäteatteriesitystä kolmella näyttämöllä. Nokian Kesäteatterin ohjelmistossa on menneeseen aikaan ajoittuva ja Hämeen maaseudulle sijoittuva Kultaiset korvarenkaat -näytelmä. Näytöksiä on 28.6.–6.8.

Siuron Koski-Teatterin ohjelmistossa on koko perheen näytelmä Knut Pitkäjalka. Satumainen seikkailu kertoo pojasta, joka on kovin pitkäjalkainen nuorimies. Esitykset ovat 7.7.–4.8.

Tehdassaaren kesäteatterin ohjelmistoa ovat brittihuumoria viljelevät Mies miehelle 14.6.–25.8 ja Kuinka te kehtaatte?! 16.6.–26.8. Luvassa on sekä hulvatonta komediaa että nokkelaa sanailua.

Markluhdanlahden uuden luontolavan alempi kerros sekä reitti lavalle on toteutettu esteettömänä.

Retkelle ja luontoon: Markluhdanlahden luontolava

Markluhdanlahti on Pyhäjärven Pappilanselän pohjoisin lahti, jonka niemekkeelle on valmistunut uusi luontolava sekä luontopolku. Kaksitasoisen luontolavan alempi kerros sekä reitti lavalle on toteutettu esteettömänä.

Paikalla on erinomainen mahdollisuus tarkkailla Markluhdan linnustoa ja muuta luontoa. Luontolavan vieressä on myös nuotiopaikka. Reitti lavalle kulkee lammaslaitumen kautta, ja matkan varrella voi tutustua lisäksi pienialaiseen lehtoon.

Luontolavalle pääsee Markluhdanraitin kevyen liikenteen väylää pitkin. Auton voi pysäköidä Tredun pysäköintipaikalle Kivimiehenkadun loppupäähän.

Tutustu lähemmin myös muihin Nokian ainutlaatuisiin luontokohteisiin.