MainosKymppi-Maukkaat

Suolaista ja makeaa kaikki vieraat huomioivaan pöytään – näin valmistaikina helpottaa kotileipurin työtä

Kymppi-taikinoilla on hyvä valmistautua juhlatarjoiluihin, sillä hyvänmakuisten valmistaikinoiden vegaanisuus huomioi vieraiden erikoisruokavaliot.

Sitruunatäyte on hyvä pari makealle murotaikinalle. Raikas täyte sopii sekä kekseihin että sitruunapiirakkaan.


Juhlien ruoka- ja kahvipöytään olisi kiva leipoa sekä suolaista että makeaa, mutta miten ennakoida vieraiden mahdolliset erikoisruokavaliot ja varmistaa samalla kotileivonnaisten erinomainen maku. Ratkaisu löytyy Kymppi-valmistaikinoista, joissa kaikki tämä on jo huomioitu.

”Vegaaniset ja hyvänmakuiset valmistaikinamme ovat kananmunattomia, laktoosittomia, maidottomia ja soijattomia, mikä helpottaa suuresti kesä- ja valmistujaisjuhlien tarjoiluun varautumista”, Kymppi-Maukkaat Oy:n Anna Mollberg sanoo.

Saaristotaikinasta valmistetut ohrapiirakat täytetään mehevällä ohrapuurolla ja viimeistellään voisulalla sekä tuoreella persiljalla.

Kymppi Saaristolaispiirakkataikina sopii monenlaisten piirakoiden valmistamiseen ja Kymppi Murotaikina vastaavasti makeiden herkkujen kotileivontaan. Pasteijoita kotileipuri voi kätevästi valmistaa Kymppi Lehti- ja torttutaikinasta.

Piirakkataikina tuo suuhun suositun saaristolaisleivän makumaailmasta tuttua makeutta ja viljaisuutta.

”Saaristolaispiirakkataikina on ikioma erikoisuutemme, jossa maistuu mallastettu ruis. Se on lisäksi hyvin kuitupitoinen”, Mollberg esittelee.

”Se on peruspiirakkataikinaa jonkin verran vahvempi taikina, ja koska sillä on hyvät leivontaominaisuudet, sen voi muotoilla helposti vuokaan tai kaulita ohueksi vaikkapa karjalanpiirakoita varten. Piirakkataikina on loistava makupari kalalle, kasviksille ja sienille. Itse olen valmistanut siitä myös kinkkupiirakan, ja siihenkin se sopi oikein hyvin.”

Artikkeli jatkuu reseptivinkkien jälkeen.

Hyvät leivontaominaisuudet tuovat kotileipurille onnistumisen iloa myös Kymppi Murotaikinan kanssa. Helposti muotoiltava vegaaninen murotaikina saa makunsa sokerin ja rasvan tasapainosta. Lisäksi siinä tuoksuu vanilliinisokeri.

”Suorakaiteen muotoinen taikinalevy ei rajoita sen käyttöä mitenkään, vaan taikinan voi helposti muotoilla niin pyöreään kuin suorakaiteen tai minkä muotoiseen vuokaan tahansa. Piparkakkumuoteilla taikinasta voi tehdä pikkuleipiä, ja murotaikina sopii hyvin myös leivospohjiin”, Mollberg vinkkaa.

Salted Caramel -täytekeksit syntyvät Kymppi Murotaikinasta.

Tutustu resepteihimme.

Ohjeita löydät myös osoitteesta lahiruokaamaalta.fi.

Info

Kymppi-Maukkaat

■ Valmistaa ruokaa suomalaiseen makuun Akaassa Pirkanmaalla.

■ Osa Laihian Mallas -konsernia, joka on 1910 perustettu perheyhtiö.

■ Erityisen tunnettu mämmin valmistuksestaan. Muita tuoteryhmiä ovat juuressoseet, joululaatikot, valmistaikinat, hernekeitot, kuivaherneet, kastiketiivisteet ja pellavasiemenrouhe.