MainosSATO

Epävarmojen aikojen joustava ratkaisu – pienellä pääomalla omaan, uuteen kotiin

Mietityttääkö suuren asuntolainan ottaminen? Miltä kuulostaisi omistusasuntoa joustavampi tapa hankkia asunto? Omaan kotiin Hervantajärven JoustoKodissa pääsee kiinni maksamalla 15 prosenttia asunnon hinnasta.


6.3. 9:51

Tampereen Hervantajärven Heittoniitynkujalle raitiolinjan päätepysäkin läheisyyteen valmistui vuodenvaihteessa 52 uutta SATO JoustoKotia. SATOn Tampereen aluejohtaja Miikka Karjaluoto: mikä on JoustoKoti?

"Kaupungeissa tarvitaan erilaisia asumisen ratkaisuja ja SATO haluaa olla mukana tarjoamassa monipuolisia vaihtoehtoja asumiseen. Vastaamme kuluttajien tarpeeseen ja tuomme Tampereelle joustavan osaomistamisen mallimme, JoustoKodin”, Karjaluoto kertoo.

JoustoKoti joustaa elämäntilanteen mukaan

JoustoKodissa asuntoon pääsee kiinni joustavasti pienellä pääomalla: maksamalla 15 prosenttia asunnon hinnasta. Asunnon voi viiden vuoden osaomistusajan jälkeen joko lunastaa kokonaan itselleen tai myydä takaisin SATOlle.

”Monilla on halu omistusasumiseen, mutta ei vielä mahdollisuutta tai uskallusta ottaa isoa asuntolainaa. JoustoKoti tarjoaa asumismuodon, joka joustaa elämäntilanteiden muutoksissa paremmin kuin omistusasunto”, Karjaluoto jatkaa.

Asumisen aikana asukas maksaa asumisesta markkinavuokraa alhaisempaa osaomistusvuokraa, joka mahdollistaa samalla esimerkiksi lainan samanaikaisen lyhentämisen.

”Ja jos elämäntilanne muuttuu, voi osuutensa myydä takaisin SATOlle milloin tahansa viiden osaomistusvuoden aikana. Jos päättää luopua omistusosuudestaan, voi asuntoon halutessaan jäädä myös vuokralle”, lisää Karjaluoto.

”JoustoKoti on turvallinen vaihtoehto etenkin juuri nyt, kun taloudellinen epävarmuus sekä kuluttajahintojen ja korkojen nousu huolestuttavat asunnonetsijöitä ja omistusasunnosta haaveilevia”, kertoo SATOn Tampereen aluejohtaja Miikka Karjaluoto.

Kestäviä valintoja ja energiatehokkuutta: SATO-koti on hyvä sijoitus

SATO huomioi aina uusien asuntojen suunnittelussa energiatehokkuuden ja kestävät valinnat. Näin asukkaankin on helpompi tehdä omassa arjessaan ympäristöystävällisempiä valintoja esimerkiksi liikkumisen ja kierrättämisen suhteen.

Heittoniitynkujan JoustoKotien lämmönlähteenä on maalämpö, jossa hyödynnetään maaperään varastoitunutta energiaa. Asuinrakennusten suunnittelussa on huomioitu energiatehokkuus ja vuosikymmeniä kestävät rakennusratkaisut. Hervantajärven Helmellä on A-luokan energialuokitus. Tiesitkö muuten, että SATO suunnittelee rakennuttamansa talojen runkojen kestoksi 100 vuotta tavanomaisen 50 vuoden sijaan?

Hervantajärven kodeissa kestävät valinnat on huomioitu myös liikkumisessa. Ratikka kulkee lähes kotiovelle. Hervantaan hurauttaa ratikalla muutamassa minuutissa, Tampereen keskustaan matka kestää parikymmentä minuuttia. Uudet kevyen liikenteen väylät kutsuvat pyöräilemään ja taloyhtiössä polkupyörille on katetut, lukittavat varastot. Kaikilla yhtiön autopaikoilla on sähköautojen latausmahdollisuus ja lisäksi kortteliin on suunniteltu asukkaiden käyttöön yhteiskäyttöautoja.

Hervantajärven Helmen ikkunoista tulvii valoa ja näkymät korttelipihalle ovat vehreät. Nopeasti kehittyvän alueen asuinkorttelien keskelle sijoittuu kaupunkipuisto ja asuinaluetta ympäröi laaja metsäinen virkistysalue, joka tarjoaa upeat ulkoilumahdollisuudet.

Mitä tekisit lisähuoneella?

Heittoniitynkadulla asuntojen pohjaratkaisut ovat oivaltavia: muunneltavuutta ja lisätilaa elämiseen saa alkoviratkaisuista sekä kodin ulkotiloista.

Yli puolessa JoustoKoti-asunnoista yksiöistä isompiin perheasuntoihin on alkoveja, jotka mahdollistavat joustavan tilankäytön ja erilaiset sisustusratkaisut. Alkovista voi tehdä esimerkiksi työtilan, makuusopen tai leikkihuoneen. Tai ehkä tarvitset paikan, jossa nostella puntteja kotoa poistumatta? Tilava alkovi mahdollistaa senkin.

”Haluamme tarjota asukkaillemme erilaisia asumisratkaisuja. Alkovi tuo näihin asuntoihin lisää joustavuutta ja muunneltavuutta myös esimerkiksi elämäntilanteiden muuttuessa”, Karjaluoto kertoo.

Kesällä kotia voi jatkaa omalle terassille tai parvekkeelle: jokaisessa Hervantajärven SATO-kodissa on oma lasitettu parveke ja osassa maantasolla sijaitsevista asunnoista lisäksi terassi.

Oma koti Hervantajärveltä? Hervantajärvi sijaitsee 12 kilometrin päässä Tampereen keskustasta ja noin kahden kilometrin päässä Hervannan kaupunginosasta. Hervantajärven Helmen JoustoKodit sijaitsevat ratikan päätepysäkin vieressä, lähellä virkistysalueita ja kaupunkipuistoa.

Kiinnostuitko omasta JoustoKodista?

- JoustoKoti on turvallinen vaihtoehto etenkin juuri nyt, kun taloudellinen epävarmuus sekä kuluttajahintojen ja korkojen nousu huolestuttavat asunnonetsijöitä ja omistusasunnosta haaveilevia, Karjaluoto summaa.

Tutustu Hervantajärven Helmeen täällä.

Lisätietoa JoustoKodista ja Heittoniitynkujan asunnoista saat sähköpostitse SATOn Tampereen vuokraustiimiltä tai vierailemalla osoitteessa sato.fi/fi/joustokoti.

INFO

Mikä on JoustoKoti?

■ JoustoKoti on SATOn osaomistuskonsepti. SATO on vastuullisen vuokra-asumisen asiantuntija ja yksi Suomen suurimmista vuokranantajista. SATO omistaa noin 25 000 vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. SATO rakennuttaa vuosittain noin 1 000 uutta kotia kaupunkiympäristöön hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle. SATO JoustoKoti tarjoaa asumismuodon, joka joustaa esimerkiksi elämäntilanteiden muuttuessa omistusasuntoa paremmin.

■ JoustoKoti on lyhytaikainen osaomistamisen malli, jossa asunnon voi hankkia maksamalla 15 % asunnon hinnasta. Sen jälkeen asukkaat maksavat asumisestaan markkinahintaa alhaisempaa osaomistusvuokraa, mikä mahdollistaa myös mahdollisen lainan samanaikaisen lyhentämisen.

■ JoustoKoti-asunnon voi lunastaa itselleen viiden vuoden osaomistusajan jälkeen. Vaihtoehtoisesti asukas voi myydä asunnon takaisin SATOlle ja jäädä silti asumaan asuntoonsa vuokralle. SATO sitoutuu ostamaan asukkaan osuuden takaisin alkuperäisellä hinnalla, josta vähennetään 1 prosentti/asumisvuosi.

■ Ensimmäiset SATO JoustoKodit valmistuivat kesällä 2020 Helsingin Taliin. Tampereen Hervantajärven JoustoKodit valmistuivat vuoden 2022 joulukuussa.