MainosTullinsuu

Puuttuuko sinulta hammas tai haluaisitko eroon irrotettavista proteeseista? – Implantti voi olla ratkaisu, ja nämä asiat siitä on hyvä tietää

Kadonnut hymy ja suun hyvä olo voidaan palauttaa tamperelaisen Hammaslääkärikeskus Tullinsuun hoitotiimin asiantuntemuksella. Myös Hammaslääkäriasema Uusisuu tarjoaa kattavaa asiantuntemusta implanttihoidoissa. Lue tästä vastaukset viiteen tärkeään kysymykseen.

Kiinteillä hammasimplanttirakenteilla yleisimmin korvataan etualueen näkyviä hampaita ja poskihampaita. Etuhampaissa estetiikka on purennan lisäksi tärkeää.


22.11.2022 7:07

Arkailetko hymyillä tai onko purentasi huonontunut puuttuvan hampaan vuoksi? Onko irrotettava hammasproteesi epämukava ja aiheuttaa liikkuessaan kipua?

Toimivan ja pitkäaikaisen ratkaisun voi saada hammasimplantista, joka on hyvä vaihtoehto yhden tai useamman hampaan korvaamiseen.

”Hampaiden korvaaminen kiinteillä hammasimplanttirakenteilla on osa modernia hammaslääketiedettä. Yleisimmin korvattavia hampaita ovat etualueen näkyvät esteettiset hampaat ja poskihampaat. Etuhampaiden korvaamisessa hampaiden estetiikka on purennan lisäksi tärkeää”, taustoittaa tamperelaisen Hammaslääkärikeskus Tullinsuun suu- ja leukakirurgi Anttiveikko Koivumäki, joka vastaa nyt viiteen tärkeään kysymykseen implanttihoidoista.

1. Millainen on nykyaikainen tapa valmistaa luonnollisen kaltainen hammas menetetyn tilalle?

”Luonnollisia ja kauniita hampaita voidaan nykyisin rakentaa käyttäen apuna erityyppisiä kova- ja pehmytkudossiirteitä implanttileikkauksissa. Luun ja pehmytkudoksen lisäämiseen voidaan käyttää keinomateriaaleja, omaa kudosta sekä näiden yhdistelmiä. Keinoluusiirteitä käytetään jo hampaiden poistojen yhteydessä, jolloin luupuutoksien kehittymistä voidaan ennaltaehkäistä. Vaativissa implanttien asennuksissa voidaan käyttää erittäin tarkkoja tietokoneella valmistettuja ohjaimia. Ne valmistetaan kolmiulotteisten röntgenkuvien ja tietokoneohjelmien avulla yksilöllisesti.”

2. Miten implanttien ulkonäköön voidaan vaikuttaa?

”Hammasimplanttien korkeaan estetiikkaan päästään yhdistämällä kirurgiaan laadukas proteettinen hoito. Proteettisessa osuudessa hammasimplantin päälle rakennetaan yksilöllinen hammas. Väriin sekä keraamisten rakenteiden valonläpäisevyyteen on mahdollista vaikuttaa materiaalivalinnoilla.”

Tullinsuussa hammasimplanttihoitoja tuottaa kokenut erikoishammaslääkärien tiimi.

3. Millaisiin ongelmiin ja miten implantit voivat tuoda avun irrotettavien proteesien käyttäjille?

”Irrotettavat proteesit ovat käytettävyydeltään epämukavia ja aiheuttavat kipua liikkuessaan limakalvon pinnalla. Niistä voi päästä eroon asentamalla yläleukaan viisi implanttia ja rakentamalla niiden päälle kiinteän implanttisillan tai implantteihin kiinnittyvän proteesin. Alaleuassa voidaan tehdä myös joko kahden implantin varaan kiinnittyvä irrotettava rakenne tai neljän implantin varaan kiinteä implanttisilta.”

4. Millaisen asiantuntemuksen asiakas saa käyttöönsä Hammaslääkärikeskus Tullinsuusta?

”Tullinsuussa hammasimplanttihoitoja tuottaa kokenut erikoishammaslääkärien tiimi: kokenut suu- ja leukakirurgi, iensairauksien erikoishammaslääkäri sekä kokeneet protetiikan erikoishammaslääkärit hammaslääkärien lisäksi. Erikoishammaslääkäreillämme on pitkä kokemus sairaalatasoisesta vaativasta leukakirurgiasta ja protetiikasta.”

5. Käytätte arvostettuja Straumann-implantteja. Mitä niistä voi kertoa?

”Straumann on maailmalla johtava hammasimplantteja valmistava sveitsiläinen yritys. Vuosikymmeniä jatkunut tuotekehitys on mahdollistanut purennallisesti ja esteettisesti yhä vaativampien hoitojen onnistuneen toteuttamisen.”

Tullinsuu

Kiinnostuitko hammasimplantista?

Voit varata ajan kliiniseen arvioon ja hoidon suunnitteluun Tullinsuun vastaanoton numerosta 03 3124 6600.

Lue lisää implanttihoidosta.

Tutustu lähemmin Tullinsuun palveluihin.

Sijaintimme: Kauppakeskus Tullintori, Hammareninkatu 2 B, Tampere.