MainosMesimarjasi

Hoitotyön arki on palkitsevaa hyvässä työyhteisössä

Vapaus valita omat työaikansa, kilpailukykyinen palkka, kuukausittaiset virkistyspäivät sekä työntekijää kuunteleva työkulttuuri. Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä toimivalle Mesimarjalle hoitajien hyvinvointi on toiminnan ytimessä.

Sekä Mari että Maarit pitävät Mesimarjan valttina mahdollisuutta valita työaikansa. SM-kilpanyrkkeilijä Mari yhdistää työn treenikalenteriinsa ja kolmen lapsen isoäiti Maarit pyrkii viettämään aikaa perheen kanssa.


19.9. 15:05

Lähihoitaja Mari Sillansuo on ollut mesimarjalainen vuoden ajan ja pitänyt työpaikastaan alusta lähtien.

"Työpaikan ilmapiiri oli heti rento ja lämminhenkinen. Työhaastattelu tuntui mukavalta keskustelulta. Perehdytys oli sujuvaa ja tukena olivat asiantuntevat henkilöt. Kun koki olevansa valmis niin pääsi lähtemään itsenäisesti töihin”, Mari kertoo.

Samoilla ajatuksilla on lähihoitaja Maarit Hytti, joka lähti hakemaan muutosta työhönsä lähellä eläkeikää ja on ollut kaksi vuotta Mesimarjalla.

"Pidän tärkeänä, että hoitajan työtä arvostetaan ja siitä puhutaan positiivisesti. Mesimarjassa tämä näkyy työn johtamisessa. Sanoisin, että on oivallettu mitä 2020-luvun johtajuus on ja siitä syntyvä hyvä henki näkyy koko porukassa. Koen olevani onnekas”, Maarit kehuu.

Mari kokee, että työpaikan ilmapiiri oli heti rento ja lämminhenkinen. Kuva: Linda Keränen

Työ sopeutuu elämäntilanteeseen

Sekä Mari että Maarit pitävät Mesimarjan valttina mahdollisuutta valita työaikansa. SM-kilpanyrkkeilijä Mari yhdistää työn treenikalenteriinsa ja kolmen lapsen isoäiti Maarit pyrkii viettämään aikaa perheen kanssa.

"Halutut työvuorot ilmoitetaan edellisen kuun puolivälissä. Lisäksi voi kertoa muut toiveensa esimerkiksi juhlapyhien suhteen hyvissä ajoin etukäteen”, kertoo Maarit. ”Tämä systeemi aidosti toimii, vaikka olin aluksi epäileväinen.”

Maarit työskentelee kotihoidossa eri asiakkaiden kanssa, Mari taasen nelihenkisessä tiimissä, joka vastaa yhden asiakkaan jatkuvasta hoidosta.

"Viihdyn nykyisessä tehtävässä, mutta pidän mahdollisuudesta tehdä erilaisia töitä halutessani. Työnantaja kuuntelee toiveita ja vaihtoehtoja löytyy”, Mari sanoo.

Työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta myös kuukausittaisilla virkistyspäivillä. Ohjelmassa on ollut ratsastusta, padelia, kartingia, keilaamista ja jopa perheiden yhteinen päivä Särkänniemessä.

"Hoitajan työ on itsenäistä eikä työkavereita näe vuoron aikana. Virkistyspäivissä pääsee tutustumaan muihin ja tuntemaan itsensä osaksi porukkaa”, kertoo Mari.

Maarit kertoo käyneensä pelaamassa ensimmäisen kerran golfia virkistyspäivässä.

"Olen osallistunut päiviin innolla. On ollut tuttuja juttuja, kuten sauvakävelyä, ja sitten uusia juttuja, joita ei muuten olisi tullut kokeiltua, kuten esimerkiksi sähköpyöräily.”

Maarit pitää tärkeänä, että hoitajan työtä arvostetaan ja siitä puhutaan positiivisesti. Kuva: Linda Keränen

Palkitseva työ mukavassa yhteisössä

Kotihoitajien tehtävänä on huolehtia, että asiakkaan päivittäiset asiat sujuvat. Lisäksi huolehditaan hygieniasta, lääkehoidosta ja ravitsemuksesta.

Marin mukaan käynneillä pyritään pitämään ilmapiiri kodinomaisena. ”Meillä on aikaa tehdä työmme rauhassa ja ehditään myös juttelemaan”, hän sanoo.

"Työ on vaativaa, mutta palkitsevaa”, toteaa Maarit. "Koen työssäni onnistumisia joka päivä. Joskus mennessäni asiakkaalle huomaan, että hänellä on hieman huono mieliala, mutta töiden lopuksi ja mukavan juttelun jälkeen, asiakas jo hymyilee.”

Sekä Mari että Maarit ovat tyytyväisiä mesimarjalaisia.

"Me olemme erilaisia ihmisiä kaikki omina itsenään, helposti lähestyttäviä”, Mari sanoo.

"Työtä tehdään omalla persoonalla ja kaikki sopivat mukaan. On ihanaa, kun on eri-ikäisiä ihmisiä ja kaikki auttavat toisiaan. Minä olen kertonut nuorille vaikkapa mikä on papiljotti”, Maarit nauraa.

Teksti: Johanna Luotolinna

Katso video, millaista on työskennellä Mesimarjalla:

Info

Mesimarjasi Oy

Kotihoitoa, kotisairaanhoitoa ja tehostettua asumispalvelua tarjoava yritys, jossa työskentelee tällä hetkellä yli 90 hoitoalan osaajaa.

Toimii Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä. Tällä hetkellä avoimia työpaikkoja on tarjolla Tampereella, Akaassa, Nokialla, Pirkkalassa, Valkeakoskella, Ylöjärvellä ja Vesilahdella sekä Hämeenlinnan alueella.

Hakemuksia ei tarvita, ajan voi varata suoraan työhaastatteluun: 045 854 3393 / toimitusjohtaja Ville Vuolukka. Voit halutessasi jättää hakemuksen myös sähköpostitse info@mesimarjasi.fi

Tutustu meihin paremmin:

FB: Mesimarja Kotihoidon kumppani

IG: Mesimarjasi

www: mesimarjasi.fi