MainosNokian kaupunki

Nokian Kolmenkulma – näistä syistä yritysalue on erityinen sekä paikkakunnan yritysilmapiiri kehuttu ja palkittu

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunnaksi valittu Nokian kaupunki houkuttelee yrityksiä tonttien lisäksi valmiilla toimitiloilla.

Nokian kaupungin elinkeinojohtaja Tiina Laakkosen mukaan Nokian Kolmenkulman yritysalueen tontit ja toimitilat on tehty edesauttamaan yritysten kehittymistä ja kasvua erinomaisten liikenneyhteyksien varrella.


19.9. 8:17

Nokia. Nimi, joka heti yhdistyy teolliseen perinteeseen ja luo kuvan aikaansaavista yritysverkostoista. Tuo kuva on edelleen täysin totta, minkä vahvistaa Nokian kaupungin valitseminen tänä vuonna Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunnaksi.

”Nokian kaupunki pyrkii huomioimaan yritysvaikutukset kaikessa toiminnassaan, mitä tukee poikkeuksellisen tiivis vuoropuhelu ja aktiivinen yhteistyö paikallisten yritysten ja yrittäjäyhdistyksen kanssa”, Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto perustelevat palkitsemistaan.

Elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen tunnistaa hyvin Nokian kaupungin palkitsijoiden esittämästä arviosta, joka tarkastelee paikkakunnan yrittäjämyönteisyyttä ja elinvoimaa.

”Yrittäjien kanssa toimiminen on tärkein tehtävämme. Olemme vuorovaikutuksessa monin tavoin muun muassa järjestämällä yhdessä koulutuksia ja verkostotilaisuuksia. Yhdessä tekemisen meininki korostuu myös yritysten antamassa palautteessa: moni kokee olevansa oikeassa paikassa ja tuntevansa olonsa kotoisaksi.”

Hyvä yrittäjäilmapiiri luo myös konkretiaa, josta Laakkonen poimii esimerkin tonttikauppaa edistävistä lupapalveluista.

”Olemme erityisen hyviä saamaan yritysten rakennushankkeet nopeasti liikkeelle.”

Artikkeli jatkuu faktalaatikon jälkeen.

Nokian Kolmenkulma

20 hehtaaria uusia yritystontteja

Nokian Kolmenkulma tarjoaa yrityksille näkyvyyttä, yhteistyötä ja kasvumahdollisuuksia sekä erinomaisen sijainnin.

Kolmenkulman alueella on asemakaavoitettua maata noin 500 hehtaaria, josta 120 hehtaaria on kaavoitettu kiertotaloudelle.

Luovutusvalmiita KTY- ja T-tontteja on noin 20 hehtaaria. Lisäksi kiertotalousyrityksille on vapaana uusia yritystontteja bio- ja kiertotalouden ECO3-alueen laajentuessa.

Uusia tuotanto-, logistiikka- ja varastotiloja rakentavat alueelle mm. Vafo Finland Oy, Doofor Oy, Metecno Oy, SK Laiteasennus Oy, Revisol Oy, KUMEKO Group, Carbofex Oy, Bat Power Oy sekä Ajomestarit Oy.

Hyvästä sijainnista kasvua yritykselle

Nokian Kolmenkulman yritysalueen tontit ja toimitilat on tehty edesauttamaan yritysten kehittymistä ja kasvua erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Tontteja on tarjolla eri kokoisille kaupan ja teollisuuden toimijoille valtateiden 3, 11 ja 12 risteyksessä.

Kaupunki kehittää Kolmenkulmaa pitkäjänteisesti ja investoi alueelle 23 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä. Asemakaavoitettua maata on noin 500 hehtaaria, josta 120 hehtaaria on tarkoitettu kiertotalouden käyttöön.

Hydraulisia kallioporakoneita valmistava Doofor Oy rakentaa uusia toimitiloja Kolmenkulman yritysalueelle.

”Vuosittain rakennamme lisää katuja, joiden varsille syntyy uusia yritystontteja. Näin alue kehittyy ja rakentuu vuosi vuodelta hyvinkin kymmenen vuotta tästä eteenpäin. Ensimmäiset tontit luovutettiin 2017, jota ennen kiertotalousalue oli jo alkanut rakentua”, Laakkonen taustoittaa.

Bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueella korostuu uuden liiketoiminnan syntyminen teollisessa mittakaavassa.

”ECO3 erottaa meidät muista ja on Nokialle selkeä vetovoimatekijä”, Laakkonen sanoo.

Yara Eco Oy valmistaa maa- ja metsätalouden kierrätyslannoitteita bio- ja kiertotalouden ECO3-alueella.

Yritystonttien rinnalla hän korostaa valmiiden toimitilojen merkitystä.

”Kaikki yritykset eivät ryhdy rakentamaan vaan haluavat tulla vuokralle. Toimitilojen kysyntä onkin ollut kovaa, ja tietenkin haluamme siihen vastata. Toimitiloja rakentuu kaiken aikaa ja uutta valmista tilaa valmistuu vielä loppuvuonnakin.”

Hyvästä kysynnästä kertoo myös yritysten käyttöön luotu maksuton toimitilapalvelu, joka esittelee vapaita toimitiloja ja on Nokian kaupungin suosituimpia verkkosisältöjä.

Lemmikkieläintuoteyritys Vafo Finland rakentaa uutta tuotantolaitosta Nokian Kolmenkulmaan ja suunnittelee myös toiminnan laajentamista tontilla vaiheittain.

Kolmenkulman lisäksi Nokian kaupunkikeskusta tarjoaa mahdollisuuksia sijoittumiseen vaikkapa perinteiseen punatiiliympäristöön Tehdassaareen, Nokian Porttiin tai Nansotaloon.

”Jokaiselle kysyjälle etsitään paras mahdollinen tontti tai toimitila, sillä haluamme tuottaa yrittäjälle parhaan ratkaisun”, Tiina Laakkonen kiteyttää.

Nousun myymälä-ompelimo valmistaa 70-luvulta inspiroituneita vaatteita, kuten verkkareita, collegeita ja asusteita, kaupungin keskustassa Nokian Portin toimitiloissa.

Nokian kaupunki

Vetovoima näkyy myös näin

Muuttovoitto: Nokian kaupungin 289 asukkaan nettomuuttovoitto oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kolmanneksi suurinta Suomessa tammi-kesäkuussa 2022.

Lähijuna: elokuusta 2022 alkaen VR:n lähiliikenteen M-junavuorojen tarjonta kasvoi kymmenellä vuoroparilla Tampere–Nokia-välillä. Uusien vuorojen myötä Tampere–Nokia-välillä kulkee lähijunia arkisin varhaisesta aamusta iltaan asti eli noin kello 6–22. Junien vuoroväli on noin tunti.

Koulutus: Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Nokian lukion muodostama uusi Silta-kampus luo nuorille mahdollisuuksia sekä jatkokoulutukseen että siirtymiseen työelämään.

Rekrytointi: Nokian kaupungin työllisyyspalvelut ovat mukana luomassa uusia työpaikkoja ja tarjoavat yritysasiakkaille tukea rekrytointiin.