MainosSkanska

Naapureina Näsijärvi ja kantakaupunki – oletko jo tutustunut Tampereen tyylikkäimpään uuteen asuinalueeseen?

Sijainti Näsijärven rannalla, vieressä puistot, ulkoilureitit ja rantaraitti. Kantakaupungin vilske ei aivan tänne asti yletä, vaikka lähellä sijaitseekin. Kaupunginosaa halkovat kanavat kävelysiltoineen tuovat mieleen eurooppalaisen pikkukaupungin. Kanavan vartta kiertää rantaraitti, jonka idyllisissä kahviloissa nautitaan aamiaista järvimaisemissa. Juuri tämä tekee Ranta-Tampellasta niin ainutlaatuisen – vastaavaa kotipaikkaa ei muualta Tampereelta löydy.

Ranta-Tampellan kodeista on kävelymatka keskustaan ja kivenheitto järvelle.


21.4.2022 8:01

Ranta-Tampellasta on kehittymässä hyvää vauhtia yksi Tampereen suosituimmista ja kiinnostavimmista naapurustoista. Uuden kanavakaupunginosan vetovoimaa selittävät aluetta ympäröivät järvimaisemat, kanavavarren tunnelmalliset kävelykadut ja maamerkit, kuten horisontissa siintävä Näsinneula.

Ranta-Tampella on luontainen jatke Tampereen kantakaupungille, mutta silti tarpeeksi erillään muusta kaupungista, jotta oma rauha säilyy. Alue, joka on samaan aikaan urbaani ja luonnonläheinen, on jo itsessään harvinainen yhdistelmä. Ranta-Tampellasta povataankin 2020-luvun asumisen upeaa edelläkävijää, jonne monet nyt haluavat.

Suuret maisemaikkunat ja vaaleat pinnat saavat huoneet kylpemään valossa. Kuva: Skanska Kodit visualisointi

Uuden asumisen aallonharjalla

Uutuuden tunne, laadukkaat varustelut ja tyylikäs estetiikka luonnehtivat alueen uusia kerrostaloja. Kanavan varrelle rakentuu useampi uusi asuintalo, joista yksi on Skanskan rakentama As. Oy Ranta-Tampellan Masuuni. Masuunin korkeatasoiset kodit on suunniteltu ympäröivät maisemat mielessä, sillä suurista ikkunoista näkee ulos heti kotiovesta sisään astuessa.

Masuunin korkeatasoiset kodit on suunniteltu ympäröivät maisemat mielessä, sillä suurista ikkunoista näkee ulos heti kotiovesta sisään astuessa.

Veden läheisyydestä pitävän on helppo kotiutua Masuuniin, sillä asuintalolta on vain muutama askel Näsijärven rantaan ja kivenheitto kanavan varrelle.

Täällä otetaan taloyhtiön sup-lauta alle ja melotaan kanavassa, pyöräillään keskustaan tapaamaan ystäviä ja noustaan kattoterassin korkeuksiin ihailemaan naapurustoa yläilmoista. Aamiainen katetaan omalle parvekkeelle ja seurataan, kuinka Särkänniemi herää uuteen, vauhdikkaaseen päivään. Lasitetulla parvekkeella on suojaisaa pitkälle syksyyn, oman lämmittimen avulla jopa ympäri vuoden.

Puistot ja ranta oman olohuoneen jatkeena

Kaupunkisaarella riittää tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Kanavan varrella on istumapaikkoja ja laitureita, joilla aika kuluu leppoisasti suppailijoita ja veneliikennettä seuraten. Näsijärven rannan oleskelulaitureilla järjestetään kesäisin joogatunteja ja nautitaan auringosta. Moni hengähtää sievän rantakahvilan lepotuoleissa viileän juoman ja hyvän kirjan parissa.

Alueelta löytyy useampi puisto, jossa lasten on mukava leikkiä ja aikuisten rentoutua. Myös koirat on huomioitu uudella koirapuistolla, jossa on tilaa juoksennella. Vastikään rakennetussa Massunlastenpuistossa on uimalaituri, josta pääsee pulahtamaan järveen virkistäytymään. Puiston kautta kulkee reitti Naistenlahden aallonmurtajalle ja venesatamaan. Matkan varrella voi lepuuttaa jalkojaan puutarhakeinuissa tai aurinkotuoleissa.

Ranta-Tampellan kanavassa voi suppailla ja meloa. Kuva: Skanska Kodit visualisointi

Vastuullisia asumisen unelmia

Asumisen vastuullisuusarvot ovat tärkeässä asemassa Ranta-Tampellan kodeissa. A-energialuokan Masuuni tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta, jonka ansiosta uudet kodit ovat sekä mukavia että kestäviä.

Tämä näkyy muun muassa erityisen puhtaana sisäilmana, madaltuneina käyttökustannuksina ja pyöräilyä tai muuta vähäpäästöistä liikkumista edistävinä ratkaisuina. Masuunin naapurille, Skanskan rakentamalle As. Oy Ranta-Tampellan Kaplanille, on myönnetty ensimmäisenä omistusasuntokohteena RTS-ympäristöluokitus.

Haluatko tietää, millaista elämä on Ranta-Tampellassa? Tutustu alueeseen ja Masuunin koteihin: Ranta-Tampella ja Masuuni.

Huomaathan, että visualisoinnit sekä kuvat ovat aina suuntaa antavia. Havainnollistavat visualisoinnit perustuvat tämänhetkisiin suunnitelmiin.

Ranta-Tampella

Tyylikäs ja kestävä uusi asuinalue

Ranta-Tampella sijaitsee Tampereen keskustan pohjoisreunalla Näsijärven rannalla.

Uuden kanavakaupunginosan rakentaminen käynnistyi vuonna 2016.

Alue on ainutlaatuinen yhdistelmä kaupunkiympäristöä ja järviluontoa.

Uusien Skanska-talojen työmaajätteistä 99 % hyödynnetään joko materiaalina tai energiana.

Skanskan rakentama Ranta-Tampellan Kaplan on Suomen ensimmäinen omaperusteinen RTS-ympäristöluokituksen saanut asuinkerrostalo.