MainosSorcolor

Maailmalla kiertävä huippu-urheilija vaatii talonmaalaukselta samaa kuin itseltään: ”Työ on tehtävä täysillä ja mahdollisimman hyvin”

Kun ratakelaaja Leo-Pekka Tähden omakotitalo kaipasi ulkomaalausta, urakan tarjoajia riitti. Neuvottelujen ja puskaradiosta kuultujen hyvien kokemusten kautta yhteistyökumppaniksi valikoitui kotimainen Sorcolor. Työn jälki saa vaativalta tilaajalta täydet pisteet.

Hyvä työnjälki panee virtaa puskaradioon. Henrikki kertoo, että he saavat onnistuneen talonmaalauksen jälkeen usein yhteydenottoja ja tarjouspyyntöjä naapureilta ja asiakkaan lähipiiriltä.


8.4. 13:55

Maailman nopein ratakelaaja ja viisinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti vastaa puhelimeen Fuengirolassa, jossa hän pelaa Espanjan pyörätuolikoripallon pääsarjassa. Suomeen hän palaa kesän korvalla.

”Kotiin on aina mukava tulla, etenkin nyt, kun omakotitalo sai viime kesänä uuden ulkomaalin.”

Leo-Pekka asuu puu- ja tiilirakenteisessa omakotitalossa Porissa Kokemäenjoen varrella olevalla Lukkarinsannan asuinalueella. Talo valmistui vuonna 2006, joten edellisestä maalauksesta oli siis päässyt kuin huomaamatta vierähtämään 15 vuotta.

”Kun kierrän kilpailumatkoilla, isä toimii kotitalkkarina. Viime vuonna hän kiinnitti huomiota talon maalipintaan ja ehdotti, että pinnat pantaisiin kuntoon jo samana kesänä”, Leo-Pekka kertoo.

Leo-Pekka Tähti palaa Fuengirolasta Poriin, viime kesänä ulkomaalattuun kotiin, kesän korvalla.

Tarkka tiedotus ja hyvä dokumentointi

Kunnianhimoisena huippu-urheilijana tunnettu Leo-Pekka on asiakkaanakin vaativa ja tarkka. Yhteistyökumppaniksi valikoitui maalausalan perheyhtiö Sorcolor.

”Sovimme urakan avaimet käteen -periaatteella. Homma sujui erittäin luontevasti. Minun ei omistajana tarvinnut olla paikalla päsmäröimässä, vaan sain tarkan dokumentoinnin työn etenemisestä ja sen eri vaiheista. Työn jälki oli kiitettävä, kaikki sujui ajallaan ja sopimuksen mukaan”, Leo-Pekka kertoo.

Homma sujui erittäin luontevasti.

Maalausurakan aika ei tullut yllätyksiä vastaan. Tiedotus pelasi, maalarit tekivät työnsä siististi ja jättivät tontin moitteettomaan kuntoon lähtiessään.

”Kaikki, mitä tehdään, pitää hoitaa täysillä ja mahdollisimman hyvin. Sama periaate sopii niin työelämään kuin treeneihin ja kisoihin. Lusmuilemalla tekee vain itselleen hallaa.”

Kohteessa, jossa on sekä tiiltä että puuta, rajakohdat pitää maalata erityisen tarkasti. Tiilestä on erittäin hankala saada maalia pois.

Maalaus säilyttää rakennuksen arvon

Ulkomaalaus tekee talolle ryhtiliikkeen, viehättää silmää ja toki myös säilyttää asunnon arvon.

Leo-Pekka kehuu oman kaupunginosan asukkaiden säntillisyyttä. Naapurusto pitää talot, pihat ja puutarhat hyvässä kunnossa.

”Alueella kiertely on aina ilo silmälle”, hän kertoo.

Vaikkei maailmanmestaruuskisoja Leo-Pekan harmiksi tänä kesänä järjestetä, muita arvomittelöitä kisakalenteriin toki mahtuu. Ratakelaaja asettuu lähtöviivalle ainakin Sveitsin, Ranskan ja kotimaan kisoissa.

Uusi ulkomaali näyttää hyvältä, pidentää talon elinkaarta ja lisää sen arvoa.

Henrikin varmat ulkomaalausvinkit

Piipahdamme Sorcolorin myyntipäällikkö Henrikki Tupaselan kanssa Tähden tiluksilla.

”Tähti oli liikkeellä ennen kuin seinässä oli hilseilyä eli juuri oikeaan aikaan. Meihin otetaan usein yhteyttä vasta, kun talon maalipinta on päässyt jo hilseilemään. Mitä aikaisemmin työhön tartutaan, sitä helpommin, nopeammin ja sen myötä edullisemmin työ hoituu”, Henrikki kertoo.

Kannattaa myös seurata talon värimuutoksia.

Talonomistaja voi tilata kohteeseen maksuttoman käynnin.

”Mustatäplähome muuttaa ulkoseinien sävyä likaiseksi, yleisvaikutelma on epäsiisti. Silloin on hyvä laittaa ulkomaalaus vireille.”

Henrikki muistuttaa, että talonomistaja voi aina tilata kohteeseen asiantuntijan maksuttoman käynnin.

”Annamme rehellisen arvion. Ellei meidän mielestämme uusintamaalaus ole vielä ajankohtainen, kerromme sen varmasti. Emme maalaa turhaan.”

Tiesitkö? Suomessa maalausaika on pitkä, huhtikuusta syyskuun loppuun. Nykytuotteet kuivuvat nopeasti, muutamissa tunneissa. Maalaaminen onnistuu, kunhan ilmankosteus on alle 85 prosenttia ja lämpötila yli viiden asteen

Tähden talossa käsiteltiin myös isot terassit.

Valitukset otetaan todesta, virheet hoidetaan heti

Sorcolor kerää tarkkaa asiakaspalautetta. Asiakastyytyväisyys on peräti 94 prosenttia.

Asiakastyytyväisyys 94 %

”Myös valitukset otetaan vilpittömin mielin vastaan. Risut auttavat meitä kehittämään toimintaamme. Tyytymättömyyttä ilmenee onneksi tosi vähän, vain kaksi tai kolme sadasta urakasta poikii valituksen. Haluamme korjata virheemme, ja näin isona yrityksenä pystymme myös hoitamaan sen”, Henrikki lupaa.

Info

Sorcolor

Kun toimit ajoissa, pelkkä pesu ennen maalausta riittää. Pahasti hilseilevän ulkomaalin poisto on työlästä, aikaa vievää ja käy siksi kukkarolle.

  • Kotimainen perheyritys

  • Täyden palvelun maalausliike

  • Kiinteä hinnoittelu

Lue lisää, pyydä tarjous tai soita suoraan:

Erkki Vähätiitto

044 308 8948

Pirkanmaa

sorcolor.fi