MainosTampereen Tullintori

Tullintori valmistautuu jo avajaisiinsa: tällaista on ollut uudistaminen ja remontointi poikkeusaikoina – ”Muistan yhden kauhistuttavan hetken”

Uuden luominen vanhaa purkamalla ja osin entistä säilyttäen sekä kokonaan uutta rakentaen on helpommin suunniteltu kuin tehty, toteaa kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi kokemusten ja koettelemusten jälkeen.

Tampereen Tullintorin mittavat uudistustyöt valmistuvat tänä keväänä ja avajaisia vietetään hutikuun viimeisellä viikolla.


8.2. 11:44

”Miksi en ole kuullut näin upeasta paikasta aikaisemmin?”, hämmästelee Tampereelle saapunut vieras paikalliselle tuttavalleen.

Vaikka Tullintorin remontti on vielä meneillään, kävijät ovat jo jonkin aikaa voineet nähdä uudistuksen merkityksen ja ennakoida lopputulosta. Kun Tampereelle hotelliviikonloppua viettämään tullut turisti tai kulttuurista ja urheilusta nauttiva tapahtumavieras ihastelee Tullintorin uutta avaraa tilaa ja sen monia yksityiskohtia, hän ei välttämättä tunne talon taustaa.

Kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi sen sijaan tietää paikan menneisyyden ja ilahtuu kiittävistä kommenteista. Samalla hän kannustaa talon ennestään tunteviakin katsomaan Tullintoria uusin silmin.

”Onneksi kävijämme ja vuokralaisemme voivat todeta sen, minkä mekin jo suunnitteluvaiheessa halusimme nähdä. Nyt Tullintoria on oikeasti uudistettu tarpeeksi”, hän sanoo ja viittaa paikan alavireiseen maineeseen kauppakeskuksena.

Avaruus, valoisuus ja tyylikkyys ovat ominaisia piirteitä Tullintorin uusille viihtyisille sisätiloille.

Vuonna 1991 avattu Tampereen Tullintori on ollut Tullin alueen paikallinen keskus sekä lähialueen asukkaiden asiointi- ja läpikulkupaikka. Jatkossa se tarjoaa tuotteita ja palveluita yhä enemmän myös oman talon ja lähiseudun toimistotyöntekijöille sekä kauempaa tuleville tapahtumakävijöille ja hotelliyöpyjille.

”Muutos on iso, eikä Tullintori ole enää kauppakeskus sanan perinteisessä merkityksessä, sillä kuudesta kerroksesta neljässä meillä on toimistotiloja”, Salmi painottaa.

Rakennuksen käytettävyys ja saavutettavuus paranee muun muassa sisäänkäyntien uudistamisella. Esteetön sisäänkäynti tapahtuu Hammareninkadulta.

”Ravintoloineen tämä on monille lounas-, afterwork- ja etkopaikka sekä lisäksi nähtävyys heille, jotka käyvät kerran elämässään Tampereella. Täällä sijaitsee edelleen myös lukuisten tamperelaisten lähikauppa.”

Remontin valmistumisen myötä kaupunkikulttuuri astuu näyttävästi sisään.

”Toimimme alustana erilaisille tapahtumille, ja esiintymislavan lisäksi tiloissamme on runsaasti uutta nähtävää ja löydettävää. Esimerkiksi lattioihin maalataan kaikkiaan yli 20 runotaideteosta ja Hammareninkadun sisäänkäyntiin tulee taidetta nähtäville.

Asiakkaiden wc-tilojen valmistuminen aikataulustaan myöhässä osoitti lopulta sen, että hyvää lopputulosta kannatti odottaa.

Suunnitelmista toteutukseen: yllätyksiä ja lisää yllätyksiä

Remontti on toistuvasti yllättänyt sekä urakoitsijan että kiinteistön omistajan. Alun perin Tullintorin töiden valmistuminen olikin ajoitettu ratikkaliikenteen aloittamiseen ja uuden areenaan avaamiseen.

”Uudistustyöt on vielä helppo suunnitella paperilla ja näytöllä, mutta uuden luominen vanhaa purkamalla ja osin entistä säilyttäen sekä kokonaan uutta rakentaen onkin jo kokonaan toinen juttu.”

Tullintori on myös tyyssija kaupunkikulttuurille, jota osaltaan edustavat lattioihin maalatut runoteokset.

Merikukka Salmi voi jo huojentuneena muistella omia ajatuksiaan hävityksen keskellä viime kesänä.

”Kun valtavat purkutyöt olivat meneillään, rehellisesti sanoen kauhistuin nähdessäni tilanteen. Tajusin, että tästähän ei voi enää peruuttaa, vaan nyt on mentävä loppuun saakka. Kun nyt suojaseinien poistamisen jälkeen voi nähdä työn jäljen, helpotus on suuri. Tästä tulee hieno.”

”Vaikka koronapandemia ei ole suoraan vaikuttanut töihin, kaikki mahdolliset tavaroiden saatavuusongelmat se on kasannut niskaamme. Kun esimerkiksi kierreportaat valmistuivat, saimme runsaasti kysymyksiä, miksi niitä ei voinut ottaa heti käyttöön. Syynä oli valaistuksen puuttuminen.”

”Yksi iso murheenaihe oli wc-remontin viivästyminen: asiakasvessat siirrettiin toiseen kerrokseen, ja työt valmistuivat seitsemän kuukautta myöhässä. Halusimme kuitenkin olla huolellisia ja panostaa hyviin ja turvallisiin vessoihin, koska asiakastyytyväisyys on meille iso asia.”

Remontin loppusuoralla valmistuu vielä liiketiloja, joita tässä on tarkastamassa Sisu-koira.

Nyt helmi-maaliskuussa Tullintorilla tulee paljon valmista.

”Saamme vihersisustuksen penkkikalusteineen sekä äänentoiston, esiintymislavan ja sisävalaistuksen valmiiksi. Maalis-huhtikuussa YIT tekee vielä viimeisiä toimisto- ja liiketiloja, ja sitten onkin jo avajaisten aika huhtikuun viimeisellä viikolla”, Merikukka Salmi sanoo remontin loppusuorasta.

Lue lisää: Toimistotyöpaikkasi saattaa hyvinkin sijaita tulevaisuudessa Tampereen Tullintorilla – näistä syistä paikka on erityinen ja sijainti vetovoimainen

Lue lisää: Ravintoloitsijan arvio 30 vuotta toimineesta Tullintorista ja sen remontista: "Nyt on hyvä hetki meidänkin avata ravintola sinne”

Toimisto- ja retail-tiloja vuokrattavana

Tampereen Tullintori tarjoaa vuokrattavaksi retail-tiloja uudistuvasta kiinteistöstä kasvavien asiakasvirtojen varrelta.

Tampereen Tullintori tarjoaa monen kokoista toimistotilaa alle 100 neliöstä liki 900 neliöön.

Kysy lisätietoja vuokrauksesta:

kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi, Trevian Asset Management Oy

merikukka.salmi@trevian.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita