MainosTampereen Tullintori

Ravintoloitsijan arvio 30 vuotta toimineesta Tullintorista ja sen remontista: "Nyt on hyvä hetki meidänkin avata ravintola sinne”

Tampereen Tullintori muuttuu kauppakeskuksesta toimistokampukseksi, jonka yhteydessä on edelleen monipuolinen tarjonta erilaisia vähittäiskaupan palveluita ja ravintoloita. Alueen asiakasvirrat kasvavat Tullin alueen kehityksen mukana.

Tampereen Tullintori on omalla uudistumisellaan mukana Tullin alueen kehityksessä.


7.1. 15:23

Konsertti Tampereen uudella areenalla oli juuri päättynyt, ja yleisö alkoi siirtyä katsomosta kaupungin kaduille.

"Silloin tapahtui jotain ennennäkemätöntä: väkeä valui Kantta pitkin suoraan tänne. Se oli aivan uudenlaista ihmisvirtaa, jota ei aiemmin ole ollut", Tullintorin tuleva ravintoloitsija Mirko Lännenpää kuvailee näkemäänsä joulukuussa.

”Tornihotellin valmistuminen muutti jo tilanteen alueella, ja onpa myös ratikka vaikuttanut Tullin alueen asiakasvirtoihin myönteisesti”, hän lisää.

Lännenpää itse avaa uuden Frank Camillo -ravintolan talvilomien aikaan kevättalvella.

”Tuomme tarjolle parhaat maut amerikanitalialaiseen tyyliin ja yhdessä naapureiden kanssa muodostamme hyvän kokonaisuuden”, hän sanoo Tullintorin tulevasta ruokatarjonnasta.

”Olen seurannut paikkaa jo 30 vuotta, sillä opiskelin läheisessä ravintolakoulussa, kun kauppakeskus avasi ovensa. Tullintorilla on nyt tulevaisuuden suunta, kun se ei enää yritäkään olla kauppakeskus. Nyt on hyvä hetki meidänkin avata ravintola sinne”, Lännenpää naurahtaa ja kiittelee kehitystä.

Lauantait ovat jo virkistyneet kauppapäivinä

Tullintori ei katsele toimettomana ympärillä tapahtuvaa kehitystä, vaan on myös itse lähtenyt toteuttamaan kunnianhimoista remonttia, joka valmistuu alkuvuonna.

Lännenpään tapaan kauppias Vesa Heikkinen on seurannut Tullintorin kehitystä 1990-luvun alkupuolelta lähtien, mutta sen hän on tehnyt kauppakeskuksen katon alla Sukkamyymälä Sukka-asun yrittäjänä.

”Remontti on sovitettu tyylikkäästi talon ikään, mistä esimerkkinä ovat vaikkapa ruudulliset näyteikkunat. Talosta tulee tyylikäs, ja vetovoimakilpailussa voi käydä jopa niin, että pääsemme kaupungissamme paalupaikalle. Se on merkittävä muutos, koska Tullintori on kieltämättä ollut aliarvostettu kauppapaikka”, Heikkinen pohtii.

Tällainen on näkymä toisesta kerroksesta uudistuneen Tullintorin keskialueelle. BST-arkkitehdit.

”Alueen hotellien myötä ihmisiä on liikkunut Tullintorilla takavuosia enemmän, ja esimerkiksi lauantait ovat selvästi virkistyneet kauppapäivinä.”

Hotelli- ja tapahtumavieraiden lisäksi Tullintori vetää Heikkisen mukaan tamperelaisia asiakkaita erityisesti Etu-Kalevasta ja Tammelasta.

”Asiakkaat kyselevät paljon remontin valmistumisesta, mikä on hyvä merkki kiinnostuksesta”, hän summaa.

Tunnettavuutta myös Tampereen ulkopuolella

Osa Tullintorin nykyisistä liikkeistä tunnetaan myös Tampereen ulkopuolella, ja sellainen on Jon Fanin omistama itäaasialaisten tuotteiden ruokakauppa East Asia Mart. Myymälä on erikoistunut Koreasta, Kiinasta, Taiwanista, Hong Kongista ja Singaporesta lähtöisin oleviin tuotteisiin, minkä lisäksi se edistää edustamansa alueen ruokakulttuuria tarjoamalla esimerkiksi koulutusta japanilaisen keittiön ruokiin ja ruoanlaittoon.

Retail-tiloja vuokrattavana

Jo 30 vuotta toiminut Tampereen Tullintori on myös tulevaisuuden kauppapaikka.

Tampereen Tullintori tarjoaa vuokrattavaksi retail-tiloja uudistuvasta kiinteistöstä kasvavien asiakasvirtojen varrelta.

Kysy lisätietoja vuokrauksesta:

kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi, Trevian Asset Management Oy

merikukka.salmi@trevian.fi

”Houkuttelemme Tullintorille jo nyt aasialaisen ruoan ystäviä, ja tilanne vain paranee. Seuraamme tarkasti ruokatrendejä ja kehitämme koko ajan toimintaamme”, hän luonnehtii.

”Jo aiemmin rautatien läheisyys on vaikuttanut saavutettavuuteemme, ja olosuhteet ovat vain parantuneen ratikan ja Nokia Arenan valmistumisen myötä. Uskomme saavamme paljon lisää kävijöitä myymäläämme. Emmekä vaikuta vain Tampereella, vaan verkkokaupan kautta meillä on ystäviä eri puolilla maata.”

Apteekki muutti uusiin tiloihin

Tullintorin apteekki kuuluu talon sisällä muuttaneisiin liikkeisiin.

”Muutimme viime keväänä toisesta kerroksesta ensimmäiseen kerrokseen, josta saimmekin paremmat tilat. Niihin myös asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä. Pääkäytävän varrella sijaitseva apteekki löytyy aikaisempaa helpommin”, apteekkari Bertta Vänni kertoo.

Hänen mukaansa remontin keskelläkin on jo voinut nähdä muutoksen kohti uutta ja parempaa: liikekerroksessa esimerkiksi näkyvyys on parantunut, koska väliseiniä on poistettu.

Apteekin kiinnostava yksityiskohta on kassan taakse sijoittuva pysyvä valokuvanäyttely, johon on ikuistettu Tullin alueen miljöö viime kesältä ja syksyltä. Vänni sanoo aluksi harkinneensa jotakin historiakuvaa Tampereelta, mutta sitten hän keksi lahjakkaan ja palkitun valokuvaajan Vesa Holmalan.

”Hänen ottamansa kuvat ovat suorastaan taideteoksia, jotka tallentavat Tullin alueen ilmapiirin ja silloisen ympäristön varsin onnistuneilla kuvakulmilla”, Vänni kiittelee.

”Tullintorista tulee tyylikäs, viihtyisä ja moderni paikka, ja meillä on yhdessä muiden liikkeiden kanssa positiivinen draivi päällä”, sanoo Vänni ja nostaa edustavaksi esimerkiksi K-Market Tullintorin.

”Onhan se kehittynyt kauppias Mikko Valtosen johdolla valtavasti ja ottanut valikoimissa huomioon asiakaskuntansa. Tykkään itsekin asioida siellä.”

K-kauppias: ”Voimme kehittyä yhdessä Tullintorin kanssa”

K-Market Tullintorin kauppias Mikko Valtonen painottaa, että alueella on erittäin paljon työpaikkoja ja yliopisto, joiden ansiosta seutu on ollut aiemminkin vilkas. Raitiotieliikenne teki Tullin alueesta entistä helpommin lähestyttävän.

”Uudistuva Tullintori tarjoaa alueella työskenteleville ja alueen läpi kulkeville monipuolisia palveluja. Uudet tilat ovat siistejä ja helppokulkuisia, minkä ansiosta uudistuva Tullintori on mieluinen paikka asioida ja viettää aikaa”, Valtonen sanoo.

”Kun ihmiset palaavat työpaikoilleen, opiskelemaan ja tapahtumiin, odotamme asiakasmäärien voimakasta nousua. Esimerkiksi monitoimiareenan ja Tampere-talon tapahtumien yhteydessä moni saattaa käydä asioimassa useammankin kerran majoittuessaan Tullin alueella ja osallistuessaan tapahtumiin.”

Valtosen mukaan juuri uusilla ja viihtyisillä puitteilla vastataan kävijöiden ja asiakkaiden odotuksiin.

”Samalla me Tullintorin toimijat saamme mahdollisuuden kehittää omaa liiketoimintaamme. Tekemällä kaiken kuten ennen emme voi odottaa parempia tuloksia, vaan haluamme tarjota myös uusia juttuja ja kehittyä yhdessä”, Valtonen kiteyttää.

Lue lisää: Toimistotyöpaikkasi saattaa hyvinkin sijaita tulevaisuudessa Tampereen Tullintorilla – näistä syistä paikka on erityinen ja sijainti vetovoimainen

Suuri esiintymislava tuo uudenlaista yhteisöllisyyttä, kulttuuria ja ohjelmaa Tullintorin sisätiloihin.