MainosPharma Office

Onko hyvinvointia edistäviä ravintolisiä jo saatavana suusuihkeina? – On, vastaa apteekkari ja kertoo nyt, millaisista tuotteista on kyse

Uusi tuotesarja sisältää viisi suusuihketta ja kaksi geeliä, jotka tuovat odotetun vaihtoehdon tableteille ja kapseleille.

Apteekkari Niina Ala-Nikkola sanoo Tampereen keskustassa olevan kysyntää uutuustuotteille, ja siksi myös uudella tavalla annosteltavat ravintolisät ovat hyvä lisä Kuninkaankulman apteekin valikoimiin.


7.1. 10:26

Haluaisitko ottaa päivän vitamiiniannoksen kätevänä suihkeena tai annostella magnesiumin hyvin imeytyvänä geelinä suoraan suuhun? Et ole suinkaan ainoa, joka on toivonut vaihtoehtoa kapseleille ja tableteille, ja siksi hyvinvointia tukevat ravintolisät ovat karttuneet odotetuilla uutuuksilla.

MediVita-tuotesarja sisältää viisi suihkeena annosteltavaa ja kaksi geelimäistä ravintolisää. Suusuihkeina ovat rauta, biotiini ja melatoniini sekä vitamiineista D3 ja B12. C-vitamiini ja magnesiumsitraatti ovat geelimäisiä valmisteita. D-vitamiinia lukuun ottamatta sarjan tuotteet ovat vegaanisia.

”Suuhun annosteltavia ravintolisiä ei ole ollut näin kattavasti saatavilla kuin tabletteina. Aiemmin apteekki on voinut tarjota korkeintaan yksittäisiä tuotteita suihkeina, ja nyt valikoimiin on saatu ensimmäistä kertaa kokonainen tuotesarja”, Tampereen Kuninkaankulman apteekin apteekkari Niina Ala-Nikkola taustoittaa.

”Otimme tuotteet valikoimiimme, koska asiakkaat ovat kiinnostuneita uutuuksista ja halusimme tarjota vaihtoehdon perinteisille tableteille. Nyt asiakkailla onkin mahdollisuus kokeilla uusia annosmuotoja tablettien rinnalla", apteekkari perustelee.

MediVita-tuotesarja tarjoaa viisi suusuihketta ja kaksi geeliä vaihtoehdoksi tableteille ja kapseleille.

Tuotteissa korostuvat helppokäyttöisyys ja päiväannoksen edullisuus. Suusuihkeiden ominaisuus onkin juuri riittoisuus: pienestä pullosta saadaan runsaasti annoksia, ja esimerkiksi melatoniinisuihkepullo sisältää 215 päiväannosta.

Pakkaustapa vaikuttaa tuotteiden hyvään säilyvyyteen, sillä täysin ilmattomissa pakkauksissa ei tapahdu vaikuttavien aineiden hajoamista.

”Avattu pakkaus säilyy samaan päivämäärään saakka kuin avaamatonkin.”

Kestävyysurheilijat ja muut liikunnanharrastajat ovat perinteisesti käyttäneet magnesiumia edistämään harjoittelua ja siitä palautumista. Nyt magnesiumsitraattia on mahdollisuus annostella geelinä suuhun, kun aiemmat geelivalmisteet on levitetty iholle.

”C-vitamiinia ei ole aiemmin ollut apteekissa saatavilla geelinä, vaan lähinnä tabletteina ja poretabletteina”, Ala-Nikkola kertoo.

Valmisteen hyöty saadaan siitä, kun C-vitamiini on liposomaalisessa muodossa, sillä liposomi muistuttaa rakenteeltaan elimistön solukalvoja. Eri vitamiinit sekä hivenaineet vaikuttavat merkittävästi elimistön vastustuskykyyn ja aineenvaihduntaan.

Melatoniinia käytetään helpottamaan unen saantia, tasaamaan unirytmiä sekä lievittämään aikaeron vaikutuksia. Biotiini on tunnettu vaikutuksestaan hiusten, ihon ja limakalvojen hyvinvointiin. Rauta taas on ihmisen elimistölle välttämätön hivenaine, joka vaikuttaa muun muassa veren hemoglobiinin muodostumiseen.

”Apteekissa kerromme mielellämme lisää ravintolisistä ja neuvomme niiden käytössä”, apteekkari Niina Ala-Nikkola lupaa.

Apteekista saa mukaansa aina myös tietoa tuotteiden sisällöstä ja ravintolisien oikeasta käytöstä.