MainosTampereen Tullintori

Toimistotyöpaikkasi saattaa hyvinkin sijaita tulevaisuudessa Tampereen Tullintorilla – näistä syistä paikka on erityinen ja sijainti vetovoimainen

Paikallisena kauppakeskuksena ja läpikulkupaikkana tunnettu Tullintori erottuu uudistusten jälkeen toimistomarkkinassa kolmesta merkittävästä syystä.

Kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi kertoo Tullintorin erottuvan selvästi edukseen Tampereen tulevaisuuden toimistomarkkinassa.


1.12.2021 8:56

Että oliko Tampereen Tullintorin jo aika uudistua? Hetken hiljaisuus ja lopulta hymy. Kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi tunnistaa, mitä on kysymyksen taustalla.

”Kaikki tietävät Tullintorin, mutta mielikuva siitä ei ole aina positiivinen. Uudistuksemme myötä myös paikan maine muuttuu”, hän lupaa.

Tampereen Tullintori laittaa parhaillaan uusiksi perinteisen kauppakeskuskonseptin rakentamalla uusia liike- ja toimistotiloja sekä tekemällä tilaa kaupunkikulttuurille. Mukaan tulee erikoisliikkeitä sekä uudenlaista ravintola- ja toimintakulttuuria.

”Tullintori lakkaa olemasta kauppakeskus. Muutos on iso. Remonttia on nyt tehty yli kymmenen kuukautta ja vielä on muutama kuukausi edessä”, Salmi päivittää tilanteen.

”Kun remontti valmistuu, meillä on neljä kerrosta toimistotiloja ja kaksi kerrosta vähittäiskaupan retail-alueita. Tullintorista voisi silloin paremminkin käyttää nimitystä hybridikiinteistö.”

Remontti jatkuu vielä muutaman kuukauden. Tullintorin kuudesta kerroksesta neljä tulee toimistojen käyttöön.

Kiinteistökokonaisuutta ei ole alun perin tehty toimistotarpeisiin, vaan erillisiä taloja on ollut monenlaisessa käytössä. Siksi uudistuksissa tehtävät muutokset ovat merkittäviä ja silminnähtäviä.

”Jaamme tilaa uudelleen ja puramme vanhoja raskaita rakenteita. Rakennamme lisää neuvottelutiloja ja teemme talosta aikaisempaa helppokäyttöisemmän esimerkiksi purkamalla entisiä yhteyksiä ja luomalla uusia. Muun muassa betoniportaita on poistettu ja tilalle tehty uusi kevyempiä kierreportaita.”

Tullintori erottuu kolmella tavalla toimistomarkkinassa

Salmi mainitsee kolme seikkaa, jotka tekevät tulevaisuuden Tullintorista vetovoimaisen paikan: erinomainen sijainti, ympäristön monipuoliset palvelut sekä useita aikakausia edustava ja osin suojeltu rakennusmiljöö. Rakennukset edustavat eri vuosikymmeniä, ja niissä voi nähdä rakennuskulttuuria 1930-, 1950- ja 1990-luvuilta.

Tampereen kehittyminen ja uusi rakentaminen tietävät Tullintorille aina vain parempaa sijaintia.

”Kun kauppakeskus avattiin vuonna 1991, siitä lähtien on sanottu, että Tullintori sijaitsee radan väärällä puolella. Nyt se alkaa olla rautatien oikealla puolella ja suorastaan paraatipaikalla.”

Tapahtuma-, kokous- ja majoituspalveluiden kehittyminen lähialueella on vahvaa ja kasvu jatkuu. Nokia Arenan valmistuminen ja Tammelan kaupunginosan täydennysrakentaminen vaikuttavat aivan vieressä.

Tullintorille tulee oman katon alle lisää palveluja ja tuotteita, joita talon toimistotyöntekijät saavat kätevästi käyttöönsä. Ne palvelevat myös alueen asukkaita ja läpikulkumatkalla olevia tapahtumakävijöitä.

”Olemme hyvin keskeisellä paikalla julkisen liikenteen, hotellien ja tapahtumapaikkojen kannalta. Tullintorin toimistoja ympäröi Tampereen laajin hotellitarjonta, ja ne sijaitsevat keskellä vilkasta kaupunkikulttuuria ja elämyspalveluita”, Salmi kuvailee.

Modernit toimistotilat muokataan käyttäjilleen sopiviksi.

”Ympärillä levittäytyy kasvava business-alue, joka lähellä rautatieasemaa on myös julkisen liikenteen risteyskohta. Täällä on lisäksi parkkihalleissa runsaasti paikoitustilaa yksityisautoille.”

Tullintorille oman talon ja lähialueen palvelutarjonta on Salmen mukaan suurenmoinen valtti toimistomarkkinassa, sillä tavallisella toimistokampuksella voi lähipalveluna olla vain lounasruokala.

”Erotumme toimistokampuksista ja yksittäisistä toimistotiloista lähellä olevalla ruokatarjonnalla ja päivittäistavarakaupalla sekä hyvinvointia tukevilla toiminnoilla ja palveluilla, kuten kuntosalilla, apteekilla ja terveydenhuollolla. Näitä toimistot ja niiden henkilökunnat juuri tarvitsevat”, Salmi summaa.

Tullintori

Toimistotilaa vuokrattavana

Tullintorin uudistetuista tiloista voi vuokrata monenkokoista toimistotilaa.

Tampereen Tullintori tarjoaa monen kokoista toimistotilaa alle 100 neliöstä liki 900 neliöön.

Kysy lisätietoja vuokrauksesta:

kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi, Trevian Asset Management Oy

merikukka.salmi@trevian.fi