MainosOP Koti Pirkanmaa

Kiinnostaako kiinteistönvälitys ammattina? Olli Majuri, Markku Airola ja Hannele Parviainen kertovat, minkälaista alalla on

Kiinteistönvälittäjän ammatissa ei ole kahta samanlaista työpäivää. Työ vaatii monenlaista osaamista ja oikean välitysyrityksen valinta on tärkeää, jotta asunnon myynti sujuu ammattimaisesti ja ongelmattomasti. Kolme uransa eri vaiheessa olevaa asumisen ammattilaista kertoo, minkälaista kiinteistönvälitysalalla on ja kuinka he ovat OP Kotiin tulleet.

Olli Majuri sanoo pitävänsä liikkuvasta ja nopeatempoisesta työstä, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen.


18.11.2021 10:31

Olli Majuri aloitti myyntineuvottelijana OP Koti Pirkanmaassa keväällä 2021. Hän on koulutukseltaan myynnin ja markkinoinnin tradenomi ja työskenteli aikaisemmin myynnin parissa OP Tampereessa.

”Tein läheistä yhteistyötä OP Kodin kiinteistönvälittäjien kanssa muun muassa asuntokauppojen hoidossa ja näin, kuinka hieno meininki heillä oli. Ajatus kiinteistönvälitysalalle siirtymisestä kypsyi, kun tiesin, millaista työtä se tulisi olemaan”, Olli Majuri kertoo.

OP Koti Pirkanmaassa on alan kattavin perehdytys kiinteistönvälittäjän työhön. Perehdytysjakson aikana käydään läpi kiinteistönvälityksen juridiikkaa ja käytänteitä, jotta kaikilla välittäjillä on tarkka ymmärrys, miten hyvän välitystavan mukaan kuuluu toimia. Majuri on lyhyessä ajassa omaksunut kiinteistönvälityksen käytännöt ja hän tekeekin loistavaa tulosta.

”Kiinteistönvälitys sopii minulle, sillä olen parhaimmillani ihmisten kanssa. Pidän liikkuvasta ja nopeatempoisesta työstä, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Minulle oli tärkeää, että tiesin tarkalleen, kuinka asiat kuuluu hoitaa ennen kentälle siirtymistäni. Lisäksi OP:n liikemerkki takaa ammattitaidon ja luotettavuuden niin asiakkaalle kuin välittäjälle”, Majuri lisää.

"Vahvuutemme on hyvässä tiimissä, meillä puhalletaan yhteen hiileen.”

OP Koti Pirkanmaassa sekä uusien että kokeneiden välittäjien tukena on esimies sekä alan ammattilaisista koostuva tiimi, joilta saa muun muassa myyntikoulutusta, lakitietoutta sekä apua markkinointiin ja paperitöihin.

"Vahvuutemme on hyvässä tiimissä, meillä puhalletaan yhteen hiileen. Sparrailemme keskenämme parhaista käytänteistä ja kollegoilta saa aina apuja, oli kyse sitten esittelyistä tai hinnoittelusta”, Majuri kehuu.

Vahva brändi vakuuttaa

Markku Airola siirtyi OP Kotiin toisesta välitysliikkeestä kolmisen vuotta sitten. Tunnettu ja vahva brändi sekä ajatus siitä, että kaikki asunnonvaihtajan palvelut kiinteistönvälityksestä asuntolainaan ja kotivakuutukseen saa saman katon alta, kiinnostivat.

Airolan valintaan vaikutti myös halu olla osana työyhteisöä, jonka arvoihin hän itsekin uskoo ja luottaa. OP Kodissa on myös työsuhteessa Suomen suurimpaan finanssitaloon, joka omalta osaltaan luo hienon ja turvallisen pohjan työnteolle.

Markku Airolan mukaan työ kiinteistönvälitysalalla vaatii paljon, mutta antaa myös paljon.

"Pystymme palvelemaan asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti. Kun on OP Kodissa töissä, ei tarvitse selittää mistä tulee. Kaikki tuntevat OP:n”, Airola kiteyttää.

"Saumaton yhteistyö Osuuspankin kanssa auttaa asiakashankinnassa ja työsuhde-edutkin ovat erinomaiset. Meillä on tuntuvat alennukset lainoista ja vakuutuksista sekä lomat saa ja täytyy pitää lomana. Osaavat kollegat ottavat myynnissä olevat kodit lomahoitoon, jolloin lomilla saa oikeasti rentoutua ja keskittyä perheeseen”, 8-vuotiaan lapsen isä kiittelee.

Markkinoinnin ja myynnin kehitystehtävissä edellisen uransa tehneen Airolan mukaan työ kiinteistönvälitysalalla vaatii paljon, mutta antaa myös paljon. Menestymisen eteen saa paiskia kunnolla töitä, mutta työ myös antaa vapauden määritellä omaa tekemistään ja aikataulujaan. Rajat työn ja vapaa-ajan välille pitää silti muistaa vetää.

"Meillä OP Kodissa on rautainen taustatuki myynnin tekemiseen ja olen todella nauttinut täällä työskentelystä. Tällä alalla saan olla läsnä asiakkaalle ja elää mukana sekä asunnon myyjän että ostajan muutosta. Palaavien asiakkaiden sykli alalla on tietysti hitaampi, kun asuntoa ei yleensä vaihdeta vuoden välein, mutta asiakasuskollisuus, suosittelut sekä saamani palaute auttavat jaksamaan ja pitävät minut innostuneena työstäni”, Airola kertoo.

Arvot ohjaavat työtä OP Kodissa

Hannele Parviainen aloitti kiinteistönvälittäjän tehtävissä vuonna 1998. Yli 23 vuotta alalla hänet on pitänyt vahva halu auttaa asiakkaita elämän suurimpien päätösten äärellä. OP Kodin palvelukseen Parviainen siirtyi vuonna 2008 silloisen toimitusjohtajan vakuutettua hänet.

"Minulle kerrottiin OP Kodin toimintamalli ja työmoraali, joka vahvisti päätökseni. Bonuksena sain hienon työyhteisön. Koskaan en ole ratkaisuani katunut”, Parviainen hymyilee.

Vahva halu auttaa asiakkaita elämän suurimpien päätösten äärellä on Hannele Parviaisen pitkän uran taustalla.

Ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen ohjaavat OP Kodin toimintaa. Arvot näkyvät jokapäiväisessä työssä muun muassa juridisena tietona ja taitona, ja asiakasta kuunnellaan aidosti. Luotettava, ammattitaitoinen ja asiakaslähtöinen toimintatapa on pitänyt Parviaisen OP Kodissa pitkään, jopa niin pitkään, että vapaaherrattaren elämä ei eläkeiän kynnyksellä houkutellutkaan.

"Onnistuminen työssäni sekä onnelliset asiakkaat ovat työni suola. Pidän kiinteistönvälityksestä ja asiakaskohtaamisista vilpittömästi, enkä malta vielä jäädä pois. OP Kodissa sekä asiakkaat että työntekijät ovat hyvissä käsissä”, Parviainen summaa.

Kysyttäessä parasta muistoa uran ajalta kaikki kolme vastaavat kuin yhdestä suusta: asiakkailta saadut kiitokset hyvin tehdystä työstä. Työ palkitsee, kun on saanut aikaan asiakkaan kannalta parhaan mahdollisen lopputuloksen ja hyvän asiakaskokemuksen, Majuri, Airola ja Parviainen kiteyttävät.

Tutustu välittäjiimme ja pyydä meidät arviokäynnille!

Alalle töihin

Ura OP Kodissa

Mikäli olet jo alalla tai kiinteistönvälittäjän työ kiinnostaa aidosti, OP Koti tarjoaa hyvät puitteet ja monipuolisen tuen tehdä tuloksellista työtä.

Kysy lisätietoja:

myyntijohtaja Topi Salmi

p. 050 389 6868

topi.salmi@op.fi

OP Koti Pirkanmaa Oy LKV