MainosNokian kaupunki

Nokian Viinikanniemen rantatonttien myynti alkaa nyt – onni odottaa Pyhäjärven rannassa

Nokialle rakentuvasta, uudesta Viinikanniemen asuinalueesta tulee ainutlaatuinen ja harvinainen helmi koko Pirkanmaalla. Täällä asutaan kaupunkilaisena omakotitalossa järven rannalla.

Omakotitalo järvenrannalla kaupungissa on mahdollista toteuttaa Viinikanniemen asuinalueella Nokialla.


8.11.2021 13:42

Viinikanniemessä yhdistyvät järvimaiseman harmonia ja rantaelämysten rikastama elämä. Oman rantasaunan löylyistä ja uimisesta virkistävässä järvivedessä voi nauttia vaikka vuoden jokaisena päivänä.

"Viinikanniemen rakentuva alue on yhteensä kymmenen hehtaarin kokoinen ja siellä tulee asumaan noin 200 asukasta. Nokian kaupunki luovuttaa saarimaiselta alueelta vuoden 2022 aikana 30 uutta omakotitonttia, joista kahdellakymmenellä on oma ranta", kertoo kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

Omarantaiset tontit kiertävät Viinikanniemeä kahdessa korttelissa. Saarimaisen alueen keskelle sijoittuu kymmenen omakotitontin kortteli, jossa talot on mahdollista rakentaa niin, että niistä aukeavat näköalat Pyhäjärvelle. Niemessä sijaitsee lisäksi venevalkama ja uimapaikka.

Viinikanniemen tontit ovat heti rakennettavissa. Omakotitonttien rakennusoikeus on 210–360 kerrosneliömetriä, minkä lisäksi rantatonteille voi rakentaa oman saunan. Rakentamisessa on huomioitava muun muassa yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä.

Järvi rikastuttaa elämää vuoden jokaisena päivänä.

Asumisen järvihelmi Nokialla

Viinikanniemi on lähellä ja tarpeeksi kaukana. Rauhaisa keidas kaupungin sisällä, jossa Nokian ja koko Pirkanmaan palvelut ovat ulottuvilla. Alle puolessa tunnissa kotioven eteen aukeaa Pyhäjärven, moottoritien tai kiitoradan kautta koko maailma.

Alueen keskelle sijoittuu kortteli, jossa talot on mahdollista rakentaa Pyhäjärvelle aukeavalla näköalalla.

"Viinikanniemi sijaitsee palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Veneellä pääsee kotirannasta tai alueen vieraslaiturista Ratinan suvantoon vartissa. Matkaa Nokian rautatieasemalle on viisi kilometriä, josta pendelöinti käy sujuvasti lähijunalla Tampereelle tai vaikka Helsinkiin saakka", sanoo maankäyttöinsinööri Teemu Valkolehto.

Viinikanniemen ensimmäiset tontit ovat myynnissä 21.2.-20.3. Ne myydään avoimen tarjouskaupan perusteella korkeimman ostotarjouksen tehneelle. Tontille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa tontin omistusoikeuden siirtymisestä.

Koti Nokialla

Viinikanniemen uudet omakotitontit

Tonttien määrä yhteensä 30, joista 20 omarantaista tonttia.

Rakennusoikeutta tontilla 210–360 kerrosneliömetriä.

Lisäksi omarantaisilla tonteilla 20 kerrosneliömetrin rantasaunan rakennusoikeus sekä yhden laiturin sijoitusoikeus vesialueelle.

Rakentamisessa on huomioitava muun muassa yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä.

Kunnallistekniikka valmistuu alueelle loppuvuodesta 2021.

Ensimmäiset tontit ovat myynnissä 21.2.-20.3. 2022.

Lisätiedot: nokiankaupunki.fi/viinikanniemi