Ovien ja ikkunoiden valinta on nyt helppoa – tällä sovelluksella saat lisätyn todellisuuden käyttöösi ja näet lopputuloksen heti - Mainos - Aamulehti
MainosLammin Ikkuna Oy

Ovien ja ikkunoiden valinta on nyt helppoa – tällä sovelluksella saat lisätyn todellisuuden käyttöösi ja näet lopputuloksen heti

Mobiilisovelluksen kehittänyt Lammin Ikkunat ja Ovet on kotimainen valmistaja, jonka tuotteet tehdään asiakkaalle mittatilaustyönä.

Lisätty todellisuus auttaa näkemään erilaisia vaihtoehtoja julkisivun ovista ja ikkunoista sekä niiden sijoittelusta.


1.11.2021 6:00

Suunnitteletko remonttia vai oletko valitsemassa ulko-ovea ja ikkunoita uuteen taloosi? Miltä kuulostaisi omalla mobiililaitteella tapahtuva sujuva etenemistapa: valitse, suunnittele, ota kuva ja pyydä tarjous.

Lisättyä todellisuutta käyttävässä digitaalisessa maailmassa kotisi tai muu suunnittelemasi kohde elää ja on muokattavissa erilaisille vaihtoehdoille. Ulko-ovien ja ikkunoiden valintaa helpottava uusi Pro Studio -sovellus auttaa sekä rakentajaa että remontoijaa, oli hanke vasta unelma tai alustava suunnitelma.

”Koronarajoitukset ovat merkinneet rakennusalan messujen ja tapahtumien hiljaiseloa, mikä laittoi meidät miettimään uusia tapoja palvella ja kohdata asiakkaitamme. Aloimme kehittää mobiilisovellusta jatkoksi ovien ja ikkunoiden valitsijoita verkossa palveleville OviStudio- ja IkkunaStudio-palveluille. Projektin mahdollisti Business Finlandin kehittämisrahoitus”, ovitehtaan johtaja Jukka Suuronen taustoittaa.

Sovelluksen käyttö on helppoa: kun omaan taloon sopivat tuotteet ovat löytyneet, voi sen jälkeen kätevästi jättää tarjouspyynnön.

Uuden Pro Studio -sovelluksen voi ladata maksutta mobiililaitteen sovelluskaupasta, ja selaimella siihen voi tutustua osoitteessa prostudio.fi. Sovellus avautuu puhelimessa käytettävän kielen mukaisesti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Sovelluksen käyttö ei edellytä kirjautumista, ja käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen sen kaikki ominaisuudet ovat käytössä. Älypuhelimen tulee tukea ARCore-ominaisuuksia (augmented reality, lisätty todellisuus).

”Pro Studion lisätyssä todellisuudessa digitaalisesti luodut ikkunat ja ovet on mahdollisuus sijoittaa oman talon julkisivuun. Asiakas kuvaa kohteensa, sijoittaa Lammin ikkunan tai oven siihen sekä katsoo, miltä talo näyttää. Hän valitsee esimerkiksi värin, kätisyyden ja lasin läpinäkyvyyden”, Suuronen esittelee.

Lisätty todellisuus mahdollistaa tuotteen tarkastelun eri kuvakulmista ja eri etäisyyksiltä. Kun mieleinen malli on löytynyt, näkymästä voi ottaa kuvan, joka tallentuu Pro Studion galleriaan. Tarkastelua voi jatkaa ja galleriaan tallentaa lisää kuvia omasta kodista tai muusta rakennuskohteesta.

Sovelluksen käyttö kaikessa helppoudessaan

  1. Lataa applikaatio App Storesta tai Google Play-kaupasta (kirjoita sovelluskauppaan: prostudio)

  2. Valitse tuoteryhmä ja malli

  3. Tarkastele taloa tai muuta kohdetta lisätyn todellisuuden avulla

  4. Valitse väri ja säädä

  5. Ota kuva

  6. Pyydä tarjous

”Lopuksi galleriasta voi valita yhden tai useamman mallin tarjouspyyntöön ja lähettää sen sovelluksen kautta meille ovi- ja ikkunatehtaalle. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian”, Suuronen lupaa.

Lammin Ikkunat ja Ovet toimittaa tuotteet mittatilauksena, kotiinkuljetuksena ja asennettuina, minkä lisäksi yritys tarjoaa korjaus- ja huoltopalveluja.

”Mobiilisovellus tuo asiakkaan ja myyjän yhteen. Se on kanava, jossa voimme tarjota ovien ja ikkunoiden lisäksi palveluita, kuten suunnittelua, mitoitusta ja asennuksia. Sovellus ohjaa myös verkkokauppaan, josta omatoiminen remontoija tai rakentaja voi hankkia tarvitsemiaan tuotteita.”

Pro Studio -sovellus mahdollistaa tuotteen tarkastelun eri kuvakulmista ja eri etäisyyksiltä.

”Olemme ikkuna- ja ovialalla ensimmäinen lisätyn todellisuuden sovelluksen hyödyntäjä, mikä sopii hyvin tavoitteeseemme kehittää ja tarjota asiakkaillemme uusia palveluita ja tuotteita. Tuotekehityksemme hyvä esimerkki on matkapuhelinkuuluvuutta parantava Signal Window -antenni-ikkunaratkaisu”, Suuronen mainitsee.

Lammin Ikkunat ja Ovet

  • Vuodesta 1998 toiminut suomalainen ikkuna- ja ovivalmistaja.

  • Ikkunoita Lammilla on valmistettu jo vuodesta 1969. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat kaikenlaiset rakennusten ulkovaipan ovet ja ikkunat.

  • Lammin Ikkuna toimii Lammilla Hämeenlinnassa ja ulko-ovien valmistaja Virepuu Kangasniemellä Keski-Suomessa. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä.

  • Ikkunoita ja ovia toimitetaan koko Suomen alueella: asiakkaina ovat taloyhtiöt, pientaloasujat, rakennusliikkeet, talotehtaat, suunnittelijat ja kunnat. Lisäksi tuotteita viedään vientiin muun muassa Venäjälle, Ruotsiin, Keski-Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.