Varmista kotisi raikas ja puhdas sisäilma – ota tästä muistilista ja tarkista nämä kohteet säännöllisesti - Mainos - Aamulehti
MainosSuodatinkeskus

Varmista kotisi raikas ja puhdas sisäilma – ota tästä muistilista ja tarkista nämä kohteet säännöllisesti

Ilmanvaihtolaitteiden lisäksi myös keskuspölynimurit ja liesituulettimet vaikuttavat kodin sisäilmaan. Suodatinkeskus Suomi on alansa asiantuntija ja auttaa sopivien suodattimien valinnassa.

Puhtaan sisäilman asiantuntemusta Suodatinkeskus Suomessa Tampereella tarjoavat Joonas Laaksonen, Teemu Suominen ja Miisa Litmanen.


20.10. 6:00

Tuntuuko kotisi tunkkaiselta? Onko huoneissa ollut aiemmin raikkaampi sisäilma? Huonon ilmanvaihdon syynä usein on tukkeutunut suodatin. Merkkejä huonosta sisäilmasta ei kuitenkaan kannata odottaa, vaan ottaa tavaksi vaihtaa suodattimet säännöllisesti. Terveyden lisäksi puhtaat suodattimet vaikuttavat asunnon kuntoon ja suodattimia käyttävien laitteiden moitteettomaan toimintaan.

”Ilmansuodattimet tulisi vaihtaa kotona säännöllisin väliajoin 2–4 kertaa vuodessa. Hyvänä perussääntönä on vaihtaa suodatin syksyisin ja keväisin. Nyt syksyllä on jälleen hyvä aika vaihtaa siitepölyistä tukkeutuneet suodattimet uusiin, jotta talvella on raikas sisäilma”, opastaa Arlette Oukka Suodatinkeskus Suomi Oy:stä.

Tukkeutuneen tai likaisen suodattimen tuntomerkit ovat selvät: nämä huonontavat sisäilmaa ja haittaavat laitteiden moitteetonta toimintaa.

”Kun suodatin likaantuu, ilma ei enää kulje sen läpi. Vaihtoväli riippuu asuinpaikan sijainnista. Esimerkiksi vilkkaan kadun varrella vaihtotarve on useammin kuin kauempana maaseudulla.”

Ilmanvaihtolaitteiden suodattimiin ja keskuspölynimureihin erikoistunut Suodatinkeskus Suomi toimittaa kotimaiset ilmansuodattimet koteihin ja yrityksiin.

”Meillä on suora yhteys tehtaille, mikä mahdollistaa nopeat toimitukset ja suodattimien räätälöinnin asiakkaiden tarpeiden mukaan.”

Ilmanvaihdon suodattimien laadulla on väliä, eikä ole yhdentekevää, minkälaista materiaalia valmistuksessa käytetään.

Suodatinkeskuksen suodattimet valmistetaan kotimaisesta materiaalista, joka täyttää vaaditut ISO-Standardit”, Oukka korostaa.

Myös laitteen itsensä toiminnan kannalta ilmanvaihtosuodattimien vaihtaminen on erittäin tärkeää.

”Vaihdon pitkittäminen voi pahimmillaan aiheuttaa terveyshaittoja.”

Ilmanvaihtolaitteiden lisäksi sisäilmaan vaikuttavat keskuspölynimurit, joiden ominaisuudet ja suodattimet Toni Veijalainen tuntee.

Tarkista ja tarvittaessa vaihda:

Suodattimia löytyy kaikista asunnoista, onpa niissä sitten painovoimainen tai koneellinen ilmanvaihto. Taloyhtiöissä vastuu huoneistokohtaisen ilmanvaihtokoneen suodattimien puhdistuksesta ja vaihdosta on taloyhtiöllä, ellei yhtiöjärjestyksessä ole toisin sovittu.

”Tämä perustuu asunto-osakeyhtiölakiin, jonka mukaan yhtiö vastaa niiden ilmanvaihtojärjestelmien toiminnasta, jotka se on toteuttanut. Ilmanvaihdon suodattimien vaihto kannattaa ottaa puheeksi esimerkiksi yhtiökokouksessa, ja osakkaan kannattaa ehdottomasti olla myös itse aktiivinen asiassa”, Arlette Oukka kannustaa.

Suodattimien säännöllinen vaihtaminen varmistaa raikkaan ilman vaihtumisen niin asuin- kuin toimistotiloihinkin.

Suodatinkeskus Suomi Oy

Ilmanvaihtolaitteiden suodattimiin ja keskuspölynimureihin erikoistunut yritys tarjoaa kotimaiset ilmansuodattimet kuluttajille ja yrityksille.

Verkkokauppa: suodatinkeskus.com

Sähköposti: myynti@suodatinkeskus.com

Puhelin: 010 279 0000

Keskuspölynimurit: Toni Veijalainen, puhelin 050 552 5366 klo 8–16

Myymälä: Sammonkatu 50, Tampere

Myymälän edessä on ilmaisia parkkipaikkoja.