Stailaus nostaa parhaimmillaan asunnon myyntihintaa ja nopeuttaa sen myyntiä – lue myös vinkkilista kotikuvausten valmisteluun - Mainos - Aamulehti
MainosOP Koti Pirkanmaa

Stailaus nostaa parhaimmillaan asunnon myyntihintaa ja nopeuttaa sen myyntiä – lue myös vinkkilista kotikuvausten valmisteluun

OP Kodissa myytävien asuntojen stailaus ei ole vain kukkapurkkeja ikkunalaudoilla vaan ammattitaitoista työtä kohti parempia ja nopeampia asuntokauppoja.

”Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Laadukkailla kuvilla onkin valtava merkitys asunnon myynnin kannalta”, kertoo kiinteistönvälittäjä Heidi Koivunen.


13.10. 6:00

Suurin osa asunnon etsijöistä aloittaa matkansa kohti uutta kotia selaamalla asuntojen myynti-ilmoituksia netissä. Koska tarjontaa on valtavasti ja uutta kotia etsivien kriteerit moninaiset, on todella tärkeää, että myytävän asunnon faktatietojen lisäksi asuntokuvat ovat kunnossa. Vaikka toiveet kodin sijainnista, neliömäärästä ja hinnasta olisivat sopivat, voivat huonot kuvat jopa karkottaa potentiaalisen ostajan.

”Asunnonetsijät odottavat saavansa mahdollisimman paljon tietoa jo asunnon myynti-ilmoituksesta ja tunnetusti kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Laadukkailla kuvilla on valtava merkitys siinä, kuinka kiinnostavana asuntoa pidetään”, kertoo OP Koti Pirkanmaan kiinteistönvälittäjä Heidi Koivunen.

Katso video:

Stailaus kuuluu olennaisena osana nykyaikaiseen kiinteistönvälitykseen

OP Koti Pirkanmaan välityspalveluun kuuluu aina myytävien asuntojen stailaus sekä huoneistokuvaamiseen erikoistuneen ammattivalokuvaajan ottamat kuvat. Kuvat herättävät potentiaalisen ostajan kiinnostuksen ja saavat hänet tulemaan paikan päälle asuntoa katsomaan.

Jos kuvissa tilat näyttävät esimerkiksi liian suurilta tai hämärä asunto on kuvankäsittelyllä kirkastettu erittäin valoisaksi, on asiakkaan pettymys asunnolla suuri. Siksi on erityisen tärkeää, että OP Kodin välittämien asuntojen kuvat antavat mahdollisimman aidon ja realistisen kuvan myytävästä kodista ja sen tunnelmasta.

Parhaassa tapauksessa stailaus lyhentää asunnon myyntiaikaa ja nostaa sen myyntihintaa.

Mitä useampi kiinnostuu myynnissä olevasta asunnosta, sitä paremmat mahdollisuudet siitä on saada ostotarjouksia. Parhaassa tapauksessa stailaus lyhentää asunnon myyntiaikaa ja nostaa sen myyntihintaa. Heidi Koivunen puhuu mieluummin kuvausjärjestelystä, kuin stailaamisesta, sillä stailauksella on joillekin jopa negatiivinen sointi.

"Meillä OP Kodissa kuvausjärjestelyllä ihmisten kodeista ei pyritä tekemään samaan muottiin mahtuvia katalogikoteja, vaan kodit saavat olla persoonallisia ja asujansa näköisiä. Jokainen koti on ainutlaatuinen ja arvokas sellaisenaan, stailauksella me tuomme asunnon parhaat puolet esiin. Ihanat stailaajamme ja kuvaajamme saavat kodin näyttämään todellisen potentiaalinsa”, Koivunen kertoo.

Stailauksessa, tai kuvausjärjestelyssä, ammattistailaaja luo kotiin viimeistellyn ja miellyttävän yleisilmeen, joka vetoaa mahdollisimman moneen asunnonetsijään. Stailaaja tuo mukanaan esimerkiksi sisustustekstiilejä, koriste-esineitä tai tuoreita kukkia, aina kyseessä olevaan kotiin sopivasti. Hän järjestää ja karsii huonekaluja niin, että kodin ilme on mahdollisimman avara ja toimiva.

Tyhjän asunnon stailaus auttaa potentiaalisia ostajia hahmottamaan kodin mittasuhteet.

Stailaaja työskentelee yhdessä valokuvaajan kanssa, jotta kuvakulmista saadaan parhaat mahdolliset. Stailauksen tarkoituksena on korostaa asunnon parhaita puolia, eikä missään nimessä peittää virheitä, Koivunen sanoo.

"Onnistuneella stailauksella saadaan paras lopputulos sekä myyjän että ostajan kannalta. Parhaimmillaan asiakas ei edes ajattele, että asunto on stailattu, sillä hän näkee vain esiintuodut kodin mahdollisuudet”, Heidi jatkaa.

OP Koti Pirkanmaan välityspalkkioon kuuluvan stailauksen lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus hankkia lisäpalveluna vaikka koko tyhjän huoneiston kalustus yhteistyökumppaneiltamme. Valittavana on esimerkiksi kalustus valokuvauksen tai koko myyntiprosessin ajaksi. Jo peruspakettiin kuuluva tyhjän asunnon stailaus nojatuoleineen ja sänkyineen auttaa potentiaalisia ostajia hahmottamaan kodin mittasuhteet. Tyhjä asunto näyttää monesti pienemmältä, kuin se onkaan.

"Koti ostetaan yleensä tunteella, asuntoon saapuessa sen täytyy tuntua kodilta. Kuvausjärjestelyllä tyhjäänkin asuntoon saadaan puhallettua kodin henki”, Koivunen sanoo.

Stailauksessa ei kannata säästää, sillä se maksaa itsensä kyllä takaisin asuntokauppojen toteutuessa. Koivusella on useampikin myyntitarina, jolloin tyhjää asuntoa oli toisella välitysliikkeellä myyty kuukausia, mutta kun se OP Kodissa laitettiin kalustettuna markkinoille, ostaja löytyikin heti.

Stailauksella luodaan kotiin viimeistelty ja miellyttävä yleisilme, joka vetoaa mahdollisimman moneen asunnonetsijään.

Viimeistelty yleisilme auttaa ostajaa hahmottamaan kokonaisuuden

Asunnon myyjän kannattaa ennen stailaajan ja kuvaajan tuloa karsia näkyviltä henkilökohtaiset tavarat, kuten valokuvat ja hygieniatarvikkeet, ja viedä ylimääräiset huonekalut varastoon. Myös repsottavat lattialistat tai ovet on hyvä korjata.

”Kun asunto on täynnä tavaraa ja perhekuvia tai peilikaapista puuttuu ovi, voi asunto tuntua työläältä sijoitukselta ja voi olla vaikeaa kuvitella itseään siihen asumaan. Suuriin remontteihin ei myyntiä varten kannata ryhtyä, mutta se, mikä häiritsee itseä, häiritsee takuuvarmasti myös potentiaalista ostajaa. Suosittelen siis ehdottomasti viimeistelemään kuluneet paikat”, Koivunen sanoo.

Tärkeintä kuvaukseen ja asunnon myyntiin laittoon valmistautuessa on kodin puhtaus.

Tärkeintä kuvaukseen ja asunnon myyntiin laittoon valmistautuessa on kodin puhtaus. Tarkka siivous ja ikkunoiden pesu edesauttavat lähtemättömän vaikutuksen tekemisessä. OP Kodilta saa ennen kuvausta ohjevihkosen, josta selviää, mitä stailaus on, miksi se tehdään ja kuinka kotikuvaukseen voi valmistautua.

"Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti erittäin mielissään kokonaisvaltaisesta palvelustamme. Monet näkevät kuvausjärjestelyn jälkeen kotinsa uusin silmin ja ymmärtävät sen vaikutuksen ostajaehdokkaisiin. Me OP Kodissa tunnemme asiakkaamme ja tiedämme, mitä he etsivät kodiltaan nykypäivänä. Rohkaisen luottamaan markkinointitiimimme ammattitaitoon, me kaikki puhallamme yhteen hiileen parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi”, Heidi Koivunen summaa.

Vaikka stailauksella ei tehdä taikatemppuja, sillä on todellinen merkitys tämän päivän kiinteistönvälityksessä. Laadukkaat kuvat, jotka näyttävät myytävän kodin helmet ja mahdollisuudet, kutsuvat tutustumaan kokonaisuuteen. Yhdessä ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän sekä stailaus-, kuvaus- ja markkinointitiimin kanssa luodaan parasta mahdollista asiakaskokemusta, sekä myyjälle että ostajalle!

Ota meihin yhteyttä, kun asunnonvaihto on ajankohtaista!

”Koti ostetaan yleensä tunteella, asuntoon saapuessa sen täytyy tuntua kodilta. Kuvausjärjestelyllä tyhjäänkin asuntoon saadaan puhallettua kodin henki”, kertoo Heidi Koivunen.

Vinkit kotikuvaukseen valmistautumiseen:

  • Siivoa kaikki huoneet huolellisesti

  • Karsi ylimääräiset huonekalut ja esineet varastoon

  • Korjaa henkilökohtaiset tavarat näkyviltä

  • Leikkaa nurmikko tai luo lumi jalkakäytävältä ja terassilta

  • Asettele pöydälle kukkia tai tuoreita hedelmiä, jotka tuovat kotiin viihtyisää tunnelmaa