Pate Mustajärvi innostui muistelemaan uudessa Teollisuusmuseossa: Lokomon tehdas oli mun viimeinen oikea työpaikka - Mainos - Aamulehti
MainosTyöväenmuseo Werstas

Pate Mustajärvi innostui muistelemaan uudessa Teollisuusmuseossa: Lokomon tehdas oli mun viimeinen oikea työpaikka

Mikä olisikaan tamperelaisempaa, kuin Pate Mustajärvi tutustumassa mustaanmakkaraan ja Lokomon tehtaan vaiheisiin Teollisuusmuseossa?


11.6. 6:00

– En mä mikään working class hero ole, mutta se Lokomon aika oli hienoa aikaa ja opetti paljon. Ainoa koulu missä olen viihtynyt oli armeija. Samalla tavalla viihdyin Lokomolla, muistelee Pate Mustajärvi.

– Ennen sitä ehdin olla töissä mm. raksalla ja kassakaappitehtaalla.

Tampere on rakentunut 200 vuoden aikana teollisuuden ympärille. Teollisuusmuseossa selviää, kuinka Tampereesta tuli Suomen Manchester eli Manse.

Teollisuusmuseo on koko perheen kohde, johon ovat tervetulleita kaikki tehdaskaupungin tarinoista kiinnostuneet. Näyttelyssä voi tutustua tehdaskaupungin elämään, arjen iloihin ja suruihin monin tavoin.

Näyttelyssä on runsaasti historiallisia esineitä ja kuvia tehtaiden Tampereesta. Teollisuusmuseossa on esimerkiksi koneita tekstiiliteollisuudesta, metalliteollisuudesta ja kenkäteollisuudesta. Nähtävillä on myös paljon teollisuuden tuotteita Fokker-hävittäjän potkurista rakastettuihin Sarviksen Katrilli-astioihin. Animaatiot, kuunneltavat tarinat, elokuvat ja pienoismallit täydentävät elämystä.

Teollisuusmuseo Työväenmuseo Werstaalla

Teollisuusmuseo on Työväenmuseo Werstaan ja Museokeskus Vapriikin yhteisnäyttely.

Teollisuusmuseo on avoinna Työväenmuseo Werstaalla tiistaista sunnuntaihin kello 11.00 - 18.00.

Werstas sijaitsee osoitteessa Väinö Linnan aukio 8, Tampere. Katso sijainti kartalta.

Teollisuusmuseoon on vapaa pääsy. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Työväenmuseo Werstas ja museokeskus Vapriikki ja sen toteuttamiseen on saatu Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha.