Kesä on tehty taiteesta, tapahtumista ja Taste of Nokiasta – Nämä kohteet matkailijan kannattaa ehdottomasti ottaa käyntilistalleen - Mainos - Aamulehti
MainosVisit Nokia

Kesä on tehty taiteesta, tapahtumista ja Taste of Nokiasta – Nämä kohteet matkailijan kannattaa ehdottomasti ottaa käyntilistalleen

Nokian näyttely- ja tapahtumakesä on nautittavissa kaikilla aisteilla: uusi ravintolatapahtuma Taste of Nokia nostaa maut esiin ja yhdistää annokset nokialaisuuteen.

Nokian kesäkohteisiin on helppo ja nopea tulla esimerkiksi junalla Tampereelta. Nähtävää ja koettavaa löytyy koko perheelle, eivätkä välimatkatkaan kohteesta toiselle ole kaupungin keskustassa pitkiä.


9.6. 6:00

Ravintolatapahtuma Taste of Nokia, uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta näyttelyineen sekä ensimmäistä kertaa järjestettävä ARS 108 -festivaali. Nokia saa matkailuunsa ja tapahtumiinsa tänä kesänä uusia vivahteita ennestään tunnettujen Kylpylähotelli Scandic Eden Nokian, Nokian Kesäteatterin, Hinttalan kotiseutumuseon ja Nokia River Golfin rinnalle.

– Nokia on hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja esimerkiksi Tampereelta lähijuna tuo matkailijan vartissa rautatieasemalle kaupungin keskustaan. Helppoon kulkemiseen on lisäksi tarjolla lukuisia bussiyhteyksiä, ja moni kohde löytyy sujuvasti ajettavan pyöräreitin varrelta, kertoo Nokian kaupungin markkinointipäällikkö Laura Niittymäki.

”Helppoon kulkemiseen on lisäksi tarjolla lukuisia bussiyhteyksiä, ja moni kohde löytyy sujuvasti ajettavan pyöräreitin varrelta.”

Paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden yhdessä kaupungin kanssa järjestämä uusi Taste of Nokia -tapahtuma kokoaa hyvästä ruoasta ja juomasta nauttivat herkuttelijat kesäkaupunkiin 2.-4.7. Ravintolat ja kahvilat tarjoilevat makuelämyksiä maisteluannoksina vain kolmen euron hintaan perjantaista sunnuntaihin. Tapahtuman annoksissa on mukana runsaasti luovuutta, uusia makuja sekä tietysti nokialaisuutta.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran näyttelyjä kesällä ovat taidetila Raamin Raine Lehtorannan valokuvanäyttely sekä taidetila Romun Martti ja Sirkka-Liisa Helinin taidekokoelman pysyvä näyttely. Kertomus Nokiasta on sekin pysyvä näyttely.

Uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virran näyttelyihin kannattaa tutustua, mutta myös itse rakennus on näkemisen arvoinen kohde.

Virrasta on lyhyt matka Tehdassaareen ja siellä toimivaan Tehdassaaren Luovaan Keskukseen, Tehdas 108:aan, joka järjestää tänä kesänä ARS108-nykytaidenäyttelyn ja festivaalin. Tehdas 108:ssa on myös mukava levähdys- ja virkistäytymispaikka Café Saari, joka tarjoaa esimerkiksi herkullisia spelttipuusteja.

Tehdassaaren Luovan Keskuksen yhteydessä toimii myös viihtyisä Café Saari.

Hinttalan museoalueella on kesällä viikoittain vaihtuvia käsityö- ja kuvataidenäyttelyitä. Pytinkirakennuksessa toimii suosittu Café Hinttala. Vastapäätä olevat Työläiskotimuseot ovat avoinna sunnuntaisin 15.8. saakka.

Hinttalan kotiseutumuseo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria ja tarjoaa vaihtuvia kuvataide- ja käsityönäyttelyitä.

Nokian Kesäteatterin ohjelmistossa Kennonnokassa on Me tulemme taas -näytelmä, jonka esitykset alkavat 2.7. Kennonnokan uimarannalla on avoinna kesäkuusta elokuuhun Varasto SUP, joka vuokraa suosittuja SUP-lautoja sekä tarjoaa opastuksen lajiin. Kennonnokan parkkipaikalta pääsee Maatialanharjun luontopolulle.

Nokian Kesäteatterin ohjelmistossa tänä vuonna on Me tulemme taas -näytelmä.

Kennonnokan uimarannalta voi kesäkuusta elokuuhun vuokrata SUP-laudan.

Raskaan musiikin festivaali Tuhdimmat Tahdit palaa Nokialle elokuussa. Metallimusiikin ystävät ovat koolla kaksipäiväisessä tapahtumassa Poutunpuistossa 27.-28.8.

Nokian kesä sisältää myös tunnelmallista torielämää. Pirkkalaistorilla on keskiviikkoisin vilkas toripäivä, ja kesällä torilla ovat avoinna myös jäätelökioski ja marja- ja vihannesmyynti päivittäin.

Uudistunut Scandic Eden Nokia -kylpylähotelli on koko perheen suosikkikohde. Trooppisen lämmin viihdekylpylä tarjoaa monipuoliset pore- ja uima-altaat, vesiliukumäen, ulkoaltaan sekä täysin uudistetut sauna- ja suihkutilat. Kylpyläpäivän jälkeen voi nauttia vaikkapa italialaisen Little Italy -ravintolan uudistuneesta a la carte -listasta kesäkuun puolivälistä alkaen. Lähellä on myös Nokian Panimon kesäterassi ja kauppa, josta voi hankkia kesän raikkaimmat virvokkeet kotiin viemiseksi.

Scandic Eden Nokia -kylpylähotelli on lomailevien perheiden kestosuosikki.

Kesä Nokialla

  • Lisätietoa Nokian kesäkohteista ja -tapahtumista osoitteessa visitnokia.fi

  • Kaupungin keskustakohteiden lisäksi ympäristö tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja ulkoilmaihmisille: retkeilyreittejä maalla ja vesillä sekä golfia Nokian River Golfin väylillä.

  • Vinkki: Tule vartissa lähijunalla Tampereelta ja tee kierros Nokian helposti saavutettavissa kesäkohteissa.